Reklama
Nadívaná kachnička
Fotogalerie:

Nadívaná kachnička

Jana Remková

Orlová-Lutyně
Pro nás nejsou svátky dokonalé bez nádherně vypečené kachny.
Jana Remková, Orlová-Lutyně

Ingredience

  • asi 2 kg kachna
  • špetka kmín drcený
  • 50 g sádlo
  • 1 cibule
  • špetka sůl
  • Nádivka:
  • špetka muškátový květ
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 2 rohlíky
  • 150 ml mléko
  • 1 játra kachní
  • 150 g vepřové plecko
  • 1 vejce
  • 1 stroužek česnek
  • trochu petrželka

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

250 Kč

Postup přípravy

  1. Kachnu osušíme, osolíme i zevnitř a potřeme drceným kmínem.
  2. Nakrájíme rohlíky a zvlhčíme je mlékem. Játra a plecko pomeleme. Přidáme namočené rohlíky, vejce, muškátový květ, prolisovaný česnek, nakrájenou petrželku, pepř, sůl a pořádně promícháme. Pokud se nám zdá nádivka řídká, zahustíme ji strouhankou. Naplníme jí kachnu.
  3. Kachnu zašijeme nebo zajistíme jehlami, aby náplň nevytekla. Do pekáče dáme kousky sádla a nahrubo nakrájenou cibuli a kachnu. Podlijeme trochou vody a pečeme asi 3,5 hodiny. Asi po půlhodině pečení kachnu obrátíme na prsa a 40 minut před dopečením ji obrátíme zpět.
  4. Celou dobu kachnu poléváme výpekem. Pečeme asi na 150 °C, ke konci zesílíme na 200 °C, aby se kůžička propekla a zezlátla.

Pošli recept! - Speciál - Silvestrovské pohoštění (8.12.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Králičí stehýnka v kabátku

Králičí stehýnka v kabátku

Jana Hronková, Praha
Všehochuť /25.03.19
Fazolová polévka

Fazolová polévka

Vydatná fazolačka nahradí i hlavní jídlo.
Renata Kubálková, Městečko Trnávka ...
Všehochuť /16.12.09
Králičí řízky na bylinkách

Králičí řízky na bylinkách

Křehké masíčko, to je moje!  

Jiří Sluka, Pelhřimov

Všehochuť /27.03.16
Vepřový bok po zahradnicku

Vepřový bok po zahradnicku

Poněkud tučnější maso vyvažuje větší množství lákavé zeleniny - brokolice, ...

Všehochuť /05.05.12
Artyčokové rizoto

Artyčokové rizoto

Můžeme použít čerstvé nebo zmražené artyčoky, zmražené jsou rychleji hotové.

...

Všehochuť /20.05.13
Paprikový koláč

Paprikový koláč

Jednoduchý, levný a hlavně výborný koláč na slaný způsob.

Adam Ploszek, Jablunkov

Všehochuť /11.09.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Jahody... často se jim říká královské ovoce nebo také ovoce lásky. Jsou to trefná označení! Svým tvarem připomínají srdce a z každého zákusku udělají božský zážitek. Pojďte si je s námi vychutnat a užít si sladkosti, které nabízí sama příroda. Vyzkoušejte jahody jak v hlavním jídle, tak v nápojích nebo jako ozdobu neodolatelných dortů. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu