Moravská čočková polévka
Fotogalerie:

Moravská čočková polévka

Miluše Paymová

Karviná
Polévka je základem dobrého oběda.
Miluše Paymová, Karviná

Ingredience

  • 1 hrst čočka
  • 4 brambory
  • 2 mrkev
  • 2 petržel
  • 1/4 celer
  • 1 cibule
  • 1 hrst houby
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 2 lžíce mouka hladká
  • 3 lžíce olej
  • 2 stroužky česnek

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Do 1,5–2 litru vody dáme trochu čočky, přidáme brambory nakrájené na kostičky, očištěnou kořenovou zeleninu, cibuli, pár sušených hub, sůl, pepř.
  2. Povaříme asi 20 minut. Zahustíme jíškou, kterou jsme připravili z oleje a mouky. Do talíře ještě přidáme rozetřený česnek.

Pošli recept! 11/2009 (14.10.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Paella s krevetami

Paella s krevetami

Nemám ráda vepřovou s knedlíkem ani omáčky. Pochutnávám si raději ...
Všehochuť /10.06.13
Grilované kuřecí rolky se slaninou

Grilované kuřecí rolky se slaninou

Pokud máte domácí gril, můžete si připomenout léto i v chladném počasí.

Otto ...

Všehochuť /25.10.14
Jehněčí pečeně

Jehněčí pečeně

Nejlepší je se špenátem a knedlíkem nebo noky.

Olga Růžičková, Beroun

Všehochuť /16.03.16
Vepřový plátek na cibulce s kroupovým salátkem

Vepřový plátek na cibulce s kroupovým salátkem

Salát můžeme obohatit podle libosti.
Všehochuť /04.09.17
Kuřecí prsíčka se zeleninou

Kuřecí prsíčka se zeleninou

Výborné, rychlé a šťavnaté jídlo.
Věra Maňasová, Janovice nad Úhlavou
Všehochuť /06.05.11
Kuřecí játra s rozinkami

Kuřecí játra s rozinkami

Nezvyklá kombinace tě mile překvapí.
Marcela Zmatlíková, Stará Paka
Všehochuť /06.05.11
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama