Reklama
Moravská čočková polévka
Fotogalerie:

Moravská čočková polévka

Miluše Paymová

Karviná
Polévka je základem dobrého oběda.
Miluše Paymová, Karviná

Ingredience

  • 1 hrst čočka
  • 4 brambory
  • 2 mrkev
  • 2 petržel
  • 1/4 celer
  • 1 cibule
  • 1 hrst houby
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 2 lžíce mouka hladká
  • 3 lžíce olej
  • 2 stroužky česnek

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Do 1,5–2 litru vody dáme trochu čočky, přidáme brambory nakrájené na kostičky, očištěnou kořenovou zeleninu, cibuli, pár sušených hub, sůl, pepř.
  2. Povaříme asi 20 minut. Zahustíme jíškou, kterou jsme připravili z oleje a mouky. Do talíře ještě přidáme rozetřený česnek.

Pošli recept! 11/2009 (14.10.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřecí kapsa se šunkou a třemi druhy sýra

Kuřecí kapsa se šunkou a třemi druhy sýra

Kuřecí prsa plněná šunkou a sýrem, smažená v bazalkovém těstíčku, se hodí i pro ...
Všehochuť /26.12.13
Kotlety s kedlubnovým zelím

Kotlety s kedlubnovým zelím

Zelí z kedluben nebo z cuket je lépe stravitelné.

Zdena Pazderová, Rakovník

Všehochuť /09.05.16
Vepřový steak s jablky

Vepřový steak s jablky

Vepřová krkovice zapečená s jablky, brusinkami a sýrem.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem...

Všehochuť /20.08.14
Pohankové knedlíky

Pohankové knedlíky

Jsou vynikající s kyselým zelím.
Marta Svobodová, Praha
Všehochuť /07.11.14
Hovězí hranolky na červeném víně

Hovězí hranolky na červeném víně

Nudličky z hovězí kýty dušené s červeným vínem.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem - ...

Všehochuť /31.08.14
Candát se zeleninou v bylinkové páře

Candát se zeleninou v bylinkové páře

Vaření v páře je velmi šetrné a je vhodné i při různých dietách. 

Lenka ...

Všehochuť /27.02.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu