Moc pěkně vypadají i s černou olivou nebo cherry rajčátky. Záleží jen na vlastní chuti.
Eliška Kopřivová, Praha
Ingredience
- 1 kg krůtích prsou
- trocha soli a pepře
- trocha medové hořčice
- 150 g plátků anglické slaniny
- 1 bazalkové pesto
- podle chuti sušená rajčata
- 100 g tvrdého sýra v celku
- na smažení olej
- podle potřeby zelené olivy
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Maso nakrájíme na tenké plátky, naklepeme je, osolíme a opepříme. Lehce je potřeme medovou hořčicí, poklademe je slaninou, potřeme bazalkovým pestem, doprostřed každého plátku rozložíme pokrájená sušená rajčata, na to dáme hranolek tvrdého sýra a maso zavineme do rolády.
-
Jednotlivé roládky svážeme pomocí režné nitě a smažíme ze všech stran na oleji. Přendáme do pekáčku, zakápneme vysmaženým olejem a pečeme při teplotě 180 °C asi 20 minut.
-
Po upečení odstraníme nitě, maso necháme vychladnout a nakrájíme ho na plátky.
-
Na párátko napichujeme vždy olivu a 1 plátek.