Reklama
Měšec po kaplicku
Fotogalerie:

Měšec po kaplicku

Jana Remková

Orlová-Lutyně
Můžeš podávat s rýží nebo s knedlíkem.
Jana Remková, Orlová-Lutyně

Ingredience

  • 1 kg vepřová kýta
  • 1 cibule
  • 100 g slanina anglická
  • 200 g maso mleté
  • 1/2 rohlík starší
  • 1 žloutek
  • špetka rozmarýn
  • 150 g játra drůbeží
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 2 lžíce sádlo
  • na obalení mouka hladká

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. Kýtu nakrájíme a naklepeme na tenké plátky, pokud možno dokulata. Osolíme, opepříme. Mleté maso spojíme se žloutkem, troškou soli, rohlíkem a rozmarýnem.
  2. Játra nakrájíme nadrobno a prudce orestujeme na oleji. Na plátky kýty pak navršíme mleté maso a na ně několik kousků orestovaných jater.
  3. Maso chytíme do obou rukou a snažíme se vytvořit malý měšec, který svážeme potravinovým motouzkem nebo režnou nití. Je lépe, když nám někdo pomůže.
  4. Měšce obalíme v mouce a zprudka je ze všech stran osmahneme na oleji. Zatím na sádle osmahneme cibuli a orestované měšce na ni dáme dusit. Zalijeme je vývarem nebo vodou (asi do poloviny) a dusíme doměkka (25 minut). Během dušení obracíme. Vyjmeme a šťávu zahustíme asi lžící hladké mouky rozmíchané v troše vody. Povaříme a nakonec přidáme kousek nakrájené slaniny.

Pošli recept! 3/2010 (10.2.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Paprikový koláč

Paprikový koláč

Jednoduchý, levný a hlavně výborný koláč na slaný způsob. Adam Ploszek, Jablunkov
Všehochuť /11.09.12
Králičí čína s cuketou

Králičí čína s cuketou

Čína říkáme doma různým masovým směsím se zeleninou. Všem chutnají a já ...

Všehochuť /27.02.12
Kančí kýta načerno

Kančí kýta načerno

Tomáš Mika, Brno
Všehochuť /20.11.18
Vepřová kotleta s dýní Hokaido a zeleninou

Vepřová kotleta s dýní Hokaido a zeleninou

Dýně si sám pěstuji na zahrádce a vždy se těším, až začnou dozrávat.

Jiří ...

Všehochuť /03.10.14
Grilované stehno s řapíkatým celerem

Grilované stehno s řapíkatým celerem

Koření se solí důkladně vetři do masa, aby při grilování nesteklo s olejem.

Petr ...

Všehochuť /25.08.14
 

Nejnovější

Jihočeské zelňáky

Jihočeské zelňáky

Pečené v troubě Podle receptu Luboše Holého z Vlašimi
Škola vaření /24.02.20
Pečená mladá husička

Pečená mladá husička

Zaručeně sklidí úspěch

Podle receptu Kateřiny Benešové z Mostu

Škola vaření /24.02.20
Domácí oříšková nutella

Domácí oříšková nutella

Gabriela Jílková, Polička

Všehochuť /24.02.20
Srdíčka s čokoládou

Srdíčka s čokoládou

Když miluješ labužníka

Hana Wilhelmová, Ostrava

Sladký život /24.02.20
Srnčí hřbet s překvapením

Srnčí hřbet s překvapením

Kateřina Krososková, Církvice

Sladký život /24.02.20
Zamilovaná palačinka

Zamilovaná palačinka

Petra Geletičová, Smidary

Sladký život /24.02.20
Trmické makové mušle

Trmické makové mušle

Ke kávě i na snídani

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Sladký život /24.02.20
Domácí větrníčky

Domácí větrníčky

Stejné jako od cukráře

Podle receptu Zdeny Pospíšilové z Milevska

Sladký život /24.02.20
Kuskusový salát s cuketou

Kuskusový salát s cuketou

Petra Kelerová, Sušice

Zdravě a chutně /23.02.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Co je české, to je hezké, a pokud se bavíme o jídle, tak platí spíš výtečné! Vydej se s námi na výlet po naší vlasti a ochutnej krajové speciality nebo si připomeň už zapomenuté pochoutky z dětství. Také nepřehlédni rubriku Poklady ze spíže, kde se dozvíš spoustu zajímavých informací o moravské lahůdce, která dobyla svět.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama