Reklama
Měšec po kaplicku
Fotogalerie:

Měšec po kaplicku

Jana Remková

Orlová-Lutyně
Můžeš podávat s rýží nebo s knedlíkem.
Jana Remková, Orlová-Lutyně

Ingredience

  • 1 kg vepřová kýta
  • 1 cibule
  • 100 g slanina anglická
  • 200 g maso mleté
  • 1/2 rohlík starší
  • 1 žloutek
  • špetka rozmarýn
  • 150 g játra drůbeží
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 2 lžíce sádlo
  • na obalení mouka hladká

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. Kýtu nakrájíme a naklepeme na tenké plátky, pokud možno dokulata. Osolíme, opepříme. Mleté maso spojíme se žloutkem, troškou soli, rohlíkem a rozmarýnem.
  2. Játra nakrájíme nadrobno a prudce orestujeme na oleji. Na plátky kýty pak navršíme mleté maso a na ně několik kousků orestovaných jater.
  3. Maso chytíme do obou rukou a snažíme se vytvořit malý měšec, který svážeme potravinovým motouzkem nebo režnou nití. Je lépe, když nám někdo pomůže.
  4. Měšce obalíme v mouce a zprudka je ze všech stran osmahneme na oleji. Zatím na sádle osmahneme cibuli a orestované měšce na ni dáme dusit. Zalijeme je vývarem nebo vodou (asi do poloviny) a dusíme doměkka (25 minut). Během dušení obracíme. Vyjmeme a šťávu zahustíme asi lžící hladké mouky rozmíchané v troše vody. Povaříme a nakonec přidáme kousek nakrájené slaniny.

Pošli recept! 3/2010 (10.2.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Ragú s ananasovou rýží

Ragú s ananasovou rýží

Kdo si myslí, že k masu se sladký kompot nehodí, ať zkusí tento recept s ananasem. ...
Všehochuť /22.01.09
Kuřecí stehýnka na způsob bažanta

Kuřecí stehýnka na způsob bažanta

Jde o originální spojení koření a kuřecího masa.
Ludmila Vítková, Brno
...
Všehochuť /04.08.11
Jelení kýta s portským vínem

Jelení kýta s portským vínem

Podle receptu Marie Homolkové ze Zlína

Všehochuť /25.10.19
Kuře na houbách

Kuře na houbách

Připravuji je jako rychlý nedělní oběd.
Květoslava Hájková, Benešov u Prahy
Všehochuť /07.11.14
Vepřová roláda se špenátem

Vepřová roláda se špenátem

Návštěvu tímto jídlem vždy překvapím.

Monika Kupcová, Olomouc

Všehochuť /11.04.12
Domácí paštika

Domácí paštika

Eliška Jeníková, Černošice

Všehochuť /10.02.20
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu