Reklama
Medailonky v těstíčku z nivy
Fotogalerie:

Medailonky v těstíčku z nivy

Majka Kratinová

Teplice

Maso z vepřové pečeně je dokonale libové,  hodí se i při dietách – záleží na přípravě.

Majka Kratinová, Teplice

Ingredience

  • 600-800 g vepřová pečeně
  • trocha soli a pepře
  • 60 g vlašské ořechy
  • trocha petrželky
  • 100 g niva
  • 150 g hladká mouka
  • 2 vejce
  • 1 lžička cukr krupice
  • 20 ml pivo
  • špetka mleté papriky
  • 80 ml mléko
  • Šťouchané brambory :
  • 1 kg brambory
  • 1-2 cibule
  • 3 lžíce olej

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

160 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Vepřové maso omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Nakrájíme na tenké plátky a okořeníme solí a pepřem. Ořechy přesekáme na menší kusy a petrželku nadrobno. Nivu nastrouháme na hrubém struhadle do mísy. Přisypeme hladkou mouku, přidáme vejce, ořechy, cukr, pivo, petrželku, mletou papriku a přilijeme mléko. Promícháme a vytvoříme  hladkou směs.

  2. krok2

    Na pánvi rozehřejeme olej. Maso pomocí vidličky vykoupeme v těstíčku a smažíme z obou stran asi pět minut. Hotové maso necháme osušit na papírovém ubrousku.

  3. Jako přílohu připravíme šťouchané brambory: Brambory uvaříme v osolené vodě doměkka a scedíme. Mezitím nakrájíme cibuli na drobné kostky a orestujeme do nazlátlé barvy na oleji, případně na sádle. Pak tuk i s cibulkou přidáme do scezených brambor a rozšťoucháme. Dochutíme podle potřeby solí a pepřem. Medailonky ale výborně  chutnají i studené, jen s chlebem a hořčicí.

Pošli recept! - Speciál - Dobroty z masa (18.2.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Plněný kachní krk

Plněný kachní krk

Je to lahůdka, která se dá jíst i zastudena s chlebem a hořčicí. Zdena Gregorová, ...
Všehochuť /11.04.17
Hovězí maso na fazolkách

Hovězí maso na fazolkách

Recept máme od kamarádky z Řecka.
Monika Puškárová, Frýdek-Místek
Všehochuť /26.10.11
Vepřové kousky na česneku, jemně pikantní

Vepřové kousky na česneku, jemně pikantní

Výborný, snadný a rychlý oběd.

Kristýna Boháčová, Lipník nad Bečvou

Všehochuť /01.01.13
Tvarohové knedlíky s masovou náplní

Tvarohové knedlíky s masovou náplní

Mohou být jak s bílým, tak s červeným zelím.

Jindřiška Bílá, Mšené

Všehochuť /29.04.15
Lasagne s hermelínem

Lasagne s hermelínem

Dcera má recept od kamarádky, doporučuji.

Andrea Slabihoudková, Praha

Všehochuť /19.05.17
Vepřová panenka s mrkví

Vepřová panenka s mrkví

Hodí se třeba jako nedělní oběd.

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Všehochuť /12.03.16
 

Nejnovější

Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha
Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Konečně je to tady. Jaro se hlásí o pozornost a jak lépe ho mezi námi přivítat než pořádnou hostinou? Pozvi svou rodinu i známé k bohatě prostřenému stolu a vychutnej si atmosféru Velikonoc ve veselé náladě. Provoň si domov známou vůní mazance nebo pečínky a vykouzli úsměv něčím dobrým na zub všem blízkým i náhodným návštěvám.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama