Reklama
Masový měšec s náplní
Fotogalerie:

Masový měšec s náplní

Petra Zelenková

Příbram
Jsme vášniví houbaři, známe spoustu receptů.
Petra Zelenková, Příbram

Ingredience

  • 4 libové plátky bez maso vepřové
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česnek
  • 1 lžíce strouhanka
  • 1 lžíce mléko
  • 300 g houby
  • 150 g máslo
  • 1 lžička koření grilovací
  • snítka rozmarýn
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř
  • dle potřeby mouka hladká
  • dle potřeby olej

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Maso na prkénku rozklepeme na co nejtenčí plátek (můžeme použít igelitový sáček, do kterého plátek vložíme - tak se maso nepotrhá, budeme-li klepat přes něj).
  2. Plátek masa jemně posolíme a opepříme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké kousky. Orestujeme ji na másle. Po chvíli přidáme 
    i nakrájené lesní houby, které zlehka osmahneme.
  3. Do houbové směsi vmícháme utřený česnek, sůl a pepř dle chuti.
  4. Směs odstavíme, posypeme strouhankou a přidáme lžíci mléka.
  5. Na střed naklepaného plátku lžící klademe houbovou směs a zabalíme (použijeme provázek nebo režnou nit). Zabalené měšce dáme do pekáčku, poprášíme moukou, posypeme podle chuti grilovacím kořením a pokapeme olejem.
  6. Pečeme podlité vodou v předehřáté troubě společně se snítkou rozmarýnu. Podáváme s čerstvou zeleninou a pečivem.

Pošli recept! 9/2009 (12.8.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Šťouchané brambory a uzená žebra

Šťouchané brambory a uzená žebra

Tohle jídlo zvládne každý mužský. Ladislav Vesecký, Zlaté Hory
Všehochuť /22.12.10
Sekaná

Sekaná

Varianta oblíbené sekané z mletého masa.
Kristýna a Tereza Slámovy, Karviná...
Všehochuť /09.03.09
Maso s olivami

Maso s olivami

Skvělá pochutka pro ty, kteří milují pikantní exotické olivy.
Jiří Gérik, Nový ...
Všehochuť /08.12.10
Pomalu pečené kuřecí stehýnko

Pomalu pečené kuřecí stehýnko

Jemné, křehké a velmi chutné kuře. Jednoduchou přípravou si získá každého.

Martina ...

Všehochuť /05.08.13
Hovězí s brokolicovou omáčkou

Hovězí s brokolicovou omáčkou

Servírujeme s vařenými bramborami.

Božena Kolářová, Pouště

Všehochuť /23.03.13
Kuře na šalvěji

Kuře na šalvěji

Lístky čerstvé šalvěje vložte s kouskem másla pod kůži a těšte se na vynikající ...

Všehochuť /04.04.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu