Reklama
Masový koláč
Fotogalerie:

Masový koláč

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podle receptu

Evy Kabeláčové z Vrchlabí

Ingredience

  • 1 cibule
  • 2 větší mrkve
  • olej na smažení
  • 400 g vepřového masa
  • 100 ml tučné smetany
  • sůl, pepř
  • svazek čerstvé petrželky s pažitkou
  • 1 listové těsto
  • mouka na podsypání
  • 1 vejce na potření
  • hrubá sůl na posypání

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Cibuli a mrkev oloupeme a nakrájíme nadrobno. V pánvi rozehřejeme olej a osmažíme v něm cibulku s mrkví. Hned jak cibulka zesklovatí, přihodíme maso a vše osmahneme.

  2. Měkké maso zalijeme smetanou, dochutíme solí, pepřem a na závěr přidáme nasekanou petrželku s pažitkou.Ještě chvilku podusíme.

  3. Na lehce pomoučené pracovní ploše rozválíme listové těsto, rozdělíme ho na půlku a poté jednu část vložíme do zapékací misky (tu předem vymažeme a lehce vysypeme moukou).

  4. Do těstem vyložené misky přendáme masovou směs, okraje těsta přehneme dovnitř a druhou částí vše zakryjeme.

  5. Vršek koláče potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme hrubou solí (není nutné, můžeme ji nahraďit kmínem).

  6. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C 35–40 minut. Po upečení vyndáme a po 10 minutách můžeme podávat.

Pošli recept! 9/2018 (3.8.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Srnčí krk

Srnčí krk

Otto Plášek, Brno
Všehochuť /19.11.18
Vepřová panenka s povidlovou omáčkou

Vepřová panenka s povidlovou omáčkou

Díky vínu a švestkám má omáčka velmi zajímavou, lehce navinulou chuť.

Lucie ...

Všehochuť /19.11.16
Pikantní vepřové kotlety

Pikantní vepřové kotlety

Křehká dobrota, kterou připravuji jako minutku pro návštěvy.
Jana Paurová, Praha
Všehochuť /22.01.09
Luciferské roštěnky

Luciferské roštěnky

Pikantní křehké masíčko si získá každý jazýček.

Zdeňka Vítová, Liberec

Všehochuť /21.10.17
Svíčková z kuřete

Svíčková z kuřete

Servíruj s knedlíkem.

Petra Surmová, Dolní Domaslovice


Všehochuť /08.12.15
Kuřecí plátek se sušenými rajčaty a mozzarellou

Kuřecí plátek se sušenými rajčaty a mozzarellou

Tento recept je jak stvořený pro horké letní dny nebo jako vzpomínka na dovolenou ve ...
Všehochuť /22.09.14
 

Nejnovější

Pečený hovězí guláš

Pečený hovězí guláš

Podle receptu Ivany Bláhové ze Sušice
Škola vaření /04.10.19
Kakaové kostičky

Kakaové kostičky

Miroslav Vorel, Litvínov

Všehochuť /04.10.19
Potahovaný dort

Potahovaný dort

Podle receptu Soni Michalové z Hodonína

Sladký život /04.10.19
Noky s houbami

Noky s houbami

Dita Skoumalová, Praha

Vaříme express /03.10.19
Hruškové špičky

Hruškové špičky

Ozdobí každý stůl

Podle receptu Petry Zikmundové ze Šumperka

Všehochuť /03.10.19
Brownies s mořskou solí, kešú a pistáciemi

Brownies s mořskou solí, kešú a pistáciemi

Podle receptu

Sáry Fučíkové z Trutnova

Sladký život /03.10.19
Kris kros koláč s jablky

Kris kros koláč s jablky

Podle receptu 

Katky Blahošové z Krnova

Sladký život /03.10.19
Lilek plněný bulgurem

Lilek plněný bulgurem

Podle receptu

Blanky Pučíkové z Mladé Boleslavi

Škola vaření /02.10.19
Dort divočák

Dort divočák

Aneta Tlačbabová, Jihlava

Všehochuť /02.10.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Knedlíková kuchařka

Je to tak, knedlíky do českých jídelníčků prostě patří. Už ve škole nám dávají ovocné knedlíky, při slavnostnějších okamžicích si dopřejeme svíčkovou se šesti a během náročného týdne rodinu odbudeme knedlíkem s vajíčkem. Tím to však nemusí končit! Vyzkoušej jiné recepty i způsoby přípravy a uvidíš, že knedlíky jsou prostě nestárnoucím hitem.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama