Reklama
Masové kuličky s cuketou
Fotogalerie:

Masové kuličky s cuketou

Ivana Černá

Praha

V kombinaci s čerstvými jablky nemají chybu.

Ivana Černá, Praha

Ingredience

  • 100 g ovesné vločky
  • 300 ml voda
  • trocha soli a pepře
  • 1 cuketa
  • 2 jablka
  • trocha škrobové moučky
  • 600 g mleté maso
  • 100 g pórek
  • špetka muškátového květu
  • 1 hrst nasekaná petrželka
  • na obalení polohrubá mouka
  • olej na smažení
  • Na oblohu:
  • kousky jablek
  • kolečka cibulek a další zelenina
  • dijonská hořčice

Doba přípravy

Počet porcí

20-30

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Ovesné vločky zalijeme  vodou, necháme je nabobtnat a pak ve stejné vodě uvaříme na hustou kaši. Osolíme ji a necháme vychladnout.

  2. Cuketu nastrouháme nahrubo. Jablka omyjeme, zbavíme jádřinců, nastrouháme nahrubo a posypeme škrobovou moučkou.

  3. V další míse smícháme mleté maso s jemně pokrájeným pórkem (nebo jarní cibulkou). Dochutíme solí, pepřem, muškátovým květem a petrželkou. Přidáme nastrouhaná jablka, cuketu a ovesnou kaši. Vše dobře promícháme. Mokrýma rukama tvoříme kuličky nebo placičky, které obalujeme v polohrubé mouce. Smažíme je na plechu s rozehřátým olejem v předehřáté troubě nebo klasicky na pánvi s rozpáleným olejem.

  4. Každou usmaženou masovou kuličku připíchneme párátkem na kousek jablka a přizdobíme cibulí, případně další zeleninou. Podáváme s hořčicí a čerstvým pečivem.

Pošli recept! - Speciál - Jablka, ořechy, med (15.10.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Krkovička s pikantní krustou

Krkovička s pikantní krustou

Dana Koutecká, Modřany
Všehochuť /23.02.18
Tyrolské knedlíčky z jater

Tyrolské knedlíčky z jater

Recept na tyto velké knedlíky je opravdu nešizený.

Květa Kroupová, Praha

Všehochuť /20.04.15
Špízy s těstovinovým salátem

Špízy s těstovinovým salátem

Alena Krátká, Hodonín

Všehochuť /26.07.18
Biftek s hermelínem

Biftek s hermelínem

Nejlepší přílohou jsou hranolky. 

Kateřina Cibulková, Řevnice 

Všehochuť /27.02.12
Masový závin s olivami a sýrem

Masový závin s olivami a sýrem

Závin z vepřového masa s paprikou a olivami obohatí každou rodinnou oslavu.

Marcela ...

Všehochuť /17.08.13
Fajné kuřecí nudličky s bramboráčky

Fajné kuřecí nudličky s bramboráčky

Nezvyklá kombinace, která chutná prostě skvělě.

Lucie Strakošová, Trnávka

Všehochuť /02.07.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu