Reklama
Masové kuličky s cuketou
Fotogalerie:

Masové kuličky s cuketou

Ivana Černá

Praha

V kombinaci s čerstvými jablky nemají chybu.

Ivana Černá, Praha

Ingredience

  • 100 g ovesné vločky
  • 300 ml voda
  • trocha soli a pepře
  • 1 cuketa
  • 2 jablka
  • trocha škrobové moučky
  • 600 g mleté maso
  • 100 g pórek
  • špetka muškátového květu
  • 1 hrst nasekaná petrželka
  • na obalení polohrubá mouka
  • olej na smažení
  • Na oblohu:
  • kousky jablek
  • kolečka cibulek a další zelenina
  • dijonská hořčice

Doba přípravy

Počet porcí

20-30

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Ovesné vločky zalijeme  vodou, necháme je nabobtnat a pak ve stejné vodě uvaříme na hustou kaši. Osolíme ji a necháme vychladnout.

  2. Cuketu nastrouháme nahrubo. Jablka omyjeme, zbavíme jádřinců, nastrouháme nahrubo a posypeme škrobovou moučkou.

  3. V další míse smícháme mleté maso s jemně pokrájeným pórkem (nebo jarní cibulkou). Dochutíme solí, pepřem, muškátovým květem a petrželkou. Přidáme nastrouhaná jablka, cuketu a ovesnou kaši. Vše dobře promícháme. Mokrýma rukama tvoříme kuličky nebo placičky, které obalujeme v polohrubé mouce. Smažíme je na plechu s rozehřátým olejem v předehřáté troubě nebo klasicky na pánvi s rozpáleným olejem.

  4. Každou usmaženou masovou kuličku připíchneme párátkem na kousek jablka a přizdobíme cibulí, případně další zeleninou. Podáváme s hořčicí a čerstvým pečivem.

Pošli recept! - Speciál - Jablka, ořechy, med (15.10.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřátko pečené v trojobalu s plněnými brambory

Kuřátko pečené v trojobalu s plněnými brambory

Do brambor se hodí i hermelín nebo balkán. Andrea Jílková, Polička
Všehochuť /17.07.15
Hovězí  tokáň

Hovězí tokáň

Podáváme s rýží nebo s kuskusem.

Eva Přecechtělová, Chropyně

Všehochuť /05.06.15
Plněná vepřová panenka

Plněná vepřová panenka

Velmi dobře vypadá, ještě lépe voní a vůbec nejlépe chutná.

Radim Ponocný, Brno

Všehochuť /21.05.13
Kančí s hlívou

Kančí s hlívou

Podáváme s brambůrky obalenými slaninou.

Lenka Kalivodová, Rakovník

Všehochuť /12.02.16
Minutková krkovička

Minutková krkovička

Kdo si počká, ten se dočká – a pochutná si.
Otto Plášek, Brno
Všehochuť /04.08.11
Kuřecí roláda s bramborovou kaší

Kuřecí roláda s bramborovou kaší

Kaše by měla mít hedvábnou strukturu.

Tomáš Mika, Brno

Všehochuť /12.04.17
 

Nejnovější

Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...
Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Rozinková bábovka

Rozinková bábovka

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /01.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama