Reklama
Masové kuličky s cuketou
Fotogalerie:

Masové kuličky s cuketou

Ivana Černá

Praha

V kombinaci s čerstvými jablky nemají chybu.

Ivana Černá, Praha

Ingredience

  • 100 g ovesné vločky
  • 300 ml voda
  • trocha soli a pepře
  • 1 cuketa
  • 2 jablka
  • trocha škrobové moučky
  • 600 g mleté maso
  • 100 g pórek
  • špetka muškátového květu
  • 1 hrst nasekaná petrželka
  • na obalení polohrubá mouka
  • olej na smažení
  • Na oblohu:
  • kousky jablek
  • kolečka cibulek a další zelenina
  • dijonská hořčice

Doba přípravy

Počet porcí

20-30

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Ovesné vločky zalijeme  vodou, necháme je nabobtnat a pak ve stejné vodě uvaříme na hustou kaši. Osolíme ji a necháme vychladnout.

  2. Cuketu nastrouháme nahrubo. Jablka omyjeme, zbavíme jádřinců, nastrouháme nahrubo a posypeme škrobovou moučkou.

  3. V další míse smícháme mleté maso s jemně pokrájeným pórkem (nebo jarní cibulkou). Dochutíme solí, pepřem, muškátovým květem a petrželkou. Přidáme nastrouhaná jablka, cuketu a ovesnou kaši. Vše dobře promícháme. Mokrýma rukama tvoříme kuličky nebo placičky, které obalujeme v polohrubé mouce. Smažíme je na plechu s rozehřátým olejem v předehřáté troubě nebo klasicky na pánvi s rozpáleným olejem.

  4. Každou usmaženou masovou kuličku připíchneme párátkem na kousek jablka a přizdobíme cibulí, případně další zeleninou. Podáváme s hořčicí a čerstvým pečivem.

Pošli recept! - Speciál - Jablka, ořechy, med (15.10.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Perlička na másle

Perlička na másle

Občas se dá koupit, proč ji nezkusit upéct místo kuřete. Petra Janková, Hlučín
Všehochuť /26.03.14
Daňčí maso na víně

Daňčí maso na víně

Podáváme s knedlíkem a šípkovou zavařeninou.

Jitka Nováčková, Příbram

Všehochuť /19.01.16
Prokládané brambůrky

Prokládané brambůrky

Celkem se v troubě pečou asi hodinu.

Veronika Čiperová, Týn nad Vltavou

Všehochuť /26.06.14
Krůtí roláda s ořechovou nádivkou

Krůtí roláda s ořechovou nádivkou

Pozor při naklepávání, krůtí maso se snadno potrhá. Pracuj jemně, nejlépe přes ...

Všehochuť /15.04.16
Gulášový základ s krkovicí

Gulášový základ s krkovicí

Guláše máme moc rádi, a proto je doma často připravujeme.

Stanislava Martinková, ...

Všehochuť /26.11.14
Citronový losos a salát

Citronový losos a salát

Losos má velmi zdravé maso, posiluje srdce.

Zuzana Blažková, Rakovník

Všehochuť /23.12.15
 

Nejnovější

Kolena s křenem

Kolena s křenem

Podle receptu Radka Košťála z Ústí nad Labem
Škola vaření /27.02.20
Vepřová duhová pečeně

Vepřová duhová pečeně

Otto Plášek, Brno

Všehochuť /27.02.20
Pečínka z alobalu

Pečínka z alobalu

Martina Antalová, Odolena Voda

Všehochuť /27.02.20
Pečený králík na zelenině

Pečený králík na zelenině

Josef Bartušek, Luka nad Jihlavou

Škola vaření /26.02.20
Kuřecí stehýnka s nádivkou

Kuřecí stehýnka s nádivkou

Věra Šikulová, Brno

Škola vaření /26.02.20
Hanácká syrnica

Hanácká syrnica

Podle receptu

Jany Marků z Náchoda

Vaříme express /26.02.20
Putimské žebírko

Putimské žebírko

Božena Kolářová, Pouště

Všehochuť /26.02.20
Bažantí stehna nadivoko

Bažantí stehna nadivoko

Ozdobí i sváteční tabuli

Podle receptu Diany Matouškové z Kladna

Všehochuť /26.02.20
Plněný vepřový bůček

Plněný vepřový bůček

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /26.02.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Co je české, to je hezké, a pokud se bavíme o jídle, tak platí spíš výtečné! Vydej se s námi na výlet po naší vlasti a ochutnej krajové speciality nebo si připomeň už zapomenuté pochoutky z dětství. Také nepřehlédni rubriku Poklady ze spíže, kde se dozvíš spoustu zajímavých informací o moravské lahůdce, která dobyla svět.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama