Reklama
Masové kuličky s cuketou
Fotogalerie:

Masové kuličky s cuketou

Ivana Černá

Praha

V kombinaci s čerstvými jablky nemají chybu.

Ivana Černá, Praha

Ingredience

  • 100 g ovesné vločky
  • 300 ml voda
  • trocha soli a pepře
  • 1 cuketa
  • 2 jablka
  • trocha škrobové moučky
  • 600 g mleté maso
  • 100 g pórek
  • špetka muškátového květu
  • 1 hrst nasekaná petrželka
  • na obalení polohrubá mouka
  • olej na smažení
  • Na oblohu:
  • kousky jablek
  • kolečka cibulek a další zelenina
  • dijonská hořčice

Doba přípravy

Počet porcí

20-30

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Ovesné vločky zalijeme  vodou, necháme je nabobtnat a pak ve stejné vodě uvaříme na hustou kaši. Osolíme ji a necháme vychladnout.

  2. Cuketu nastrouháme nahrubo. Jablka omyjeme, zbavíme jádřinců, nastrouháme nahrubo a posypeme škrobovou moučkou.

  3. V další míse smícháme mleté maso s jemně pokrájeným pórkem (nebo jarní cibulkou). Dochutíme solí, pepřem, muškátovým květem a petrželkou. Přidáme nastrouhaná jablka, cuketu a ovesnou kaši. Vše dobře promícháme. Mokrýma rukama tvoříme kuličky nebo placičky, které obalujeme v polohrubé mouce. Smažíme je na plechu s rozehřátým olejem v předehřáté troubě nebo klasicky na pánvi s rozpáleným olejem.

  4. Každou usmaženou masovou kuličku připíchneme párátkem na kousek jablka a přizdobíme cibulí, případně další zeleninou. Podáváme s hořčicí a čerstvým pečivem.

Pošli recept! - Speciál - Jablka, ořechy, med (15.10.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Jemné kuřecí maso v sezamu

Jemné kuřecí maso v sezamu

Díky marinádě je maso křehké a jemné. Lucie Blahová, Slavičín
Všehochuť /30.11.12
Krůtí špízy s citronovou solí

Krůtí špízy s citronovou solí

Jsou výborné se šťouchanými brambory.

Simona Březinová, Třeboň

Všehochuť /09.06.14
Gulášek z kližky

Gulášek z kližky

Je to klasika, ale vždy si pochutnám.
Přemek Láska, Klatovy
Všehochuť /13.08.08
Kapustová sekaná

Kapustová sekaná

Je výborná a dá se snadno ohřát v mikrovlnce.

Ivana Bartušková, Bítovčice

Všehochuť /14.06.14
Guláš bez míchání

Guláš bez míchání

Během vaření si stihneš i uklidit.

Marie Klíčová, Prostějov

Všehochuť /10.05.16
Pečené jehněčí se špenátem a noky

Pečené jehněčí se špenátem a noky

Sváteční, velmi chutné a především dietní jídlo. Je sice o něco dražší než ...
Všehochuť /05.04.13
 

Nejnovější

Pečený hovězí guláš

Pečený hovězí guláš

Podle receptu Ivany Bláhové ze Sušice
Škola vaření /04.10.19
Kakaové kostičky

Kakaové kostičky

Miroslav Vorel, Litvínov

Všehochuť /04.10.19
Potahovaný dort

Potahovaný dort

Podle receptu Soni Michalové z Hodonína

Sladký život /04.10.19
Noky s houbami

Noky s houbami

Dita Skoumalová, Praha

Vaříme express /03.10.19
Hruškové špičky

Hruškové špičky

Ozdobí každý stůl

Podle receptu Petry Zikmundové ze Šumperka

Všehochuť /03.10.19
Brownies s mořskou solí, kešú a pistáciemi

Brownies s mořskou solí, kešú a pistáciemi

Podle receptu

Sáry Fučíkové z Trutnova

Sladký život /03.10.19
Kris kros koláč s jablky

Kris kros koláč s jablky

Podle receptu 

Katky Blahošové z Krnova

Sladký život /03.10.19
Lilek plněný bulgurem

Lilek plněný bulgurem

Podle receptu

Blanky Pučíkové z Mladé Boleslavi

Škola vaření /02.10.19
Dort divočák

Dort divočák

Aneta Tlačbabová, Jihlava

Všehochuť /02.10.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Knedlíková kuchařka

Je to tak, knedlíky do českých jídelníčků prostě patří. Už ve škole nám dávají ovocné knedlíky, při slavnostnějších okamžicích si dopřejeme svíčkovou se šesti a během náročného týdne rodinu odbudeme knedlíkem s vajíčkem. Tím to však nemusí končit! Vyzkoušej jiné recepty i způsoby přípravy a uvidíš, že knedlíky jsou prostě nestárnoucím hitem.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama