Nejsou tak mastné a vločky v nich ani nepoznáš.
Hana Nesnídalová, Praha
Ingredience
- 500 g vepřové mleté maso
- 1/2 hrnku ovesné vločky
- 2 ks rohlík
- 1 vejce
- 2 ks jarní cibulka s natí
- dle chuti sůl, pepř, česnek, sojová omáčka, grilovací koření
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Ovesné vločky si namočíme do studené vody asi na 10 minut, poté slijeme vodu. Rohlíky pokrájíme na kolečka a namočíme do mléka, pak "vyždímáme".
-
Přidáme maso, vejce, koření a pokrájenou cibulku i s natí. Vše smícháme dohromady, případně zahustíme strouhankou.
-
Tvarujeme karbanátky, které obalujeme ve strouhance a smažíme dozlatova. Podáváme nejlépe s vařenými brambory.