Reklama
Masová pánev
Fotogalerie:

Masová pánev

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

S rýží nebo jen s chlebem

Iva Pejlová, Znojmo

Ingredience

  • 500  g vepřového masa (libová krkovice, kotlety)
  • 1 větší cibule
  • 2 lžíce oleje
  • sůl, pepř
  • 6 listů pekingského zelí
  • 2 mladé cukety
  • 300  g cherry rajčat
  • 100 g zakysané smetany
  • špetka vegety

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Maso omyjeme, osušíme, zbavíme ho tučných částí a nakrájíme plátky asi 1,5 cm silné. Ty rozkrájíme na stejnoměrné kostičky.

  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. V hlubší pánvi rozpálíme olej a maso na něm zprudka opečeme ze všech stran (asi 10 minut). Podle potřeby osolíme a opepříme.

  3. Potom přidáme kolečka cibule. Chvilku společně opékáme, pak pánev zakryjeme poklicí a dusíme zhruba 35 minut. Je-li třeba, směs podlijeme troškou horké vody nebo masového vývaru.

  4. Zelí rozebereme na listy, které rozkrájíme na kostky, cuketu oloupeme, rozkrájíme na hranolky, rajčata na poloviny.

  5. K masové směsi přidáme cukety a 8 minut dusíme. Pak přidáme zelí, rajčata a společně dusíme ještě 4 minuty. Dochutíme solí a pepřem.

  6. Zakysanou smetanu prošleháme spolu se špetkou vegety a přeléváme jí pokrm. Vhodnou přílohou je dušená rýže, kterou nakonec můžeme vmíchat do pánve ke směsi, nebo vařené brambory.

Pošli recept! 3/2019 (4.2.2019)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Králíčí krokety

Králíčí krokety

Je to netradiční smažená dobrota. Božena, e-mailový kontakt
Všehochuť /09.03.09
Kuřecí maso s rozinkami a mandlemi

Kuřecí maso s rozinkami a mandlemi

Recept je z televize, trochu jsme ho upravili.
Marie Holacká, Suchý Řádek
Všehochuť /15.06.12
Králičí stehna na víně

Králičí stehna na víně

Trochu vína si nech i na zapití.

Šárka Kvapilová, Olomouc

Všehochuť /12.01.15
Rychlá kuřecí roláda

Rychlá kuřecí roláda

Výborné a poměrně rychlé jídlo.

Libuše Hlaváčová, Brno

Všehochuť /06.10.12
Luciferské roštěnky

Luciferské roštěnky

Pikantní křehké masíčko si získá každý jazýček.

Zdeňka Vítová, Liberec

Všehochuť /21.10.17
Kuřecí závitky s parmskou šunkou na rajčatovém pyré s tagliatelle

Kuřecí závitky s parmskou šunkou na rajčatovém pyré s tagliatelle

Velice ráda v kuchyni experimentuju a můj přítel vždy vše ocení. Tento recept nám ...

Všehochuť /22.09.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Jahody... často se jim říká královské ovoce nebo také ovoce lásky. Jsou to trefná označení! Svým tvarem připomínají srdce a z každého zákusku udělají božský zážitek. Pojďte si je s námi vychutnat a užít si sladkosti, které nabízí sama příroda. Vyzkoušejte jahody jak v hlavním jídle, tak v nápojích nebo jako ozdobu neodolatelných dortů. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu