Reklama
Maso na hřibkách
Fotogalerie:

Maso na hřibkách

Miroslava++++++ Melzerová
Miroslava++++++ Melzerová
Olomouc-Holice

Výborný nedělní oběd, děláme je pravidelně a vždy sklízím jen samé pochvaly a prázdné talíře.

Miroslava Melzerová, Olomouc

Ingredience

  • 750 g vepřová pečeně nebo kýta
  • dle chuti sušené hříbky
  • 1 kostka hřibový bujón
  • na dochucení mletá sladká paprika, rozmarýn, kmín a sůl
  • dle potřeby škrob nebo mouka na zahuštění

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Na oleji opečeme nadrobno nasekanou cibulku, přidáme očištěné a naklepané plátky masa a orestujeme z obou stran. Okořeníme paprikou, kmínem, rozmarýnem, solí a podlijeme vodou. Přidáme kostku bujónu a asi hrst hříbků. (Pokud máte v mražáku hříbky podušené, klidně je můžete použít.)
  2. Dusíme asi hodinu a 15 minut před koncem zahustíme škrobem. Tento pokrm lze připravit i z hovězího masa, jen je třeba maso dusit déle, až dvě hodiny. Bude se vám rozplývat na jazyku.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Závin s krůtím masem

Závin s krůtím masem

Doma jsme spíš na maso, tenhle závin má u nás přednost před jablkovým. Jana ...
Všehochuť /23.06.16
Jehněčí na víně

Jehněčí na víně

Jehněčí máme rádi v nejrůznějších úpravách, ale tahle skutečně nemá chybu.

...

Všehochuť /19.12.12
Kuřecí rolka se sýrem, šunkou a pomeranči
Všehochuť /15.08.18
Petrželkové knedlíky s houbovkou

Petrželkové knedlíky s houbovkou

Jsou jemné a krásně voní bylinkami.
Jana Holákovská, Chomutov
Všehochuť /14.06.11
Jemné kuřecí maso v sezamu

Jemné kuřecí maso v sezamu

Díky marinádě je maso křehké a jemné.

Lucie Blahová, Slavičín

Všehochuť /30.11.12
Štika na smetanové omáčce

Štika na smetanové omáčce

Štiku podávej vždy s omáčkou, je suchá.

Martina Lednická, Vodňany

Všehochuť /28.10.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Jahody... často se jim říká královské ovoce nebo také ovoce lásky. Jsou to trefná označení! Svým tvarem připomínají srdce a z každého zákusku udělají božský zážitek. Pojďte si je s námi vychutnat a užít si sladkosti, které nabízí sama příroda. Vyzkoušejte jahody jak v hlavním jídle, tak v nápojích nebo jako ozdobu neodolatelných dortů. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu