Reklama
Máslový řízek s bramborovou kaší
Fotogalerie:

Máslový řízek s bramborovou kaší

Vendula Šmídová
Vendula Šmídová
Konice

Máslový řízek chutnal celé rodině.

Vendula Šmídová, Konice

Ingredience

  • 600 g mleté maso
  • 3 rohlíky
  • 200 ml mléko
  • 150 g sýr eidam 30 %
  • sůl
  • pepř
  • 4 vejce
  • sádlo na smažení
  • strouhanka
  • hladká mouka
  • 1,5 kg brambory
  • 500 ml horké mléko
  • 200 g měkké máslo
  • brokolice

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

180 Kč

Postup přípravy

  1. Mleté maso dáme do mísy, přidáme 1 vejce a rohlíky namočené v mléce. Promícháme, osolíme, opepříme, přidáme nahrubo nastrouhaný sýr a necháme půl hodiny odpočinout v ledničce.
  2. Tvarujeme řízky tlusté cca 1,5 cm. Obalíme v mouce, vejci a strouhance. Smažíme dozlatova z obou stran na středním plameni v sádle.

  3. Brambory nakrájíme na třetiny a dáme vařit v osolené vodě. Měkké brambory scedíme a rozšťoucháme šťouchadlem na brambory. Metličkou nebo šťouchadlem do nich postupně vmícháme máslo a poté postupně vmícháme horké mléko. Dosolíme.

  4. Brokolici povaříme v osolené vodě doměkka. Poté ji vidličkou rozmělníme a přidáme do ní vajíčko. Na pánvičce osmahneme a můžeme podávat jako další přílohu.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Losos na víně

Losos na víně

V poslední době mi moc zachutnal losos. Připravuji ho na mnoho způsobů, ale asi nejvíc mi...
Všehochuť /14.12.08
Krkovička ve varném sáčku

Krkovička ve varném sáčku

Přidat můžeš i další zeleninu podle vlastní chuti.

Svetlana Kravchenko, Ostrava

Všehochuť /29.07.15
Naložené hovězí nudličky s vaječným knedlíkem

Naložené hovězí nudličky s vaječným knedlíkem

Maso nechte pred přípravou pár dnů odpočívat.

Libuše Hlaváčová, Brno

Všehochuť /17.03.12
Hovězí na houbách s rajčaty

Hovězí na houbách s rajčaty

Výborný recept na úpravu hovězího masa.
Jitka Ludvíková, Trutnov
Všehochuť /14.06.12
Kuře s omáčkou z majoránky

Kuře s omáčkou z majoránky

Čerstvá majoránka je chutnější než sušená.

Iveta Bílková, Kroměříž

Všehochuť /09.02.14
Krkovička po selsku

Krkovička po selsku

Moje babička pocházela z Bavorska a tam se jídla připravovaná v jednom hrnci vařívala ...

Všehochuť /19.08.12
 

Nejnovější

Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...
Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Rozinková bábovka

Rozinková bábovka

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /01.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama