Reklama
Máslová treska s vinnou pěnou
Fotogalerie:

Máslová treska s vinnou pěnou

Mirka Koulová

Uherský Brod

Právě delikátní pěna udělá z tohoto jednoduchého pokrmu sváteční pochoutku.

Mirka Koulová, Uherský Brod

Ingredience

  • 800 g treska
  • 1 citron
  • 3 šalotky
  • 2 lžíce olej
  • 50 g máslo
  • 1 stonek plochá petržel
  • sůl podle potřeby
  • trocha provensálského koření
  • Zámecké brambory:
  • 1 kg brambory
  • 100 g máslo
  • 1 stonek plochá petržel
  • trocha soli
  • Vinná pěna:
  • 200 ml bílé víno
  • 1 žloutek
  • 5 kuliček celý pepř
  • trocha soli
  • 50 ml smetana

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

190 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Rybí filety omyjeme a osušíme. Omytý citron nakrájíme společně se šalotkou na plátky. Na pánvi rozehřejeme olej s máslem, přidáme nakrájený citron se šalotkou, petrželové listy a osolené filety z tresky. Lehce posypeme provensálským kořením a na velice mírném ohni pečeme 12 minut.

  2. Brambory oškrábeme, za pomoci malého nože nakrájíme na měsíčky a všechny hrany okrájíme dohladka. Uvaříme v osolené vodě doměkka. Scedíme a přidáme máslo a nadrobno nasekané lístky petržele. Prohřejeme.

  3. krok3

    Na vinnou pěnu nalijeme do kastrůlku bílé víno, přidáme kuličky celého pepře a mírně osolíme. Svaříme o polovinu a necháme částečně vychladnout. Přecedíme do nerezové mísy, přidáme žloutek a ve vodní lázni vyšleháme metlou do tuhé pěny. Na závěr vmícháme smetanu a případně dochutíme solí.

Pošli recept! - Speciál - Vánoční recepty (19.11.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Sváteční hovězí rolka

Sváteční hovězí rolka

Co se nesní hned s brambory, může se dojíst studené s čerstvým pečivem. Lída Guk, ...
Všehochuť /14.03.17
Sladko-kyselé kuře

Sladko-kyselé kuře

Při přípravě mi pomáhala moje maminka, která se chtěla za každou cenu do vaření ...
Všehochuť /05.07.13
Dýně na karí s kuřecím masem

Dýně na karí s kuřecím masem

Dýni je možné připravit na mnoho způsobů a tohle je jeden z těch ...

Všehochuť /15.10.13
Kuře s jablky a pomeranči

Kuře s jablky a pomeranči

Má skvělou chuť a nádherně voní. 

Petra Zachrdlová‚ Hanušovice 

Všehochuť /24.02.12
Klášterní pochoutka

Klášterní pochoutka

K pivu naprosto geniální.

Otto Plášek, Brno

Všehochuť /30.05.13
Jehněčí pečeně

Jehněčí pečeně

Nejlepší je se špenátem a knedlíkem nebo noky.

Olga Růžičková, Beroun

Všehochuť /16.03.16
 

Nejnovější

Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...
Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Rozinková bábovka

Rozinková bábovka

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /01.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama