Reklama
Marinovaná vepřová pečínka
Fotogalerie:

Marinovaná vepřová pečínka

Karel Tošnar

Písek
Dá se jíst i zastudena s křenem, hořčicí a krajíčky tmavého chleba.
Karel Tošnar, Písek

Ingredience

  • Příloha:
  • 4 mrkev
  • 1 brokolice
  • 2 cibule
  • Náplň:
  • 2 houska
  • 3-4 lžíce mléko
  • 4 rajčata sušená
  • 1 lžička kapary
  • Marináda:
  • 2 lžíce med
  • 4 lžíce olej
  • 2 stroužky česnek
  • špetka sůl
  • špetka pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 V misce smícháme med, olej, sůl, pepř a utřený česnek. Vše promícháme.
  2. Maso opláchneme, osušíme a silnou kůži nahoře nakrojíme na kostičky. Takto upravené maso potřeme marinádou a necháme do druhého dne odpočinout.
  3. Druhý den maso vyndáme z marinády a uprostřed ostrým nožem nařízneme otvor pro náplň.
  4. Nádivku připravíme z pokrájené housky, mléka, nasekaných rajčat a kaparů. Směs necháme změknout a poté naplníme do masa.
  5. Maso pečeme v troubě dozlatova a lehce podlijeme vodou. V průběhu pečení poléváme vzniklým výpekem.
  6. Hotové maso podáváme nakrájené na plátky s vařenou zeleninou (mrkev, brokolice, cibule).

    TIP: Při nákupu vyber vyšší kousek bůčku, aby se dal dobře plnit.

Pošli recept! - Speciál - Silvestrovské pohoštění (8.12.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Cibulové zelí na víně

Cibulové zelí na víně

Hodně záleží na vyváženém dochucení, pak prostě nemá chybu. Petr Procházka, ...
Všehochuť /29.02.16
Kotlety plněné rukolou

Kotlety plněné rukolou

Rukola je v sezoně běžně k sehnání.

Dagmar Hahnová, Praha

Všehochuť /20.03.13
Roštěná na houbách

Roštěná na houbách

V létě můžeš samozřejmě použít i čerstvé lesní houby přímo ...

Všehochuť /20.07.16
Krakonošská krkovice

Krakonošská krkovice

Oběd, na kterém si pochutná celá rodina.
Lenka Hellerová, Rumburk
Všehochuť /14.03.12
Vepřová panenka ve slanině se švestkovou omáčkou

Vepřová panenka ve slanině se švestkovou omáčkou

Do 1 hodiny

Lucie Houžvičková, Praha

Všehochuť /23.10.18
Zapečené brambory se salámem

Zapečené brambory se salámem

Brambory nemusejí být jen obyčejnou přílohou, ale i hlavním jídlem
Všehochuť /21.07.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu