Rychlý, chutný a zdravý oběd.
Veronika Poláčková, Mýto
Ingredience
- 4 ks králičí stehna
- 400 g kysané zelí
- 100 g slanina
- 60 g rozpuštěné máslo
- 1 cibule
- 3 stroužky česnek
- z 1/2 citrónu citronová šťáva
- mletý zázvor
- mletá sladká paprika
- drcený kmín
- sůl
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Králičí stehna omyjeme a osušíme. Slaninu nakrájíme na klínky a králičí stehna jimi prošpikujeme. Oloupanou cibuli nakrájíme najemno, smícháme s prolisovaným česnekem, citrónovou šťávou, zázvorem, mletou paprikou a solí. Směsí potřeme králičí stehna a necháme je v přiklopené míse přes noc odpočinout.
-
Druhý den vymažeme pekáč máslem, na dno rozprostřeme kysané zelí, posypeme ho zbylou na kostičky nakrájenou slaninou a poprášíme kmínem a solí. Na zelí položíme marinovaná stehna, vše podlijeme 100 ml vody a zprudka zapečeme 15 minut v troubě vyhřáté na 220 °C.
-
Teplotu zmírníme na 180 °C, pekáč přiklopíme a maso dusíme doměkka 70 minut. Podle potřeby stehna podléváme horkou vodou. Na závěr pekáč odkryjeme a maso dopečeme 15 minut dorůžova. Podáváme s bramborovým knedlíkem.