Reklama
Marinovaná králičí stehna na zelí
Fotogalerie:

Marinovaná králičí stehna na zelí

Veronika Poláčková
Veronika Poláčková
Mýto

Rychlý, chutný a zdravý oběd.

Veronika Poláčková, Mýto

Ingredience

  • 4 ks králičí stehna
  • 400 g kysané zelí
  • 100 g slanina
  • 60 g rozpuštěné máslo
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česnek
  • z 1/2 citrónu citronová šťáva
  • mletý zázvor
  • mletá sladká paprika
  • drcený kmín
  • sůl

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Králičí stehna omyjeme a osušíme. Slaninu nakrájíme na klínky a králičí stehna jimi prošpikujeme. Oloupanou cibuli nakrájíme najemno, smícháme s prolisovaným česnekem, citrónovou šťávou, zázvorem, mletou paprikou a solí. Směsí potřeme králičí stehna a necháme je v přiklopené míse přes noc odpočinout.
  2.  Druhý den vymažeme pekáč máslem, na dno rozprostřeme kysané zelí, posypeme ho zbylou na kostičky nakrájenou slaninou a poprášíme kmínem a solí. Na zelí položíme marinovaná stehna, vše podlijeme 100 ml vody a zprudka zapečeme 15 minut v troubě vyhřáté na 220 °C.
  3. Teplotu zmírníme na 180 °C, pekáč přiklopíme a maso dusíme doměkka 70 minut. Podle potřeby stehna podléváme horkou vodou. Na závěr pekáč odkryjeme a maso dopečeme 15 minut dorůžova. Podáváme s bramborovým knedlíkem.  
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřecí řízky se šunkou, sýrem a pečenými bramborami

Kuřecí řízky se šunkou, sýrem a pečenými bramborami

Podáváme s ledovým salátem s bazalkou a zálivkou z olivového oleje, soli a cukru. Jitka ...
Všehochuť /01.09.12
 Pirohy na slano

Pirohy na slano

Jsou dobré, jak teplé, tak studené.

Lucie Maléřová, Horní Bečva

Všehochuť /09.07.12
Roláda s nádivkou z hub a medvědího česneku

Roláda s nádivkou z hub a medvědího česneku

Lehké a levné

Tomáš Mika, Brno


Všehochuť /06.03.18
Kuřecí steak plněný slaninou s pažitkovým dipem a kuskusem

Kuřecí steak plněný slaninou s pažitkovým dipem a kuskusem

Steaky z kuřecích prsíček nadchnou všechny labužníky. Tuto pochoutku si může ...
Všehochuť /17.12.10
Plněné jogurtové řízečky

Plněné jogurtové řízečky

Připravuji je k nedělnímu obědu.

Lucie Bulíčková, Počátky

Všehochuť /02.10.13
Treska s fazolkami

Treska s fazolkami

Brambory před pečením pokapeme olejem.

Veronika a Martin Kasíkovi, Praha

Všehochuť /08.03.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu