Reklama
Lovecká hovězí pečeně
Fotogalerie:

Lovecká hovězí pečeně

Pavel Štrougal

Ústí nad Labem

Naložením maso zkřehne a nasaje vůni.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Ingredience

  • 800 g hovězí maso
  • 50 g slanina
  • 1 cibule
  • 150 g celer
  • 150 g mrkev
  • 4 lžíce oet
  • 1 lžíce sůl
  • trocha celého pepře, nového koření, tymiánu a 1 bobkový list
  • 1 lžíce hladká mouka
  • 200 g sterilované žampiony
  • 1 lžíce máslo
  • 200 ml bílé víno
  • špetka cukru
  • 200 ml smetana na vaření

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

140 Kč

Postup přípravy

  1. Do masa vytvoříme několik zářezů, do kterých vložíme proužky slaniny. Do kastrolu nasypeme nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu, ocet, sůl i koření. Přidáme prošpikované maso, podlijeme vínem a doplníme vodou tak, aby maso bylo ponořené. Necháme v lednici uležet několik hodin – tím bude šťavnaté.

  2. Vložíme do trouby a pečeme, dokud není maso měkké. Pak je vyjmeme a po zchladnutí nakrájíme na plátky. Z kastrolu odstraníme bobkový list a koření, zbytek vložíme do mixéru, přidáme hladkou mouku, rozmixujeme a přecedíme do čistého kastrolu. Podle potřeby doplníme vodu. Za stálého míchání přivedeme k varu a pomalu prováříme asi deset minut. Mezitím na pánvi na lžíci másla podusíme žampiony a pak je vložíme do omáčky. Nakonec dochutíme cukrem, solí a bílým vínem. Zjemníme smetanou a podáváme s knedlíkem.

Pošli recept! - Speciál - Česká kuchyně (20.8.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Babiččiny maxizávitky

Babiččiny maxizávitky

Můžeš přidat zeleninovou oblohu. Monika Mikešová, Hradec Králové
Všehochuť /02.07.15
Pórková polévka

Pórková polévka

V létě postačí místo hlavního jídla.
Jaroslava Havránková, Planá n. Lužnicí...
Všehochuť /17.12.09
Zeleninová plec

Zeleninová plec

Chuť masa v tomto jídle skvěle doplňuje chuť zeleninky a žampionů.

Ruth Šklíbová, ...

Všehochuť /24.08.12
Maso pod vaječnou peřinou se zeleninou

Maso pod vaječnou peřinou se zeleninou

Tento výborný recept mám od kolegyně z práce. Inspiruj se také!
Jitka ...
Všehochuť /02.07.09
Vepřové závitky se zeleninou

Vepřové závitky se zeleninou

Barevné roládičky vypadají na talířích opravdu nádherně. A ta vůně! Vařím ...
Všehochuť /10.10.14
Tuňákový koláč s cibulí

Tuňákový koláč s cibulí

Tuňák je skvělá ryba, ze které je možné připravit spoustu pochoutek.

Libor Pokorný, ...

Všehochuť /06.03.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Jahody... často se jim říká královské ovoce nebo také ovoce lásky. Jsou to trefná označení! Svým tvarem připomínají srdce a z každého zákusku udělají božský zážitek. Pojďte si je s námi vychutnat a užít si sladkosti, které nabízí sama příroda. Vyzkoušejte jahody jak v hlavním jídle, tak v nápojích nebo jako ozdobu neodolatelných dortů. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu