Reklama
Losos s jablky
Fotogalerie:

Losos s jablky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Nevšední, ale velmi chutné jídlo.

 Tereza Dolanská, Havířov

Ingredience

  • 5 lžic olej
  • 2 lžíce kečup
  • 1 lžíce nastrouhaný čerstvý křen
  • 1 lžíce sójová omáčka
  • 1 citron
  • 2 lžičky med
  • 4 filety z lososa bez kůže (po 200 g)
  • 2 jablka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. Na marinádu smícháme olej, kečup, nastrouhaný křen, sójovou omáčku, šťávu z půlky citronu a med. 

  2. Čisté filety zbavené kůže necháme v marinádě asi hodinu, poté je zprudka orestujeme na rozehřáté pánvi s kapkou oleje. Do zbytku marinády namočíme nakrájená jablka a necháme je na pánvi mírně zkaramelizovat. Na talířích můžeme posypat trochou křenu.

Pošli recept! 10/2014 (19.8.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Losos na rozmarýnu

Losos na rozmarýnu

Jako slavnostní jídlo k výročí svatby je to nejlepší volba. Květa Kroupová, Praha ...
Všehochuť /19.11.10
Krůtí kousky s hráškem a kapii

Krůtí kousky s hráškem a kapii

Lahodné krůtí maso ve spojení s hráškem je velmi chutná kombinace.

Otto Plášek, Brno

...
Všehochuť /27.11.12
Chalupářská sýrová směs

Chalupářská sýrová směs

Fantastická dobrota pro večerní posezení na zahradě. Stačí čerstvý chléb ...

Všehochuť /30.07.16
Grilované kuřecí rolky se slaninou

Grilované kuřecí rolky se slaninou

Pokud máte domácí gril, můžete si připomenout léto i v chladném počasí.

Otto ...

Všehochuť /25.10.14
Kuřecí řízek na sladko

Kuřecí řízek na sladko

Milovníci sladkých jídel si mohou pochutnat i na mase.

Tereza Smrčková, Praha

Všehochuť /31.05.12
Jogurtové řízky

Jogurtové řízky

Jemná marináda dodá masu správnou chuť.
Růžena Bakalíková, Uničov
Všehochuť /28.02.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu