Nevšední, ale velmi chutné jídlo.
Tereza Dolanská, Havířov
Ingredience
- 5 lžic olej
- 2 lžíce kečup
- 1 lžíce nastrouhaný čerstvý křen
- 1 lžíce sójová omáčka
- 1 citron
- 2 lžičky med
- 4 filety z lososa bez kůže (po 200 g)
- 2 jablka
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Na marinádu smícháme olej, kečup, nastrouhaný křen, sójovou omáčku, šťávu z půlky citronu a med.
-
Čisté filety zbavené kůže necháme v marinádě asi hodinu, poté je zprudka orestujeme na rozehřáté pánvi s kapkou oleje. Do zbytku marinády namočíme nakrájená jablka a necháme je na pánvi mírně zkaramelizovat. Na talířích můžeme posypat trochou křenu.