Reklama
Losos s hrachovou kaší
Fotogalerie:

Losos s hrachovou kaší

Nikol Řeháková

Nový Jičín

Společně se barvou i chutí výborně doplňují.

Nikol Řeháková, Nový Jičín

Ingredience

  • 3 plátky slanina
  • na smažení olivový olej
  • 2 steaky z lososa
  • sůl podle chuti
  • 2 stroužky česnek
  • 400 g mražený hrášek
  • 50 ml smetana ke šlehání
  • 2 lžíce máslo
  • podle potřeby pepř

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

110 Kč

Postup přípravy

  1. Slaninu nakrájíme na nudličky a osmahneme na trošce oleje. Až bude křupavá, dáme ji bokem. Steaky z lososa osolíme a osmažíme ve výpeku ze slaniny. Pečeme podle tloušťky steaku 1–3 minuty po jedné a 4–6 minut po druhé straně.

  2. V hrnci necháme vařit vodu, do které přidáme 2 stroužky česneku. Přisypeme hrášek a vaříme asi 3 minuty. Poté hrášek přecedíme a spolu s půlkou stroužku česneku, který se vařil s hráškem, dáme do mixéru. Přidáme smetanu, máslo, sůl i pepř a vše rozmixujeme.

  3. Osmažené steaky z lososa posypeme křupavou slaninou a podáváme společně s hrachovou kaší.

Tip redakce

Hrášek by se neměl vařit příliš dlouho, jinak ztratí svou krásně svěží barvu.

Pošli recept! 11/2012 (3.10.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rančerská krkovička

Rančerská krkovička

Nezapomeň podávat se zeleninovým salátem. Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem
Všehochuť /25.09.15
Kuřecí s hořčicí a sladkou smetanou

Kuřecí s hořčicí a sladkou smetanou

Omáčky už dělám raději rovnou víc, moc nám ke kuřecímu masu chutná.

Eva ...

Všehochuť /06.12.13
Krkovička po selsku

Krkovička po selsku

Moje babička pocházela z Bavorska a tam se jídla připravovaná v jednom hrnci vařívala ...

Všehochuť /19.08.12
Slepičí nudlovka

Slepičí nudlovka

Od své babičky jsem si do svého kuchtění přinesla rčení o tom, že polévka je ...
Všehochuť /05.01.09
Velikonoční jehněčí roláda

Velikonoční jehněčí roláda

Samotné pečené maso by bylo příliš suché. Náplň se slaninou a kapií mu dodá ...

Všehochuť /06.04.17
Hovězí mozaika

Hovězí mozaika

Podáváme s knedlíkem nebo s rýží.

Zdenka Slípková,  Přerov

Všehochuť /19.11.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu