Reklama
Losos s grilovanou zeleninou
Fotogalerie:

Losos s grilovanou zeleninou

Jana Malá

Pelhřimov
Losos patří mezi nejchutnější a nejzdravější ryby, a i když se nám nákup kvůli němu trochu prodraží, investice se určitě vyplatí. Zvlášť když chceme zapůsobit jako dobří hostitelé a uctít návštěvu za pěkného dne při zahradním grilování něčím netradičním. Lososa navíc zbožňují i mnozí, kterým ryby jinak moc nejedou. Zavděčíš se i dětem.
Jana Malá, Pelhřimov

Ingredience

  • 400 g losos
  • 1 cuketa
  • 1 paprika žlutá
  • 4 cibulka jarní
  • 8 rajčátka cherry
  • 1 paprika červená
  • 2 lžíce olej olivový
  • 1 svazek petrželka
  • 300 g brambory
  • trochu sůl
  • trochu pepř
  • 1/2 citrón

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

250 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Filety z lososa opláchneme a osušíme. Připravíme grilovací pánev a pokapeme ji olivovým olejem, filety vložíme stranou s kůží dolů.
  2. krok2 Opečeme nejprve z jedné a poté z druhé strany. Nepřevracíme víckrát, maso je velmi křehké a snadno se může rozpadnout.
  3. krok3 Hotové filety vyndáme z pánve a zlehka je opepříme a osolíme. Na závěr pokapeme citronem.
  4. Pak si připravíme zeleninu. Všechnu opláchneme a nakrájíme na větší kousky, aby nepropadly mřížkou grilu. Zeleninu můžeme pokapat olivovým olejem. Pečeme asi 10 minut.
  5. Jako příloha se hodí vařené brambory, které před podáváním promícháme s nasekanou čerstvou petrželkou.

    TIP: Můžeme vyrobit lehkou marinádu na potření zeleniny: smícháme 4 lžíce olivového oleje, 2 stroužky utřeného česneku a špetku soli.

Pošli recept! - Speciál - Letní párty (23.6.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vepřové plátky na mrkvi

Vepřové plátky na mrkvi

Kombinace mrkve a špenátu je chutná. Renata Slavíčková, Velké Popovice
Všehochuť /23.12.11
Marinované špízy

Marinované špízy

Grilování je pro mě srdeční záležitost.

Josef Bartušek, Bítovčice

Všehochuť /07.08.15
Vepřová rolka s překvapením

Vepřová rolka s překvapením

Rolky s bohatou náplní, můžeme podávat s bramborami, americkými bramborami nebo ...

Všehochuť /27.07.12
Hovězí roštěná s dušeným fenyklem

Hovězí roštěná s dušeným fenyklem

Nejlepší je nízký roštěnec, maso nenaklepáváme paličkou, jen jemně hranou ruky, aby ...

Všehochuť /03.04.16
Pórková polévka

Pórková polévka

V létě postačí místo hlavního jídla.
Jaroslava Havránková, Planá n. Lužnicí...
Všehochuť /17.12.09
Treska s chřestem a holandskou omáčkou

Treska s chřestem a holandskou omáčkou

Sezonu chřestu si nikdy nenecháme ujít, připravuji ho na mnoho různých způsobů.

...

Všehochuť /30.04.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Jahody... často se jim říká královské ovoce nebo také ovoce lásky. Jsou to trefná označení! Svým tvarem připomínají srdce a z každého zákusku udělají božský zážitek. Pojďte si je s námi vychutnat a užít si sladkosti, které nabízí sama příroda. Vyzkoušejte jahody jak v hlavním jídle, tak v nápojích nebo jako ozdobu neodolatelných dortů. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu