Reklama
Losos s grilovanou zeleninou
Fotogalerie:

Losos s grilovanou zeleninou

Jana Malá

Pelhřimov
Losos patří mezi nejchutnější a nejzdravější ryby, a i když se nám nákup kvůli němu trochu prodraží, investice se určitě vyplatí. Zvlášť když chceme zapůsobit jako dobří hostitelé a uctít návštěvu za pěkného dne při zahradním grilování něčím netradičním. Lososa navíc zbožňují i mnozí, kterým ryby jinak moc nejedou. Zavděčíš se i dětem.
Jana Malá, Pelhřimov

Ingredience

  • 400 g losos
  • 1 cuketa
  • 1 paprika žlutá
  • 4 cibulka jarní
  • 8 rajčátka cherry
  • 1 paprika červená
  • 2 lžíce olej olivový
  • 1 svazek petrželka
  • 300 g brambory
  • trochu sůl
  • trochu pepř
  • 1/2 citrón

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

250 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Filety z lososa opláchneme a osušíme. Připravíme grilovací pánev a pokapeme ji olivovým olejem, filety vložíme stranou s kůží dolů.
  2. krok2 Opečeme nejprve z jedné a poté z druhé strany. Nepřevracíme víckrát, maso je velmi křehké a snadno se může rozpadnout.
  3. krok3 Hotové filety vyndáme z pánve a zlehka je opepříme a osolíme. Na závěr pokapeme citronem.
  4. Pak si připravíme zeleninu. Všechnu opláchneme a nakrájíme na větší kousky, aby nepropadly mřížkou grilu. Zeleninu můžeme pokapat olivovým olejem. Pečeme asi 10 minut.
  5. Jako příloha se hodí vařené brambory, které před podáváním promícháme s nasekanou čerstvou petrželkou.

    TIP: Můžeme vyrobit lehkou marinádu na potření zeleniny: smícháme 4 lžíce olivového oleje, 2 stroužky utřeného česneku a špetku soli.

Pošli recept! - Speciál - Letní párty (23.6.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Králík načerno

Králík načerno

Stejně uděláš i kuře. Martina Antalová, Odolena Voda
Všehochuť /27.12.11
Dušený krk na zelenině

Dušený krk na zelenině

Nejlepší přílohou je bramborová kaše.

Veronika Blahníková, Karlovy Vary

Všehochuť /05.07.14
Hovězí roláda

Hovězí roláda

Když potřebuji rychle uvařit, peču roládu.
Alena Vavřinová, Hodonín
Všehochuť /19.03.10
Uzené pečené na medu

Uzené pečené na medu

Neboj se nasládlé chuti, k uzenému se hodí.

Martina Kubíková, Most

Všehochuť /20.01.16
Roláda bez rolování se slaninou a vejcem

Roláda bez rolování se slaninou a vejcem

Rychlovka, kterou mohu jen doporučit.

Simona Radová, Opočno

Všehochuť /01.07.15
Králičí  po bretaňsku

Králičí po bretaňsku

Vynikající je s kedlubnovým zelím.

Květa Kroupová, Praha

Všehochuť /17.07.14
 

Nejnovější

Pečený hovězí guláš

Pečený hovězí guláš

Podle receptu Ivany Bláhové ze Sušice
Škola vaření /04.10.19
Kakaové kostičky

Kakaové kostičky

Miroslav Vorel, Litvínov

Všehochuť /04.10.19
Potahovaný dort

Potahovaný dort

Podle receptu Soni Michalové z Hodonína

Sladký život /04.10.19
Noky s houbami

Noky s houbami

Dita Skoumalová, Praha

Vaříme express /03.10.19
Hruškové špičky

Hruškové špičky

Ozdobí každý stůl

Podle receptu Petry Zikmundové ze Šumperka

Všehochuť /03.10.19
Brownies s mořskou solí, kešú a pistáciemi

Brownies s mořskou solí, kešú a pistáciemi

Podle receptu

Sáry Fučíkové z Trutnova

Sladký život /03.10.19
Kris kros koláč s jablky

Kris kros koláč s jablky

Podle receptu 

Katky Blahošové z Krnova

Sladký život /03.10.19
Lilek plněný bulgurem

Lilek plněný bulgurem

Podle receptu

Blanky Pučíkové z Mladé Boleslavi

Škola vaření /02.10.19
Dort divočák

Dort divočák

Aneta Tlačbabová, Jihlava

Všehochuť /02.10.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Knedlíková kuchařka

Je to tak, knedlíky do českých jídelníčků prostě patří. Už ve škole nám dávají ovocné knedlíky, při slavnostnějších okamžicích si dopřejeme svíčkovou se šesti a během náročného týdne rodinu odbudeme knedlíkem s vajíčkem. Tím to však nemusí končit! Vyzkoušej jiné recepty i způsoby přípravy a uvidíš, že knedlíky jsou prostě nestárnoucím hitem.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama