Reklama
Losos na víně
Fotogalerie:

Losos na víně

Petra Javorská

České Velenice
V poslední době mi moc zachutnal losos. Připravuji ho na mnoho způsobů, ale asi nejvíc mi chutná na víně.
Petra Javorská, České Velenice

Ingredience

  • 1 lžíce bazalka
  • 100 ml šlehačka
  • 350 g losos
  • sůl
  • pepř
  • 50 ml víno bílé
  • jíška
  • máslo na smažení

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Lososa osolíme‚ opepříme a dáme na pánev‚ ve které jsme rozpustili máslo.
  2. krok2
    Lososa osmahneme po obou stranách a necháme ho pod pokličkou podusit doměkka.
    Hotovou rybu vyjmeme.
  3. Do výpeku z ryby přidáme smetanu‚ víno a bylinky. Necháme povařit. Dle chuti dosolíme. Pokud se nám zdá omáčka moc řídká‚ zahustíme ji hotovou jíškou.

Pošli recept! 12/2008 (12.11.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Šťavnatá krkovička

Šťavnatá krkovička

Maso na talíři vydatně polijeme vypečenou šťávou. Ivana Černá, Praha
Všehochuť /09.06.15
Panenka plněná hermelínem

Panenka plněná hermelínem

Podle chuti můžeš použít i jiný sýr.

Martina Antalová, Odolena Voda

Všehochuť /10.06.16
Stehýnka na červeném víně

Stehýnka na červeném víně

Je to můj vlastní recept, příteli chutnal, takže určitě vyzkoušejte.

Kateřina ...

Všehochuť /04.05.12
Kuře ve sladkokyselé omáčce

Kuře ve sladkokyselé omáčce

Šťavnaté proužky kuřecího masa se mísí s kousky ananasu, křehkou brokolicí a mrkví.

...
Všehochuť /05.07.12
Sladkokyselé kuře

Sladkokyselé kuře

Tuto pochoutku zvládne i začátečník.
Libuše Malenová, Třebíč
Všehochuť /22.09.09
Roštěná na houbách

Roštěná na houbách

V létě můžeš samozřejmě použít i čerstvé lesní houby přímo ...

Všehochuť /20.07.16
 

Nejnovější

Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...
Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Rozinková bábovka

Rozinková bábovka

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /01.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama