Listové košíčky plněné žampiony
Fotogalerie:

Listové košíčky plněné žampiony

Zuzana Lišková

Nymburk

Někdy košíčky plním také masovou náplní.

Zuzana Lišková, Nymburk

Ingredience

  • 1 listové těsto
  • hladká mouka na vál
  • 400 g žampiony
  • 2 lžíce máslo
  • 3-4 stroužky česnek
  • trocha soli
  • pepř podle chuti
  • 150 g smetanový sýr
  • 3 větší vejce
  • několik snítek tymiánu

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Listové těsto rozválíme na placku a pomocí skleničky vykrájíme kolečka o průměru asi 7 cm. Jednotlivá kolečka vložíme do formy na muffiny.

  2. Žampiony oloupeme, nakrájíme na plátky a osmahneme na másle spolu s česnekem pokrájeným na tenké plátky. Směs dochutíme podle potřeby solí i pepřem a necháme vychladnout.

  3. krok3

    Na dno každé vytvořené misky vložíme trochu žampionové směsi, na to dáme lžičku smetanového sýra a vše zalijeme rozšlehanými vejci s nasekaným tymiánem.

  4. Vložíme do trouby a pečeme při 180 °C.

Tip redakce

Doprostřed každé misky můžeš přidat pro barvu třeba cherry rajčátko, proužek červené nebo i žluté papriky, pohoštění pak bude vypadat ještě zajímavěji.

Pošli recept! - Speciál - Pohoštění pro chvíle pohody (17.12.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Staročeské buchty

Staročeské buchty

Peču je s různými náplněmi, jsou úžasné. Věra Černevová, Praha
Všehochuť /20.08.08
Losos s pistáciemi

Losos s pistáciemi

Neobvyklá kombinace oříšků a ryby možná někoho zarazí, ale má své kouzlo.

...

Všehochuť /23.12.14
Kuřecí bábovka

Kuřecí bábovka

Je to vynikající bašta, zaručeně vmžiku zmizí.

Veronika Poláčková, Mýto

Všehochuť /20.12.12
Maso na špejli

Maso na špejli

Hodí se k nim pečivo nebo brambory. 

Martina Antalová, Odolená Voda

Všehochuť /04.11.15
Srnčí svíčková

Srnčí svíčková

Podáváme s houskovým a karlovarským knedlíkem.

Karolína Švejcarová, Kroměříž

Všehochuť /11.12.14
Hovězí mozaika

Hovězí mozaika

Podáváme s knedlíkem nebo s rýží.

Zdenka Slípková,  Přerov

Všehochuť /19.11.14
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama