Reklama
Lasagne s čerstvým špenátem
Fotogalerie:

Lasagne s čerstvým špenátem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

S bešamelem jsou nádherně vláčné.

Judita Novotná, Prostějov

Ingredience

  • na vymazání máslo
  • 1 menší cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 500 g čerstvých špenátových listů
  • 250 g goudy
  • 2 lžíce olivového oleje
  • dle chuti sůl a pepř
  • 15 plátků lasagní
  • na ozdobu bazalka
  • Na bešamel:
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 250 ml mléka
  • podle chuti muškátový oříšek

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Zapékací nádobu vymažeme máslem. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli pokrájíme na malé
    kostičky, česnek prolisujeme. Špenát opláchneme, pokrájíme a zalijeme horkou vodou. Sýr nastrouháme na hrubém struhadle.

  2. Na pánvi rozehřeme olej a orestujeme na něm cibuli. Přidáme přecezený špenát, podlijeme
    trochou vody, ochutíme solí, pepřem a česnekem a dusíme, dokud se voda nevypaří.

  3. Připravíme bešamel. Máslo rozehřejeme v kastrůlku, přidáme mouku a za stálého míchání prohříváme asi 2 minuty. Poté přilijeme mléko a mícháme, dokud omáčka nezhoustne. Podle chuti osolíme a okořeníme muškátovým oříškem.

  4. V zapékací misce postupně vrstvíme plátky lasagní, špenátovou směs, sýr a bešamel tak, aby
    poslední vrstvu tvořil plátek lasagní. Mísu překryjeme alobalem a lasagne pečeme asi 1 hodinu
    v troubě předehřáté na 200 °C.

  5. Na posledních 10 minut před dokončením lasagne odkryjeme, posypeme sýrem a dopečeme.
    Pak je ozdobíme bazalkou.

Tip redakce

Listový špenát používám v kuchyni moc ráda. Nejlepší je samozřejmě čerstvý, ale dá se nahradit i mraženým nebo sterilovaným. Připravuji z něj polévky, saláty, náplně, pomazánky… Jako rychlou lahůdku doporučuji jen tak rychle osmahnutý na oleji s nasekaným česnekem.

Pošli recept! - Speciál - Těstoviny a rýže (20.4.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pikantní klobásy na černém pivu

Pikantní klobásy na černém pivu

Pavel Zahradník, Chomutov
Všehochuť /17.02.18
Fajné kuřecí nudličky s bramboráčky

Fajné kuřecí nudličky s bramboráčky

Nezvyklá kombinace, která chutná prostě skvělě.

Lucie Strakošová, Trnávka

Všehochuť /02.07.12
Kuřecí závitky s překvapením

Kuřecí závitky s překvapením

Kuřecí maso ve slanině zůstane vždy šťavnaté.

Kateřina Vlčková, Dubicko

Všehochuť /29.09.12
Pstruh zapečený v anglické slanině

Pstruh zapečený v anglické slanině

Ryba ve voňavém oblečku je pro mě symbolem opravdové nedělní lahůdky. Vím, že s ní ...
Všehochuť /09.07.13
Pikantní kapří plátky na grilu

Pikantní kapří plátky na grilu

Rybí maso zůstane šťavnaté.

Martina Antalová, Odolena Voda

Všehochuť /26.09.15
Kuřecí vývar s drobením

Kuřecí vývar s drobením

Kuřecí vývar je ideální ke svátečnímu obědu nebo na posílení nemocného člena ...
Všehochuť /06.08.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu