Reklama
Lasagne s čerstvým špenátem
Fotogalerie:

Lasagne s čerstvým špenátem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

S bešamelem jsou nádherně vláčné.

Judita Novotná, Prostějov

Ingredience

  • na vymazání máslo
  • 1 menší cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 500 g čerstvých špenátových listů
  • 250 g goudy
  • 2 lžíce olivového oleje
  • dle chuti sůl a pepř
  • 15 plátků lasagní
  • na ozdobu bazalka
  • Na bešamel:
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 250 ml mléka
  • podle chuti muškátový oříšek

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Zapékací nádobu vymažeme máslem. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli pokrájíme na malé
    kostičky, česnek prolisujeme. Špenát opláchneme, pokrájíme a zalijeme horkou vodou. Sýr nastrouháme na hrubém struhadle.

  2. Na pánvi rozehřeme olej a orestujeme na něm cibuli. Přidáme přecezený špenát, podlijeme
    trochou vody, ochutíme solí, pepřem a česnekem a dusíme, dokud se voda nevypaří.

  3. Připravíme bešamel. Máslo rozehřejeme v kastrůlku, přidáme mouku a za stálého míchání prohříváme asi 2 minuty. Poté přilijeme mléko a mícháme, dokud omáčka nezhoustne. Podle chuti osolíme a okořeníme muškátovým oříškem.

  4. V zapékací misce postupně vrstvíme plátky lasagní, špenátovou směs, sýr a bešamel tak, aby
    poslední vrstvu tvořil plátek lasagní. Mísu překryjeme alobalem a lasagne pečeme asi 1 hodinu
    v troubě předehřáté na 200 °C.

  5. Na posledních 10 minut před dokončením lasagne odkryjeme, posypeme sýrem a dopečeme.
    Pak je ozdobíme bazalkou.

Tip redakce

Listový špenát používám v kuchyni moc ráda. Nejlepší je samozřejmě čerstvý, ale dá se nahradit i mraženým nebo sterilovaným. Připravuji z něj polévky, saláty, náplně, pomazánky… Jako rychlou lahůdku doporučuji jen tak rychle osmahnutý na oleji s nasekaným česnekem.

Pošli recept! - Speciál - Těstoviny a rýže (20.4.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Klášterní pochoutka

Klášterní pochoutka

K pivu naprosto geniální. Otto Plášek, Brno
Všehochuť /30.05.13
Hovězí maso na celeru

Hovězí maso na celeru

U nás doma nesmí nikdy chybět na stole kus masa. Na sladká jídla nebo zeleninové výtvory...
Všehochuť /01.06.13
Filet z lososa s omáčkou

Filet z lososa s omáčkou

Mezi rybami nemá losos konkurenci.

Hana Kupková, Ostrava

Všehochuť /08.02.15
Uzené s ovocným zelím

Uzené s ovocným zelím

Podáváme s brambory nebo s knedlíkem.

Jana Remková, Orlová

Všehochuť /30.01.15
Rolovaný hovězí pupek

Rolovaný hovězí pupek

Doporučuji servírovat s rýží.

Otto Plášek, Brno

Všehochuť /30.11.14
Vepřové plátky s hruškami

Vepřové plátky s hruškami

Omáčky všeho druhu jsou u nás žádané.

Kamila Slováčková, Jičín

Všehochuť /28.09.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu