Reklama
Lasagne s čerstvým špenátem
Fotogalerie:

Lasagne s čerstvým špenátem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

S bešamelem jsou nádherně vláčné.

Judita Novotná, Prostějov

Ingredience

  • na vymazání máslo
  • 1 menší cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 500 g čerstvých špenátových listů
  • 250 g goudy
  • 2 lžíce olivového oleje
  • dle chuti sůl a pepř
  • 15 plátků lasagní
  • na ozdobu bazalka
  • Na bešamel:
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 250 ml mléka
  • podle chuti muškátový oříšek

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Zapékací nádobu vymažeme máslem. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli pokrájíme na malé
    kostičky, česnek prolisujeme. Špenát opláchneme, pokrájíme a zalijeme horkou vodou. Sýr nastrouháme na hrubém struhadle.

  2. Na pánvi rozehřeme olej a orestujeme na něm cibuli. Přidáme přecezený špenát, podlijeme
    trochou vody, ochutíme solí, pepřem a česnekem a dusíme, dokud se voda nevypaří.

  3. Připravíme bešamel. Máslo rozehřejeme v kastrůlku, přidáme mouku a za stálého míchání prohříváme asi 2 minuty. Poté přilijeme mléko a mícháme, dokud omáčka nezhoustne. Podle chuti osolíme a okořeníme muškátovým oříškem.

  4. V zapékací misce postupně vrstvíme plátky lasagní, špenátovou směs, sýr a bešamel tak, aby
    poslední vrstvu tvořil plátek lasagní. Mísu překryjeme alobalem a lasagne pečeme asi 1 hodinu
    v troubě předehřáté na 200 °C.

  5. Na posledních 10 minut před dokončením lasagne odkryjeme, posypeme sýrem a dopečeme.
    Pak je ozdobíme bazalkou.

Tip redakce

Listový špenát používám v kuchyni moc ráda. Nejlepší je samozřejmě čerstvý, ale dá se nahradit i mraženým nebo sterilovaným. Připravuji z něj polévky, saláty, náplně, pomazánky… Jako rychlou lahůdku doporučuji jen tak rychle osmahnutý na oleji s nasekaným česnekem.

Pošli recept! - Speciál - Těstoviny a rýže (20.4.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kotlety plněné hermelínem

Kotlety plněné hermelínem

Kombinace masa, šunky, sýra a pečené cibule prostě nemá chybu. Vlastimil Jelínek, ...
Všehochuť /15.02.13
Zavařené klobásky se zelím

Zavařené klobásky se zelím

Jíme po deseti dnech od zavaření.

Jiří Ocelka, Hukvaldy

Všehochuť /06.03.13
Bramborová pochoutka

Bramborová pochoutka

Šárka Ouvová, Praha

Všehochuť /19.08.18
Zelný hrnec s hovězím masem

Zelný hrnec s hovězím masem

Počítej s tím, že kližka vyžaduje delší dobu přípravy

Kateřina Nová, Havířov

...
Všehochuť /23.10.16
Hovězí pečeně se slaninou

Hovězí pečeně se slaninou

Pomalu pečené hovězí nám vždy udělá radost.

Otto Plášek, Brno

Všehochuť /11.06.13
Závitky s lososem a pažitkovou omáčkou

Závitky s lososem a pažitkovou omáčkou

Trochu víc práce, ale skvělý výsledek.

Eva Přecechtělová, Chropyně

Všehochuť /08.07.15
 

Nejnovější

Chalupářský kotlík

Chalupářský kotlík

Romana Rubášová, Klatovy
Za pár korun /28.06.19
Vařená kuřecí roláda

Vařená kuřecí roláda

Nesmí ti chybět v kuchařce

Vojta Miláček, Praha

Škola vaření /28.06.19
Fazolový guláš se žampiony

Fazolový guláš se žampiony

Radka Vobecká, Roudnice nad Labem

Vaříme express /28.06.19
Housky zapékané s ředkvičkami

Housky zapékané s ředkvičkami

Eva Nováková, Český Krumlov

Vaříme express /28.06.19
Hranolky z kapříka

Hranolky z kapříka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /28.06.19
Domácí burgery

Domácí burgery

Lucie Fírerová, Praha

Všehochuť /28.06.19
Tropický chia pudink

Tropický chia pudink

Zdravý ovocný dezert

Podle receptu Dominiky Lužanské z Mělníka

Zdravě a chutně /27.06.19
Pikantní kuřecí křídla

Pikantní kuřecí křídla

Tomáš Mika, Brno

Všehochuť /27.06.19
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem

Krůtí steak se zeleninovým kuskusem

Rychlé, zdravé a chutné

Podle receptu Tomáše Vaňka z Otrokovic

Všehochuť /27.06.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD06_Kucharka_na_prazdniny_Nocode

Kuchařka na prázdniny

Léto je tu, děti vyrážejí na prázdniny a tebe to táhne někam do přírody? Pokud ano, máme to stejně. Nemuset jít do práce, udělat si svačinu, vzít batoh, najíst se v trávě a večer maximálně hodit kus masa na gril. Pak už jen sedět, nic nedělat a užívat si teplé počasí s rodinou u skleničky něčeho dobrého a probírat plány, kam půjdeme zítra.

více
special

Pošli recept Extra speciál Zábavné čtení na léto

Léto budiž pochváleno! Užijte si ho s naším oddychovým speciálem, kde mimo kvízů, humoru, tipů, horoskopů, křížovek a dalšího zábavného luštění najdete mnoho skvělých příběhů, teceptů a dalšího oddechového čtení.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama