Lasagne s čerstvým špenátem
Fotogalerie:

Lasagne s čerstvým špenátem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

S bešamelem jsou nádherně vláčné.

Judita Novotná, Prostějov

Ingredience

  • na vymazání máslo
  • 1 menší cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 500 g čerstvých špenátových listů
  • 250 g goudy
  • 2 lžíce olivového oleje
  • dle chuti sůl a pepř
  • 15 plátků lasagní
  • na ozdobu bazalka
  • Na bešamel:
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 250 ml mléka
  • podle chuti muškátový oříšek

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Zapékací nádobu vymažeme máslem. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli pokrájíme na malé
    kostičky, česnek prolisujeme. Špenát opláchneme, pokrájíme a zalijeme horkou vodou. Sýr nastrouháme na hrubém struhadle.

  2. Na pánvi rozehřeme olej a orestujeme na něm cibuli. Přidáme přecezený špenát, podlijeme
    trochou vody, ochutíme solí, pepřem a česnekem a dusíme, dokud se voda nevypaří.

  3. Připravíme bešamel. Máslo rozehřejeme v kastrůlku, přidáme mouku a za stálého míchání prohříváme asi 2 minuty. Poté přilijeme mléko a mícháme, dokud omáčka nezhoustne. Podle chuti osolíme a okořeníme muškátovým oříškem.

  4. V zapékací misce postupně vrstvíme plátky lasagní, špenátovou směs, sýr a bešamel tak, aby
    poslední vrstvu tvořil plátek lasagní. Mísu překryjeme alobalem a lasagne pečeme asi 1 hodinu
    v troubě předehřáté na 200 °C.

  5. Na posledních 10 minut před dokončením lasagne odkryjeme, posypeme sýrem a dopečeme.
    Pak je ozdobíme bazalkou.

Tip redakce

Listový špenát používám v kuchyni moc ráda. Nejlepší je samozřejmě čerstvý, ale dá se nahradit i mraženým nebo sterilovaným. Připravuji z něj polévky, saláty, náplně, pomazánky… Jako rychlou lahůdku doporučuji jen tak rychle osmahnutý na oleji s nasekaným česnekem.

Pošli recept! - Speciál - Těstoviny a rýže (20.4.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rybí guláš

Rybí guláš

Boduje dokonce i u našich chlapů. Věra Korkischová, Říčany
Všehochuť /07.09.15
Tlusté kuře se štouchanými bramborami

Tlusté kuře se štouchanými bramborami

Šťavnaté kuřátko nesmí na stole chybět.

Eliška Brandová, Liberec

Všehochuť /29.08.12
Steak z jater s opečenou cibulkou

Steak z jater s opečenou cibulkou

Rychlá večeře pro milovníky jater.
Michaela Ferjani, Olomouc
Všehochuť /23.10.12
Hovězí  tokáň

Hovězí tokáň

Podáváme s rýží nebo s kuskusem.

Eva Přecechtělová, Chropyně

Všehochuť /05.06.15
Kari kuře na bazalkových bramborách

Kari kuře na bazalkových bramborách

Skvělý nedělní oběd.

Anna Rábarová, Ostrava

Všehochuť /13.04.13
Losos s grilovanou zeleninou

Losos s grilovanou zeleninou

Losos patří mezi nejchutnější a nejzdravější ryby, a i když se nám ...
Všehochuť /22.02.13
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama