Reklama
Labužnický králík na smetaně
Fotogalerie:

Labužnický králík na smetaně

Alena Skočdopolová

Jičín
Věřím, že králík v této úpravě tě chuťově nadchne stejně jako mě. Maso je měkoučké a jemné a s hustou smetanovou omáčkou se doslova rozplývá na jazyku. Je to pochoutka, kterou se zavděčím i tomu nejnáročnějšímu strávníkovi. Vyzkoušej ji, nebudeš litovat!
Alena Skočdopolová, Jičín

Ingredience

  • petrželka
  • 2 lžičky koření grilovací
  • 250 ml smetana
  • 1 lžička paprika sladká mletá
  • 1/2 kostky máslo
  • 1 králík
  • 5 lžic hořčice

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

220 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    V kastrůlku rozehřejeme máslo‚ přidáme koření a pa­priku. Necháme provonět a po chvíli vmícháme hořčici. Králíka vložíme do pekáčku a potřeme teplou mariná­dou. Zakryjeme fólií a ne­cháme do druhého dne v lednici rozležet.
  2. krok2
    Pak dáme péct do trouby předehřáté na 200 °C. Pekáček přikryjeme alobalem a v průběhu pečení potíráme výpekem. Po 45 minutách sun­dáme alobal a polijeme maso osolenou smetanou. Pečeme dalších 45 minut.

  3. krok3
    Opět občas potřeme výpekem. Podáváme se salátem a bramborovou kaší.

Pošli recept! 9/2008 (13.8.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Houbová klasika

Houbová klasika

Když se můj muž vydá do lesa, nikdy se nevrací s prázdnou, i kdyby tam měl prochodit ...
Všehochuť /18.08.08
Králičí  po bretaňsku

Králičí po bretaňsku

Vynikající je s kedlubnovým zelím.

Květa Kroupová, Praha

Všehochuť /17.07.14
Kuřecí specialita na pivu

Kuřecí specialita na pivu

Velmi chutná a rychlá večeře na pivu.

Aneta Kubalová, Ostrava

Všehochuť /14.08.12
Velikonoční nadívané kuřátko

Velikonoční nadívané kuřátko

Naše oblíbené nadívané kuřátko nejen pro velikonoční stůl.

Barbora Gavláková, ...

Všehochuť /24.03.12
Plněné jogurtové řízečky

Plněné jogurtové řízečky

Připravuji je k nedělnímu obědu.

Lucie Bulíčková, Počátky

Všehochuť /02.10.13
Vepřové  na smetaně v listovém těstě

Vepřové na smetaně v listovém těstě

Když mají přijít hosté, snažím se jim připravit něco netradičního ...
Všehochuť /08.09.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu