Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Králík na smetaně po německu
Králík na smetaně po německu
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Králík na smetaně po německu

4.8/5 Počet hodnocení: 8
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2117 kcal
Bílkoviny 68 g
Sacharidy 275 g
Tuky 72 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Z nenápadného receptu na králíka na smetaně se vyklubal žhavý redakční favorit. Nezbylo ani sousto, pečivem jsme kastrol vytřeli do naprosté čistoty.

Suroviny

1 králík bez hlavy, cca 1,8 kg, naporcovaný
sůl
pepř
čerstvě mletý
ghí 2 PL
nebo rostlinný olej
nakrájená na kolečka
vývar kuřecí 500 ml
nebo králičí
okrájená v širokých pruzích z 1 citronu, bez bílé vrstvy
nebo víc – podle chuti a potřeby, alespoň 15 % tuku
kapary 2 PL
propláchnuté
suché, množství orientační – podle chuti
petrželka
hladkolistá, na ozdobení

Postup

1

Králičí díly ze všech stran pořádně osolte a odložte asi na 15 minut stranou.

2

Na střední až silný oheň postavte těžký kastrol či jiný vhodný hrnec s poklicí. Až bude kastrol zahřátý, osušte díly králíka ze všech stran poklepáváním papírovými utěrkami. Do kastrolu dejte polovinu tuku, vložte králičí díly, podle potřeby po dávkách. Opečte je ze všech stran dohněda, trvá to asi 15 minut. Pak je vyjměte a odložte stranou.

3

Přidejte zbývající lžíci tuku a cibuli a opečte ji tak, aby na okrajích zezlátla, trvá to asi 6 minut. Poprašte moukou a dobře promíchejte. Za častého míchání opékejte, aby mouka zezlátla, asi 5 minut. Podlijte trochou vývaru, rozmíchejte hrudky a vařečkou odškrabte přípečky z kastrolu. Do kastrolu vraťte králíka a zalijte ho vývarem, aby byl ponořený. Přidejte citronovou kůru, bobkové listy a citronovou šťávu a přiveďte k mírnému varu. Přiklopte a zvolna duste, dokud maso nezačne odpadávat od kostí (trvá to mezi 1,5–2 hodinami). Podle potřeby podlévejte dalším vývarem.

4

Pak vyjměte králičí díly a nechte je zchladnout na plechu. Z omáčky vylovte bobkové listy. Maso oberte a vraťte do omáčky v kastrolu. Vmíchejte zakysanou smetanu, kapary a dolaďte bílým vínem. Na mírném ohni prohřejte, ale už nevařte! Podle chuti opepřete. Podávejte ozdobené petrželkou. Zapíjejte bílým vínem či ležákem. Vhodná příloha je čerstvé bílé pečivo, šťouchané či vařené brambory nebo rýže.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/8

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč