Reklama
Kýta na houbách s karí rýží
Fotogalerie:

Kýta na houbách s karí rýží

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Jestli nemáš lesní houby, použij žampiony.

Eva Lehmannová, Chomutov


Ingredience

  • 50 ml olej
  • 3 cibule
  • 400 g vepřová kýta
  • 1 lžička kmín
  • 200 g houby
  • 1 lžička sladká paprika
  • 4 kuličky černý pepř
  • trocha soli
  • 1 zeleninový bujon
  • 1 hovězí bujon
  • 3 stroužky česnek
  • 2 lžíce hladká mouka na zahuštění
  • 1 lžička majoránka
  • Karí rýže:
  • 200 g rýže
  • trocha soli
  • 1 lžíce olej
  • 2 hřebíčky
  • 1 lžička karí

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Na oleji osmažíme nasekanou cibuli, když začne zlátnout, přidáme na kostky nakrájené maso, lžičku kmínu a orestujeme. Maso podusíme a přidáme houby. Ochutíme paprikou, promícháme a krátce orestujeme. Pak zalijeme vývarem ze zeleninového a hovězího bujonu nebo horkou vodou. Přidáme pepř, sůl,  zamícháme a pod poklicí dusíme. 

  2. Po půl hodině přidáme prolisovaný česnek a dále dusíme, dokud maso není měkké. Podle potřeby zahustíme a 10 minut povaříme, nakonec přidáme majoránku.

  3. Rýži si uvaříme v mikrovlnné troubě, je nutné mít nádobu s poklicí z varného skla, vysokou 1  cm a o průměru 19 cm. Do nádoby dáme vypranou rýži, sůl, olej, hřebíčky a lžičku  karí. Zalijeme 500 ml vroucí vody. V mikrovlnné troubě vaříme 10 minut na plný výkon. Po vyjmutí nádobu přikrytou dvěma utěrkami na 15 minut odstavíme, rýže dojde.

Pošli recept! 9/2013 (5.8.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Krůtí řízky s pažitkovou omáčkou

Krůtí řízky s pažitkovou omáčkou

Vůně čerstvé pažitky je příjemná. Kateřina Stará, Most
Všehochuť /15.05.13
Pikantní řízky

Pikantní řízky

Maso je po naložení jemné a křehké.

Jiřina Řezníčková, Praha

Všehochuť /07.05.16
Staročeská dobrota

Staročeská dobrota

V poslední době je hrách opomíjená luštěnina, a to je škoda.
Květa Kroupová, ...
Všehochuť /28.02.10
Bažant na zelenině

Bažant na zelenině

Milan Matoušek, Třebíč

Všehochuť /25.10.19
Vepřové plátky s hruškami

Vepřové plátky s hruškami

Omáčky všeho druhu jsou u nás žádané.

Kamila Slováčková, Jičín

Všehochuť /28.09.14
Kuřecí paličky v jogurtu s domácími hranolky

Kuřecí paličky v jogurtu s domácími hranolky

Připraveno podle receptu

Jaroslavy Krejčíkové z Olomouce

Všehochuť /06.02.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu