Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
5/5 Počet hodnocení: 3
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 0 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 0 g
Tuky 0 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dvě chutné varianty jedné jednoduché večeře.

Suroviny

  • 275g rozváleného listového těsta
  • 2 lžíce másla + trocha na vymazání
  • 150g brambor s pěknou slupkou, nakrájených na 0,5cm plátky
  • 3 jarní cibulky, nakrájené na šikmá kolečka (bílá a zelená část zvlášť)
  • 1 pórek, nakrájený na proužky
  • 250g ricotty
  • 4 lžíce tučné zakysané smetany nebo crème fraîche
  • 1 stroužek česneku, prolisovaný
  • 1 žloutek
  • 50g strouhaného parmazánu
  • 250g mozzarelly, natrhané mořská
  • vločková sůl a mletý pepř

Postup

1

Troubu předehřejte na 200/180°C. Plech vyložte pečicím papírem a ten lehce pomažte máslem. Rozválené listové těsto rozkrájejte na čtyři stejně velké obdélníky a přeneste je na připravený plech. Propíchejte je vidličkou a předpečte 15 minut. Po 15 minutách vyndejte plech z trouby, korpusy opatrně otočte a dejte stranou.

2

Mezitím uvařte plátky brambor ve vroucí osolené vodě 8-10 minut doměkka. Sceďte, osušte a dejte stranou.

3

Bílou část jarní cibulky poduste doměkka v pánvi na 1 lžíci másla a dejte stranou. Na druhé lžíci másla poduste doměkka pórek a dejte ho stranou.

4

V míse smíchejte ricottu, zakysanou smetanu, česnek, žloutek a polovinu parmazánu, osolte a opepřete.

5

Upečené korpusy potřete ricottovou směsí, 1-2cm okraje nechte volné. První dva korpusy poklaďte uvařenými bramborami a podušenou jarní cibulkou. Druhé dva koláčky poklaďte podušeným pórkem do mřížky. Na všechny čtyři pak rozprostřete natrhanou mozzarellu, osolte, opepřete a posypejte zbylým parmazánem. Dejte péct na dalších 15-20 minut, dokud se mozzarella nerozpustí a těsto nezezlátne. Ihned podávejte. (Bramborové koláčky předtím posypte zelenou částí jarní cibulky.)

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/3

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč