Reklama
Kůzlečí řízečky
Fotogalerie:

Kůzlečí řízečky

Eva Kačková

Rokytnice

Nejlepší jsou s kaší nebo s bramborovým salátem.

Eva Kačková, Rokytnice

Ingredience

  • 8 ks kůzlečí řízečky
  • trocha soli a pepře
  • trocha mléka
  • 1/2 lžičky rozemnutý tymián
  • 2 lžíce hladká mouka
  • 2 vejce
  • trocha strouhanky
  • podle potřeby olej nebo sádlo
  • 2 citrony

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Maso rozklepeme na tenké plátky, zalijeme studeným osoleným mlékem, aby bylo ponořené, a necháme několik hodin rozležet. Pak je vyjmeme, posypeme tymiánem, solí a pepřem.

  2. Obalíme je v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance a zvolna usmažíme na oleji nebo na sádle. Podáváme s plátkem citronu.

Pošli recept! 5/2014 (18.4.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vrabci v protlaku

Vrabci v protlaku

Známé jídlo jsem zkusila trochu upravit. Romana Kortusová, Stochov
Všehochuť /19.01.11
Kuřecí játra s rozinkami

Kuřecí játra s rozinkami

Nezvyklá kombinace tě mile překvapí.
Marcela Zmatlíková, Stará Paka
Všehochuť /06.05.11
Chlupaté knedlíky

Chlupaté knedlíky

Dobrota na svátek i obyčejný den.

Miroslava Niemczyková, Horní Tošanovice

Všehochuť /25.04.16
Siven na hroznovém víně

Siven na hroznovém víně

Nejlepší je vlastnoručně vylovený.

Ivo Novák, Strašice

Všehochuť /01.12.15
Palačinky se špenátem

Palačinky se špenátem

Renata Slavíčková, Velké Popovice

Všehochuť /03.07.18
Panenkové špízy se žampiony

Panenkové špízy se žampiony

Dostat maso do našich dětí je docela problém. Naštěstí obírání špízů považují za...
Všehochuť /07.06.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu