Reklama
Kuřecí závitky s parmskou šunkou na rajčatovém pyré s tagliatelle
Fotogalerie:

Kuřecí závitky s parmskou šunkou na rajčatovém pyré s tagliatelle

Veronika Urbánková
Veronika Urbánková
Karviná

Velice ráda v kuchyni experimentuju a můj přítel vždy vše ocení. Tento recept nám oběma zachutnal a vaříme si ho docela často.

Veronika Urbánková, Karviná

Ingredience

  • 2 plátky kuřecí prsa
  • 2 plátky parmská šunka
  • 2 plátky sýr gouda
  • 4 stonky rukola
  • 1 malá konzerva loupaná rajčata
  • 1 malá cibule
  • 1 polévková lžíce sladký kečup
  • 1 polévková lžíce sušená nebo čerstvá bazalka
  • 1 čajová lžička olivový olej
  • 2 hnízda tagliatelle

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

160 Kč

Postup přípravy

  1. Kuřecí prsa si rozklepeme na větší plátky, trochu osolíme, vyložíme plátkem šunky, sýra a doprostřed vložíme umytou rukolu. Poté plátky zavineme ( pokud to bude nutné, obvážeme nití ), vložíme do pekáče a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C 30 minut.
  2. Mezitím si uděláme rajčatové pyré. Na másle lehce osmažíme najemno nakrájenou cibulku. Vložíme loupaná rajčata, osolíme, přidáme kečup, bazalku a dusímen15 minut. Tagliatelle vložíme do vroucí lehce osolené vody se lžičkou olivového oleje, vaříme podle návodu.

  3. Po dopečení nakrájíme závitky na kolečka, mnohem lépe to vypadá. Těstoviny se snažíme urovnat opět do "hnízda". Tento recept jsme otestovali s přítelem a stal se u nás tradicí :) Snad bude chutnat stejně dobře i vám. Takže DOBROU CHUŤ !

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Daňčí guláš

Daňčí guláš

Podávej s bramborovým knedlíkem. Jaroslava Pourová, Praha
Všehochuť /16.07.14
Kuře pečené v peřině

Kuře pečené v peřině

Pravé lesní houby žampiony nenahradíš. 

Jana Smejkalová, Havlíčkova Borová

...
Všehochuť /23.02.16
Dušené na víně s brusinkami

Dušené na víně s brusinkami

Maso takto připravené chutná jako zvěřina. 

Božena Kolářová, Pouště 

...
Všehochuť /24.02.12
Vepřové maso na zázvoru

Vepřové maso na zázvoru

Nejlépe nechat maso uležet v lednici přes noc, bude se pak rozpadat na jazyku.

Zdeňka ...

Všehochuť /02.07.13
Kuřecí prsa s grilovaným melounem

Kuřecí prsa s grilovaným melounem

Příjemné zpestření grilovaného masa.

Libuše Hlaváčová, Brno

Všehochuť /22.06.12
Závitky se sýrem a švestkami

Závitky se sýrem a švestkami

Chuť sladkého ovoce se výborně doplňuje s masem a oběma sýry.

Taťána ...

Všehochuť /23.09.13
 

Nejnovější

Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...
Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Rozinková bábovka

Rozinková bábovka

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /01.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama