Reklama
Kuřecí vývar s falešnými játrovými knedlíčky
Fotogalerie:

Kuřecí vývar s falešnými játrovými knedlíčky

Lucie Svobodová

Pardubice

Doporučuji všem, kteří nemusí klasické játrové.

Lucie Svobodová, Pardubice

Ingredience

  • Vývar:
  • 2 kuřecí křídla
  • kořenová zelenina podle chuti
  • 1 malá cibule
  • pár kuliček pepře
  • sůl podle potřeby
  • po 2 lžících máslo a hladká mouka na jíšku
  • Knedlíčky:
  • 1 vejce
  • 1/2 kostky masox
  • špetka muškátového oříšku, soli a pepře
  • 150 g strouhanka
  • 1/2 malá cibule
  • 1 stroužek česnek
  • 2 lžíce rozpuštěné máslo

Doba přípravy

Počet porcí

4-6

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Uděláme vývar z kuřecích křídel‚ kořenové zeleniny a ostatních surovin. Když je maso měkké, obereme je z kostí a vrátíme spolu se zeleninou do scezeného vývaru. Na pánvi si na másle uděláme jíšku a vývar zahustíme.

  2. Do misky dáme vejce‚ masox, muškátový oříšek‚ sůl‚ pepř‚ nastrouhanou cibuli a prolisovaný stroužek česneku. Promícháme‚ přidáme strouhanku a rozpuštěné máslo.  Vypracujeme těstíčko‚ které podle potřeby zvláčníme vývarem. Z těstíčka tvoříme malé knedlíčky, vkládáme je do vývaru a zhruba 10–15 minut povaříme.

Pošli recept! 1/2014 (2.12.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřátko s nádivkou

Kuřátko s nádivkou

Žemlová nádivka nasaje vůni bylinek a získá skvělou chuť i ze šťávy, která se ...
Všehochuť /09.03.09
Opilý kančí guláš

Opilý kančí guláš

Kombinace vína a rumu dodá guláši vynikající chuť.

Alena Klírová, Mýto

Všehochuť /29.10.12
Rybí koláčky

Rybí koláčky

Chutnají i dětem. Mohou se jíst i studené.
Lucie Konečná, Praha
Všehochuť /25.04.13
Pečená kachna

Pečená kachna

Tohle masíčko jinou přílohu nesnese.

Josef Bartušek, Luka nad Jihlavou 

Všehochuť /03.03.16
Kuře à la Irča na kapiích a jablkách

Kuře à la Irča na kapiích a jablkách

Recept mám od své kamarádky, je skvělý.

Miroslav Černý, Kladno

Všehochuť /30.06.15
Zapečení ježci

Zapečení ježci

Místo stehen můžeš použít také prsa.
Jana Drahošová, Sokolov
Všehochuť /16.11.11
 

Nejnovější

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Přestože na Vánoce si chce každý dopřát dobré jídlo, kila cukru a tuku nejsou zrovna ...
Všehochuť /12.12.19
Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým

Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...

Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama