Reklama
Kuřecí stehna na másle a rajčatovém pyré
Fotogalerie:

Kuřecí stehna na másle a rajčatovém pyré

Otto Plášek
Otto Plášek
Brno

Méně ingrediencí známená někdy více chuti.

Otto Plášek, Brno

Ingredience

  • 4 kuřecí stehna
  • 1 bílá paprika
  • 200 ml drcená rajčata - pyré
  • dle chuti a potřeby sůl, pepř, máslo

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Kuřecí stehna dobře očistíme a prsty si z vrchní části utvoříme prostor pod kůží. Stehna osolíme a do podkožní kapsy vsuneme plátek másla. Stehna přendáme do pekáče.
  2. Na hrubé kousky si nakrájíme papriku a přidáme rajčatové pyré tak, aby bylo kolem všech porcí kuřete. Podlijeme trochou vody a přikryté pečeme 60 minut. Poté pečeme ještě odkryté asi 20 minut na barvu.

  3. Výpek promícháme a získáme tak středně hustou omáčku, kterou podáváme společně s upečeným kuřetem. Podáváme s rýží.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Krůtí stehna v marinádě

Krůtí stehna v marinádě

Jsou příjemně pikantní, s krásnou barvou. Ivana Černá, Praha 
Všehochuť /14.07.16
Pikantní hovězí krk

Pikantní hovězí krk

Pro děti se nehodí, je opravdu ostrý.
Otto Plášek, Brno
Všehochuť /14.06.11
Kuřecí steak s mangovou salsou

Kuřecí steak s mangovou salsou

Lehký pokrm, který se v teplém létě hodí třeba jako nedělní oběd.

Hana ...

Všehochuť /13.09.13
Osvěžující angreštový nápoj

Osvěžující angreštový nápoj

V horkých dnech příjemně osvěžující.

Olga Tůnová, Želetava

Všehochuť /11.08.16
Pečená jehněčí kýta

Pečená jehněčí kýta

Jehněčí maso můžeš sehnat u řezníka nebo koupit přímo od farmáře.

Jan Lapeš, ...

Všehochuť /12.09.12
Kuřátko s houbovou nádivkou

Kuřátko s houbovou nádivkou

Nádivka obvykle zmizí dřív než samotné maso.

Milada Voříšková, Žatec

Všehochuť /06.04.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu