Reklama
Kuřecí steak s pečenou řepou
Fotogalerie:

Kuřecí steak s pečenou řepou

Lucie Strakošová
Lucie Strakošová
Trnávka

Moje oblíbená variace chutí.

Lucie Strakošová, Trnávka

Ingredience

  • 600 g kuřecí prsa
  • 1 menší dýně Hokaido
  • 4-6 větších brambory
  • 6 ks červená řepa
  • 2 větvičky rozmarýn
  • podle potřeby sůl, čerstvě mletý barevný pepř
  • podle potřeby olej
  • 1 lžíce máslo
  • šťáva z půlky citronu
  • 1 palice česnek
  • podle chuti balsamikový ocet
  • podle chuti cukr krupice
  • troška tymiánu

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. Omyté a osušené maso naporcujeme a necháme marinovat v oleji se solí, pepřem, rozmarýnem a trochou citronové šťávy.

  2. Řepu oloupeme a nakrájíme na 2 mm silné plátky. V pekáči smícháme přiměřené množství oleje, balsamikového octa, soli, pepře, tymiánu, rozmarýnu, cukru, citronové šťávy a celou palici česneku. Přidáme řepu a dobře promícháme, aby byl každý plátek řepy směsí celý obalený. Přikryjeme alobalem a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C 60-80 minut doměkka. Během pečení občas promícháme.

  3. Mezitím si dáme vařit oloupanou, na kostky pokrájenou dýni i brambory do osolené vody. Když je vše měkké, rozmixujeme, dochutíme solí, pepřem, tymiánem a citronem. Zjemníme máslem, můžeme zředit troškou smetany.

  4. Maso během dokončování dýňového pyré zprudka orestujeme na rozpálené grilovací pánvi z obou stran a podáváme spolu s pečenou řepou.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Mušle s hříbky na víně

Mušle s hříbky na víně

Moje ověřená specialita – dobrou chuť! Dalibor Marounek, Roudnice
Všehochuť /30.09.16
Kuřecí rolky se špenátem

Kuřecí rolky se špenátem

Tyto rolky na talíři vypadají opravdu efektně a zvládne je připravit ...
Všehochuť /19.08.13
Pečínkový balíček

Pečínkový balíček

Chutný nedělní oběd, podávejte s pečenými bramborami.

Lucka Čacká, Chodov

Všehochuť /09.06.12
Vepřová krkovice na smetaně

Vepřová krkovice na smetaně

Výborný víkendový oběd.

Eliška Holíčková, Horní Benešov

Všehochuť /16.11.12
Kuličky v rajčatové omáčce

Kuličky v rajčatové omáčce

Kombinaci mletého masa a rajčatové omáčky prostě milujeme.
Všehochuť /29.07.13
Vepřový závitek s jarní cibulkou

Vepřový závitek s jarní cibulkou

Využij vypečenou šťávu pro přípravu brambor.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Všehochuť /28.03.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu