Reklama
Kuřecí špíz s anglickou slaninou a sušenými švestkami
Fotogalerie:

Kuřecí špíz s anglickou slaninou a sušenými švestkami

Dagmar Blahová
Dagmar Blahová
Tišnov

Švestky dají šťavnatému špízu originální chuť.

Dagmar Blahová, Tišnov

Ingredience

  • 4 ks kuřecí prsa
  • 250 g anglická slanina vcelku
  • 120 g anglická slanina krájená
  • 4 menší cibule
  • 1 větší paprika
  • 4 lžíce olej
  • 18-24 ks sušené švestky

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

160 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Kuřecí prsa nakrájíme na malé kousky a osolíme. Anglickou slaninu vcelku nakrájíme na kostičky silné asi 1 cm. Menší cibule nakrájíme na kolečka a papriku na čtverečky. Každou sušenou švestku omotáme plátkem anglické slaniny. 

  2. krok2 Na kovové jehly nebo špejle napichujeme střídavě kuřecí maso, kostičky anglické slaniny a sušené švestky. Prokládáme čtverečky papriky a cibulí.
  3. krok3 Na plech dáme asi 4 polévkové lžíce oleje a narovnáme špízy. Hustě posypeme nakrájenou cibulí, aby nám vznikl po upečení sosík. Podlijeme troškou vody nebo vývarem a 30 inut zapékáme. Na talíři posypeme strouhaným sýrem. Podáváme s vařeným bramborem a zeleninovou oblohou.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Hořčičné kotlety

Hořčičné kotlety

Podáváme posypané osmaženou anglickou slaninou. Andrea Šebístková, Praha
Všehochuť /29.04.15
Kuřecí stehýnka s medem

Kuřecí stehýnka s medem

Omáčka je ostřejší a sladkokyselá, moc dobrá.
Jaroslava Beranová, Opava
Všehochuť /01.10.14
Kaštanová polévka

Kaštanová polévka

Neobvyklá, stojí za ochutnání.

Eliška Robová, Praha

Všehochuť /03.02.15
Pstruh na rozmarýnu

Pstruh na rozmarýnu

S křenovou omáčkou je to výborná kombinace.

Petra Melicharová, Kladno 

Všehochuť /27.02.12
Vepřové nudličky Stroganoff

Vepřové nudličky Stroganoff

Jednoduché, rychlé a moc dobré.

Lenka Endrlová, Havlíčkův Brod

Všehochuť /11.02.16
Sekaný vepřový steak

Sekaný vepřový steak

Pro malé i velké jedlíky

Podle receptu Petry Horníčkové z Brna

Všehochuť /01.03.19
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Jahody... často se jim říká královské ovoce nebo také ovoce lásky. Jsou to trefná označení! Svým tvarem připomínají srdce a z každého zákusku udělají božský zážitek. Pojďte si je s námi vychutnat a užít si sladkosti, které nabízí sama příroda. Vyzkoušejte jahody jak v hlavním jídle, tak v nápojích nebo jako ozdobu neodolatelných dortů. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu