Na balení spirálek si dejte obzvláště záležet – jejich půvab spočívá v pečlivém stočení a v růžičce, která ze salámu vznikne.
Suroviny
Postup
Položte na sebe vždy 2 pláty filo těsta a nakrájejte je na pruhy široké tak, že po podélném přeložení budou o něco užší, než je průměr koleček salámu. Olivy a sušená rajčata promíchejte v misce. Ricottou vždy potřete horní polovinu plátu, posypte směsí rajčat a oliv a poklaďte plátky salámu tak, aby se překrývaly. Přiklopte spodní polovinou těsta, překrojte na 2–3 díly a zarolujte.
Vložte do muffinových formiček a pečte je v troubě vyhřáté na 180°C 15–20 minut.
NĚCO NAVÍC
Místo pikantního salámu můžete napříště zkusit prosciutto, anglickou slaninu nebo šunku. Jen musíte mít vždy opravdu tenké plátky.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Chuťovky aneb Co si dáte k aperitivu?(13 receptů)