Reklama
Kuřecí roláda se špenátem, mrkví, bramborem a bylinkami
Fotogalerie:

Kuřecí roláda se špenátem, mrkví, bramborem a bylinkami

Jana Kotoučková
Jana Kotoučková
Vavřinec-Veselice

Zdravý a chutný oběd.

Jana Kotoučková, Veselice

Ingredience

  • 400g kuřecí prsa
  • 300 g špenát
  • 100 g mrkev
  • 600 g brambory
  • 1 vejce
  • dle potřeby máta, bazalka
  • dle potřeby vejce
  • dle potřeby sůl
  • dle potřeby kmín
  • dle potřeby koření gyros
  • dle potřeby olej
  • dle potřeby solamyl

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Nakrojíme kuřecí prsa tak, aby nám vznikl širší plátek. Posolíme z obou stran, posypeme kořením a položíme na maso list špenátu a kousky mrkve. Vytvoříme váleček a zabalíme do alobalu. Ve vroucí vodě vaříme 45 minut.
  2. Čerstvý špenát nakrájíme na proužk, vložíme do hrnce s vodou a dusíme doměkka. Kousky špenátu rozmixujeme a dochutíme solí, česnekem, vejcem a zahustíme solamylem (rozmíchaným v trošce vody).
  3. Uvaříme brambory v osolené vodě s kmínem. Než se úplně uvaří, přendáme je na pánev s trochou oleje a posypeme bylinkami. Chvíli je pražíme, a poté hned podáváme.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Srnčí kýta na švestkách

Srnčí kýta na švestkách

Vynikající pochoutka. Petra Lakomá, Zlín 
Všehochuť /29.10.15
Kuřecí prsa na hruškách

Kuřecí prsa na hruškách

Nejlépe chutnají s pečenými bramborami a s okurkovým salátem.

Lucie Blahová, Slavičín

...
Všehochuť /08.10.14
Kuře na houbách

Kuře na houbách

Připravuji je jako rychlý nedělní oběd.
Květoslava Hájková, Benešov u Prahy
Všehochuť /07.11.14
Krůtí pochoutka

Krůtí pochoutka

Je to velmi rychlé, někdy přidám i „co dům dá“.
Miroslava Vitoslavská, Prosenice ...
Všehochuť /03.11.08
Pečená bažantí prsa se špeclemi a rozmarýnem

Pečená bažantí prsa se špeclemi a rozmarýnem

Že nemáš v rodině myslivce, který by tě zásoboval? To nevadí, sehnat bažanta v ...

Všehochuť /27.02.12
Vepřová kotleta s listovým špenátem

Vepřová kotleta s listovým špenátem

Opradová lahoda, která potěší chuťové buňky.

Radka Faltýnková, Určice

Všehochuť /07.02.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu