Reklama
Kuřecí roláda s bylinkami a omeletou
Fotogalerie:

Kuřecí roláda s bylinkami a omeletou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Roláda nezklame, vypadá nádherně a chutná božsky.

Otto Plášek, Brno

Ingredience

  • 1 velké kuře (2–2,5 kg) vykostěné na roládu
  • 1 hrst lístků čerstvé petržele a koriandru (poměr 70 : 30)
  • 4 vejce
  • 150 g Lopenické slaniny (nebo dobré domácí)
  • 1 velká cibule
  • dle potřeby kuřecí vývar
  • trocha soli a pepře
  • trocha hladké mouky
  • kousek másla

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Plát vykostěného kuřete na místech, kde není dostatek masa, doplníme masem z prsou tak, aby byl plát všude stejně vysoký.  Maso vydatně osolíme, opepříme a poklademe najemno nasekanými lístky natě petržele a koriandru. 

  2. Ve větší pánvi uděláme z vajec omeletu a necháme ji vychladnout. Slaninu nakrájíme na kostičky. Vyškvaříme ji na menší pánvi, jakmile pustí trochu tuku, přidáme nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. 

  3. Na maso s bylinkami položíme na půl překrojenou omeletu a na ni poklademe směs slaniny a cibule. Takto naplněný plát pevně smotáme kůží nahoru a poctivě převážeme režnou nití. 

  4. Vzniklou roládu na povrchu opět vydatně osolíme a opepříme. Dáme na plech a pečeme podlité kuřecím vývarem asi na 1,5 hod. na střední teplotu. Pečeme přiklopené, když je roláda měkká, poklademe ji plátky másla a pečeme bez pokličky tak dlouho, dokud nezíská zlatavou křupavou kůrčičku. 

  5. Šťávu z vypečené rolády zasypeme moukou a necháme 10 minut provařit. Na závěr dochutíme oříškem másla.    


Pošli recept! 11/2015 (4.10.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vepřová játra po toskánsku

Vepřová játra po toskánsku

Jsou výborná a přitom rychle hotová. Zdeňka Polanská, Vsetín
Všehochuť /02.02.13
Šišky s houbovou omáčkou

Šišky s houbovou omáčkou

Podle receptu 

Hedviky Landovské z Mnichova Hradiště

Všehochuť /26.01.19
Vepřový hřbet se šunkovými noky

Vepřový hřbet se šunkovými noky

Sváteční tabuli by mělo zdobit něco trochu zajímavějšího než smažený řízek a ...
Všehochuť /02.09.13
Nadívaná vepřová panenka

Nadívaná vepřová panenka

Nechávám ji chvilku zchladnout, lépe se pak krájí.

Libuše Hlaváčová, Brno

Všehochuť /07.04.15
Karbanátky pečené v omáčce z rajčat

Karbanátky pečené v omáčce z rajčat

Někdy do karbanátkové směsi přidávám špetku římského kmínu.

Alice ...

Všehochuť /12.08.16
Trnkové víno

Trnkové víno

Božena Kolářová, Pouště

Všehochuť /19.11.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Jahody... často se jim říká královské ovoce nebo také ovoce lásky. Jsou to trefná označení! Svým tvarem připomínají srdce a z každého zákusku udělají božský zážitek. Pojďte si je s námi vychutnat a užít si sladkosti, které nabízí sama příroda. Vyzkoušejte jahody jak v hlavním jídle, tak v nápojích nebo jako ozdobu neodolatelných dortů. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu