Reklama
Kuřecí řízky s nádivkou
Fotogalerie:

Kuřecí řízky s nádivkou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Velká dobrota, kterou mohu jen doporučit. 

Blanka Jirásková, Tachov

Ingredience

  • 200 g hub
  • 1 cibule
  • na smažení olej
  • podle potřeby sůl
  • trocha kmínu
  • špetka muškátového květu
  • 1 rohlík
  • trocha petrželky
  • 4 kuřecí prsní řízky
  • podle chuti pepř
  • trocha hladké mouky a strouhanky
  • 1 vejce

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

110 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    1. Houby očistíme a potom nakrájíme na menší kousky. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Zpěníme ji na troše oleje, přidáme nakrájené houby, osolíme, okmínujeme a chvíli restujeme. 

  2. krok2

    2. Pak přiklopíme a 10 minut dusíme. Vypneme oheň a do horké směsi přidáme špetku muškátového květu, nadrobno nakrájený rohlík a nasekanou petrželku. Směs promícháme a necháme trochu zchladnout. 

  3. krok3

    3. Kuřecí prsní řízky podélně nařízneme a zlehka naklepeme. Podle potřeby z obou stran osolíme a opepříme čerstvě mletým černým pepřem. Na každý plátek masa přidáme asi 2 lžíce houbové nádivky, opatrně zabalíme a upevníme párátky. 

  4. 4. Takto připravené řízky obalujeme klasicky v trojobalu, nejdříve v hladké mouce, potom v rozšlehaném vejci a nakonec ve strouhance. Smažíme v dostatečném množství oleje zvolna ze všech stran. Podáváme se šťouchanými bramborami s nasekanou pažitkou.


Pošli recept! - Speciál - Léto na chalupě (16.7.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Žebírko v medové marinádě

Žebírko v medové marinádě

Tahle skvělá pochoutka sice vyžaduje trochu víc práce, ale výsledek je úžasný a ...
Všehochuť /10.05.13
Pikantní závitky

Pikantní závitky

Pikantní závitky tě jistě nezklamou.
Jitka Stejskalová, Opatovice
Všehochuť /18.08.08
Kuřecí roládky

Kuřecí roládky

Můžeš servírovat teplé i studené.
Miroslava Šťastná,
Mníšek pod Brdy
Všehochuť /06.12.10
Pivní guláš

Pivní guláš

Jako nápoj k němu samozřejmě patří pivo. 

Hana Veselá, Žirovnice 

Všehochuť /27.02.12
Krůtí plátek s koriandrem a rajčaty

Krůtí plátek s koriandrem a rajčaty

Pochoutky z grilu miluje celá naše rodina.

Veronika Vostrá, Cheb

Všehochuť /28.08.15
Perkelt s paprikou

Perkelt s paprikou

Hovězí maso je u nás hitovka. Vepřové je moc tučné
a kuřecí zase suché.

Linda ...

Všehochuť /29.10.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu