Reklama
Kuřecí řízky naplněné chřestem
Fotogalerie:

Kuřecí řízky naplněné chřestem

Eva Šarfová

Benešov
Toto lehké, vlastně téměř dietní jídlo si jistě tvoje rodina oblíbí, alespoň u nás doma ho máme rádi. Dokonce si na něm pochutnává i náš syn, který se jinak zelenině zásadně vyhýbá.
Eva Šarfová, Benešov

Ingredience

  • 4 kuřecí prsa
  • 150 g chřest sterilovaný
  • 1 lžíce máslo
  • 1 lžička omáčka sojová
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • na zaprášení mouka hladká
  • 400 g zelenina mražená
  • dle potřeby olej na smažení

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Maso opláchneme, osušíme a ostrým nožem po celé délce prsa nařízneme. Nedokrajujeme až do konce, vznikne tak větší plát masa, který lehce naklepeme. 
  2. krok2 Plátky osolíme, opepříme a na střed vložíme pár chřestů. 
  3. krok3 Poté zabalíme a párátky uzavřeme. Kapsu poprášíme moukou, osolíme a opepříme. Smažíme v pánvi na rozehřátém oleji. Opékáme pomaleji, aby se maso propeklo i zevnitř.
  4. Hotové maso uchováme na teplém místě a výpek v pánvi zakapeme sójovou omáčkou, zaprášíme moukou a promícháme. Přilijeme 100 ml vody a necháme projít varem.
  5. Do omáčky vrátíme maso a necháme ještě pět minut prohřát. Jako příloha se hodí zeleninová směs. Po uvaření slijeme vodu a zeleninu promícháme s máslem. Dokořeníme podle chuti.

Pošli recept! 5/2010 (14.4.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Hroznová panenka

Hroznová panenka

Víno‚ maso a ovoce – má nejoblíbenější kombinace. Lucie Strakošová, Trnávka
Všehochuť /09.02.13
Kýta marinovaná v pálence

Kýta marinovaná v pálence

Masíčko se nám nikdy nepřejí.

Markéta Musilová, Koryčany

Všehochuť /02.09.15
Tuňákové karbanátky

Tuňákové karbanátky

Výborné i jako svačinka


Podle receptu Yvony Sedláčkové z Písku

Všehochuť /16.08.18
Pstruh na rozmarýnu

Pstruh na rozmarýnu

S křenovou omáčkou je to výborná kombinace.

Petra Melicharová, Kladno 

Všehochuť /27.02.12
Kuřecí nudličky se slunečnicovým semínkem na zeleninové rýži

Kuřecí nudličky se slunečnicovým semínkem na zeleninové rýži

Slunečnicová semínka dodají pokrmu příjemné aroma a fantastický chuťový rozměr.

...

Všehochuť /23.08.14
Maso pod vaječnou peřinou se zeleninou

Maso pod vaječnou peřinou se zeleninou

Tento výborný recept mám od kolegyně z práce. Inspiruj se také!
Jitka ...
Všehochuť /02.07.09
 

Nejnovější

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Přestože na Vánoce si chce každý dopřát dobré jídlo, kila cukru a tuku nejsou zrovna ...
Všehochuť /12.12.19
Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým

Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...

Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama