Reklama
Kuřecí řízky naplněné chřestem
Fotogalerie:

Kuřecí řízky naplněné chřestem

Eva Šarfová

Benešov
Toto lehké, vlastně téměř dietní jídlo si jistě tvoje rodina oblíbí, alespoň u nás doma ho máme rádi. Dokonce si na něm pochutnává i náš syn, který se jinak zelenině zásadně vyhýbá.
Eva Šarfová, Benešov

Ingredience

  • 4 kuřecí prsa
  • 150 g chřest sterilovaný
  • 1 lžíce máslo
  • 1 lžička omáčka sojová
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • na zaprášení mouka hladká
  • 400 g zelenina mražená
  • dle potřeby olej na smažení

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Maso opláchneme, osušíme a ostrým nožem po celé délce prsa nařízneme. Nedokrajujeme až do konce, vznikne tak větší plát masa, který lehce naklepeme. 
  2. krok2 Plátky osolíme, opepříme a na střed vložíme pár chřestů. 
  3. krok3 Poté zabalíme a párátky uzavřeme. Kapsu poprášíme moukou, osolíme a opepříme. Smažíme v pánvi na rozehřátém oleji. Opékáme pomaleji, aby se maso propeklo i zevnitř.
  4. Hotové maso uchováme na teplém místě a výpek v pánvi zakapeme sójovou omáčkou, zaprášíme moukou a promícháme. Přilijeme 100 ml vody a necháme projít varem.
  5. Do omáčky vrátíme maso a necháme ještě pět minut prohřát. Jako příloha se hodí zeleninová směs. Po uvaření slijeme vodu a zeleninu promícháme s máslem. Dokořeníme podle chuti.

Pošli recept! 5/2010 (14.4.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Hrachová polévka

Hrachová polévka

Polévka, která nejen chutná, ale i zasytí. Markéta Jelínková, Rumburk
Všehochuť /29.09.08
Jarčin kotlíkový guláš

Jarčin kotlíkový guláš

Kotlík s gulášem postav doprostřed stolu a hodování může začít.
Jaroslava ...
Všehochuť /11.08.08
Václavková polévka

Václavková polévka

Takto zpracovávám podzimní houby.
Eliška Nováková, Turnov
Všehochuť /17.01.10
Králík na sušených houbách

Králík na sušených houbách

Houby dodají jemnému masu výraznou chuť.
Jiřina Kohoutová, Kostelec nad Labem
Všehochuť /14.11.11
Pošumavská bažantí pečínka

Pošumavská bažantí pečínka

Ve vaření u nás vedou prarodiče. Při každé návštěvě u nich jsou hody. Tato ...

Všehochuť /09.11.17
Kuřecí závitky s překvapením

Kuřecí závitky s překvapením

Kuřecí maso ve slanině zůstane vždy šťavnaté.

Kateřina Vlčková, Dubicko

Všehochuť /29.09.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Sluníčko svítí, příroda láká a mně se nechce sedět doma, natož trávit hodiny u sporáku. Co s tím? Přece uvařit něco rychlého a hurá na výlet! Večer si posedíme s rodinou na zahradě, rozpálíme gril a budeme se kochat výhledem na letošní úrodu. Co s ní udělám? Upeču nějaký koláč nebo zavařím na později? Z receptů, které jste nám poslali, si jistě něco vyberu.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu