Reklama
Kuřecí prsíčko se žampiony a kaší
Fotogalerie:

Kuřecí prsíčko se žampiony a kaší

Milada Pernicová

Ústí nad Labem

Na talíři vypadá dobře a chutná ještě líp, zkus to také! V sezoně hub můžeš dát místo žampionů ty, které najdeš v lese.

Milada Pernicová, Ústí nad Labem

Ingredience

  • 800 g kuřecí prsa
  • 200 g žampiony
  • 1/2 cibule
  • 1 stroužek česnek
  • podle potřeby olej
  • 2 vejce
  • trocha soli a pepře
  • trocha grilovacího koření
  • Bramborová kaše:
  • 600 g brambory
  • 50 g máslo
  • 200 ml mléko
  • 100 g eidam
  • trocha soli

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Kuřecí prsa omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Polovinu žampionů překrájíme na čtvrtky. Cibuli nakrájíme na drobné kostky a česnek utřeme. Na oleji orestujeme cibulku dosklovita, přidáme česnek a žampiony. Orestujeme po dobu asi 3 minut a přidáme vejce. Dochutíme solí a pepřem.

  2. krok2

    Kuřecí prsa nařízneme a vytvoříme kapsu. Naplníme žampionovou směsí a otvor upevníme párátkem. Maso okořeníme grilovacím kořením a lehce přisolíme. Opékáme na rozehřáté pánvi z obou stran a dopékáme v troubě při teplotě 180 °C asi 15 minut. Zbylé žampiony překrájíme na poloviny a opékáme na pánvi po  kuřecím masu. Dochutíme solí a pepřem.

  3. krok3

    Na bramborovou kaši dáme vařit oloupané a na kostky překrájené brambory v osolené vodě. Z měkkých brambor scedíme vodu, přilijeme teplé mléko, rozpuštěné máslo a elektrickým mixérem vyšleháme kaši. Na závěr vsypeme strouhaný sýr, promícháme a případně dosolíme.

Pošli recept! - Speciál - Pochoutky z drůbeže (21.5.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřecí prsíčka v hořčici

Kuřecí prsíčka v hořčici

Plnotučná hořčice dodá kuřecímu masu opravdu šmrnc. Jitka Glaserová, Kněžičky ...
Všehochuť /19.08.09
Pečené koleno s pikantní švestkovou pastou

Pečené koleno s pikantní švestkovou pastou

Koleno není jen bavorskou specialitou, my ho umíme taky!

Ivana Černá, Praha

Všehochuť /19.04.16
Kostky s kedlubnovo-hráškovým bešamelem

Kostky s kedlubnovo-hráškovým bešamelem

Mladá zelenina v omáčce nemá chybu.

Otto Plášek, Brno

Všehochuť /28.09.13
Hovězí mleté steaky

Hovězí mleté steaky

Moc rád griluji a toto je osvědčený recept.

Josef Antala, Odolena Voda

Všehochuť /06.06.16
Rýžovo-zelné rolky

Rýžovo-zelné rolky

Připravovala jsem je, když mi zbyly některé suroviny z minulého dne. A měly ...

Všehochuť /26.04.16
Kuřecí spirálky

Kuřecí spirálky

Spirálky jsou výborným obědem. Naučila jsem se je při brigádě v restauraci.

Šárka ...

Všehochuť /26.03.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu