Reklama
Kuřecí prsíčko se žampiony a kaší
Fotogalerie:

Kuřecí prsíčko se žampiony a kaší

Milada Pernicová

Ústí nad Labem

Na talíři vypadá dobře a chutná ještě líp, zkus to také! V sezoně hub můžeš dát místo žampionů ty, které najdeš v lese.

Milada Pernicová, Ústí nad Labem

Ingredience

  • 800 g kuřecí prsa
  • 200 g žampiony
  • 1/2 cibule
  • 1 stroužek česnek
  • podle potřeby olej
  • 2 vejce
  • trocha soli a pepře
  • trocha grilovacího koření
  • Bramborová kaše:
  • 600 g brambory
  • 50 g máslo
  • 200 ml mléko
  • 100 g eidam
  • trocha soli

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Kuřecí prsa omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Polovinu žampionů překrájíme na čtvrtky. Cibuli nakrájíme na drobné kostky a česnek utřeme. Na oleji orestujeme cibulku dosklovita, přidáme česnek a žampiony. Orestujeme po dobu asi 3 minut a přidáme vejce. Dochutíme solí a pepřem.

  2. krok2

    Kuřecí prsa nařízneme a vytvoříme kapsu. Naplníme žampionovou směsí a otvor upevníme párátkem. Maso okořeníme grilovacím kořením a lehce přisolíme. Opékáme na rozehřáté pánvi z obou stran a dopékáme v troubě při teplotě 180 °C asi 15 minut. Zbylé žampiony překrájíme na poloviny a opékáme na pánvi po  kuřecím masu. Dochutíme solí a pepřem.

  3. krok3

    Na bramborovou kaši dáme vařit oloupané a na kostky překrájené brambory v osolené vodě. Z měkkých brambor scedíme vodu, přilijeme teplé mléko, rozpuštěné máslo a elektrickým mixérem vyšleháme kaši. Na závěr vsypeme strouhaný sýr, promícháme a případně dosolíme.

Pošli recept! - Speciál - Pochoutky z drůbeže (21.5.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Marinovaná vepřová pečínka

Marinovaná vepřová pečínka

Dá se jíst i zastudena s křenem, hořčicí a krajíčky tmavého chleba. Karel Tošnar, ...
Všehochuť /31.12.12
Vepřové plátky

Vepřové plátky

Tato dobrota nedá mnoho práce.
Dana Niederhafnerová, Moravské Budějovice
Všehochuť /22.09.08
Plněný pangasius v trojobalu

Plněný pangasius v trojobalu

Pangasia jsme si oblíbili, nemá kosti.

Pavlína Vintrová, Hradec Králové

Všehochuť /01.05.14
Roštěnky na slanině

Roštěnky na slanině

Pro dědečka

Roštěnky na slanině

Otto Plášek, Brno

Všehochuť /22.04.18
Krém ze strouhané zeleniny

Krém ze strouhané zeleniny

Tento typ polévky mají děti nejraději.

Kateřina Tichánková, Znojmo

Všehochuť /06.03.16
Božská polévka

Božská polévka

Výborná a díky bramborové kaši velmi vydatná.

Marta Černínová, Mokré Lazce

Všehochuť /17.04.15
 

Nejnovější

Pečený hovězí guláš

Pečený hovězí guláš

Podle receptu Ivany Bláhové ze Sušice
Škola vaření /04.10.19
Kakaové kostičky

Kakaové kostičky

Miroslav Vorel, Litvínov

Všehochuť /04.10.19
Potahovaný dort

Potahovaný dort

Podle receptu Soni Michalové z Hodonína

Sladký život /04.10.19
Noky s houbami

Noky s houbami

Dita Skoumalová, Praha

Vaříme express /03.10.19
Hruškové špičky

Hruškové špičky

Ozdobí každý stůl

Podle receptu Petry Zikmundové ze Šumperka

Všehochuť /03.10.19
Brownies s mořskou solí, kešú a pistáciemi

Brownies s mořskou solí, kešú a pistáciemi

Podle receptu

Sáry Fučíkové z Trutnova

Sladký život /03.10.19
Kris kros koláč s jablky

Kris kros koláč s jablky

Podle receptu 

Katky Blahošové z Krnova

Sladký život /03.10.19
Lilek plněný bulgurem

Lilek plněný bulgurem

Podle receptu

Blanky Pučíkové z Mladé Boleslavi

Škola vaření /02.10.19
Dort divočák

Dort divočák

Aneta Tlačbabová, Jihlava

Všehochuť /02.10.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Knedlíková kuchařka

Je to tak, knedlíky do českých jídelníčků prostě patří. Už ve škole nám dávají ovocné knedlíky, při slavnostnějších okamžicích si dopřejeme svíčkovou se šesti a během náročného týdne rodinu odbudeme knedlíkem s vajíčkem. Tím to však nemusí končit! Vyzkoušej jiné recepty i způsoby přípravy a uvidíš, že knedlíky jsou prostě nestárnoucím hitem.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama