Na talíři vypadá dobře a chutná ještě líp, zkus to také! V sezoně hub můžeš dát místo žampionů ty, které najdeš v lese.
Milada Pernicová, Ústí nad Labem
Ingredience
- 800 g kuřecí prsa
- 200 g žampiony
- 1/2 cibule
- 1 stroužek česnek
- podle potřeby olej
- 2 vejce
- trocha soli a pepře
- trocha grilovacího koření
- Bramborová kaše:
- 600 g brambory
- 50 g máslo
- 200 ml mléko
- 100 g eidam
- trocha soli
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Kuřecí prsa omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Polovinu žampionů překrájíme na čtvrtky. Cibuli nakrájíme na drobné kostky a česnek utřeme. Na oleji orestujeme cibulku dosklovita, přidáme česnek a žampiony. Orestujeme po dobu asi 3 minut a přidáme vejce. Dochutíme solí a pepřem.
-
Kuřecí prsa nařízneme a vytvoříme kapsu. Naplníme žampionovou směsí a otvor upevníme párátkem. Maso okořeníme grilovacím kořením a lehce přisolíme. Opékáme na rozehřáté pánvi z obou stran a dopékáme v troubě při teplotě 180 °C asi 15 minut. Zbylé žampiony překrájíme na poloviny a opékáme na pánvi po kuřecím masu. Dochutíme solí a pepřem.
-
Na bramborovou kaši dáme vařit oloupané a na kostky překrájené brambory v osolené vodě. Z měkkých brambor scedíme vodu, přilijeme teplé mléko, rozpuštěné máslo a elektrickým mixérem vyšleháme kaši. Na závěr vsypeme strouhaný sýr, promícháme a případně dosolíme.