Reklama
Kuřecí prsíčko se žampiony a kaší
Fotogalerie:

Kuřecí prsíčko se žampiony a kaší

Milada Pernicová

Ústí nad Labem

Na talíři vypadá dobře a chutná ještě líp, zkus to také! V sezoně hub můžeš dát místo žampionů ty, které najdeš v lese.

Milada Pernicová, Ústí nad Labem

Ingredience

  • 800 g kuřecí prsa
  • 200 g žampiony
  • 1/2 cibule
  • 1 stroužek česnek
  • podle potřeby olej
  • 2 vejce
  • trocha soli a pepře
  • trocha grilovacího koření
  • Bramborová kaše:
  • 600 g brambory
  • 50 g máslo
  • 200 ml mléko
  • 100 g eidam
  • trocha soli

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Kuřecí prsa omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Polovinu žampionů překrájíme na čtvrtky. Cibuli nakrájíme na drobné kostky a česnek utřeme. Na oleji orestujeme cibulku dosklovita, přidáme česnek a žampiony. Orestujeme po dobu asi 3 minut a přidáme vejce. Dochutíme solí a pepřem.

  2. krok2

    Kuřecí prsa nařízneme a vytvoříme kapsu. Naplníme žampionovou směsí a otvor upevníme párátkem. Maso okořeníme grilovacím kořením a lehce přisolíme. Opékáme na rozehřáté pánvi z obou stran a dopékáme v troubě při teplotě 180 °C asi 15 minut. Zbylé žampiony překrájíme na poloviny a opékáme na pánvi po  kuřecím masu. Dochutíme solí a pepřem.

  3. krok3

    Na bramborovou kaši dáme vařit oloupané a na kostky překrájené brambory v osolené vodě. Z měkkých brambor scedíme vodu, přilijeme teplé mléko, rozpuštěné máslo a elektrickým mixérem vyšleháme kaši. Na závěr vsypeme strouhaný sýr, promícháme a případně dosolíme.

Pošli recept! - Speciál - Pochoutky z drůbeže (21.5.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřecí játra se slaninou a žampiony

Kuřecí játra se slaninou a žampiony

Kuřecí játra patří  k nejlevnějším druhům masa. Když je dobře připravíš, ...
Všehochuť /16.04.15
Masové šišky s fazolkami

Masové šišky s fazolkami

Jsou výborné s vařenými brambory.
Zuzana Vokurková, Praha
Všehochuť /26.10.11
Kančí kousky se švestkovou omáčkou

Kančí kousky se švestkovou omáčkou

Maso jsem dostala, ale myslím si, že se dá i koupit.
Marie Bušová, Blansko
Všehochuť /23.12.11
Nadívané telecí hrudí

Nadívané telecí hrudí

Připraveno podle receptu

Jany Moravcové z Jihlavy

Všehochuť /14.03.18
Kachní prsa s brusinkovou omáčkou

Kachní prsa s brusinkovou omáčkou

Připravenopodle receptu

Jany Smejkalové z Klatov

Všehochuť /16.11.17
Masové nudličky na pikantním boku

Masové nudličky na pikantním boku

Vařím je často pro manžela.

Martina Nečasová, Rosice u Chrasti

Všehochuť /30.04.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Jahody... často se jim říká královské ovoce nebo také ovoce lásky. Jsou to trefná označení! Svým tvarem připomínají srdce a z každého zákusku udělají božský zážitek. Pojďte si je s námi vychutnat a užít si sladkosti, které nabízí sama příroda. Vyzkoušejte jahody jak v hlavním jídle, tak v nápojích nebo jako ozdobu neodolatelných dortů. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu