Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Krémová kuřecí polévka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 18
Více než hodinu Velmi snadné Pro 8-10 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3065 kcal
Bílkoviny 364 g
Sacharidy 97 g
Tuky 129 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Drsnější tuřín má podobné využití jako brambory. Vodnice je fajnovější dáma. Tento pár by si u nás zasloužil víc pozornosti. Zkuste je použít třeba do téhle hebké, husté a vydatné polévky.

Suroviny

kuře 1,75 kg
polovina vcelku, polovina na kostičky
mrkev 2 ks
1 podélně rozpůlená, 1 na kostky
petrželka 4 snítky
+ na ozdobení
pepř 8 kuliček
nové koření 2 kuličky
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
vodnice 1 ks
na 1,5cm kostky
nebo tuřín, na 1,5cm kostky
střední, (varný typ C), oloupané, na kostičky
z bagety, k podávání

Postup

1

Kuře položte prsíčky dolů do polévkového hrnce, zalijte 2,5 litry vody, aby bylo ponořené.

2

Přidejte cibuli v celku, rozpůlenou mrkev, petrželku, pepř a nové koření, osolte cca 2,5 lžičkami soli.

3

Přiveďte k varu, s napůl přiklopenou poklicí. Zmírněte oheň a zvolna vařte cca 1 hodinu, aby maso změklo a dalo se snadno obrat od kostí.

4

Vyjměte kuře a nechte zchladnout.

5

Vývar přeceďte do čistého hrnce a znovu přiveďte k varu a zhruba 20 minut vařte, aby se trochu zkoncentroval.

6

Z kuřete oberte čisté maso a natrhejte ho na kousky.

7

V umytém hrnci na středním ohni rozehřejte máslo a opékejte nakrájenou mrkev a cibuli, aby cibule změkla, asi 5 minut.

8

Zalijte horkým vývarem a přiveďte k varu. Vsypte vodnici, tuřín či pastinák a brambory. Zmírněte oheň a vařte, až zelenina a brambory změknou, asi 10 minut.

9

Přidejte třetinu masa, rozmixujte podle libosti, pak vmíchejte smetanu a minutu prohřívejte. 

10

Opepřete a podávejte s petrželkou a prohřátým masem a krutony.

NĚCO NAVÍC

Polévku můžete ozdobit kostičkami zeleniny. V tom případě vařte větší kousek vodnice, tuřínu, mrkve a brambory v celku a před mixováním vylovte a nakrájejte. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/11

Apetit magazín

AD
Velikonoce z porcelánu

Velikonoce z porcelánu

Jaro je již od nepaměti symbolem obnovy, nových začátků, probouzející se přírody. Přináší naději a víru v nové cykly, symbolizuje zrození. Den jarní rovnodennosti symbolicky znamená vítězství světla nad temnotou. Nejvýznamnějšími...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč