Připraveno podle receptu
Jaroslavy Krejčíkové z Olomouce
Ingredience
- 8–10 kuřecích paliček
- 1 palice česneku
- 2 bílé smetanové jogurty
- 1/2 lžičky kurkumy
- 1/2 lžičky karí koření
- podle potřeby sůl
- podle chuti pepř
- na posypání petrželka
- DOMÁCÍ HRANOLKY:
- 800 g brambor
- 3 lžíce olivového oleje
- sůl podle chuti
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Maso omyjeme a naskládáme do pekáčku. Česnek oloupeme a prolisujeme. Smícháme ho s bílým jourtem a kořením. Paličky potřeme připravenou směsí a pekáček zakryjeme alobalem. Uložíme ho do lednice, nejlépe přes noc, aby se maso namarinovalo.
-
Druhý den ho vložíme do trouby a pečeme při 170 °C asi 1,5 hodiny. Ke konci alobal odkryjeme, aby se na mase vytvořila křupavá kůrka.
-
Připravíme hranolky. Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na stejnoměrné hranolky. Rozložíme je na plech vyložený pečicím papírem, osolíme je a potřeme olejem. Kdo chce, může je také opepřit. Pečeme asi 20 minut při 200 °C.
-
Při podávání posypeme paličky drobně posekanou čerstvou petrželkou.