Reklama
Kuřecí paličky v jogurtu s domácími hranolky
Fotogalerie:

Kuřecí paličky v jogurtu s domácími hranolky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Připraveno podle receptu

Jaroslavy Krejčíkové z Olomouce

Ingredience

  • 8–10 kuřecích paliček
  • 1 palice česneku
  • 2 bílé smetanové jogurty
  • 1/2 lžičky kurkumy
  • 1/2 lžičky karí koření
  • podle potřeby sůl
  • podle chuti pepř
  • na posypání petrželka
  • DOMÁCÍ HRANOLKY:
  • 800 g brambor
  • 3 lžíce olivového oleje
  • sůl podle chuti

Doba přípravy

Počet porcí

3 - 4

Orientační cena

170 Kč

Postup přípravy

  1. Maso omyjeme a naskládáme do pekáčku. Česnek oloupeme a prolisujeme. Smícháme ho s bílým jourtem a kořením. Paličky potřeme připravenou směsí a pekáček zakryjeme alobalem. Uložíme ho do lednice, nejlépe přes noc, aby se maso namarinovalo.

  2. Druhý den ho vložíme do trouby a pečeme při 170 °C asi 1,5 hodiny. Ke konci alobal odkryjeme, aby se na mase vytvořila křupavá kůrka.

  3. Připravíme hranolky. Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na stejnoměrné hranolky. Rozložíme je na plech vyložený pečicím papírem, osolíme je a potřeme olejem. Kdo chce, může je také opepřit. Pečeme asi 20 minut při 200 °C.

  4. Při podávání posypeme paličky drobně posekanou čerstvou petrželkou.

Pošli recept! - Speciál - Levné dobroty (16.1.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Husí játra na kmíně se slaninou

Husí játra na kmíně se slaninou

Delikatesa, kterou máš vmžiku hotovou. Navíc je to zase něco jiného a za pár korun. Ota...
Všehochuť /21.12.13
Jelení kýta s portským vínem

Jelení kýta s portským vínem

Podle receptu Marie Homolkové ze Zlína

Všehochuť /25.10.19
Ďábelské kotlety

Ďábelské kotlety

Vím, že je ocení i ti největší labužníci.
Lucie Matyášová, Kutná Hora
Všehochuť /09.03.09
Medailonky v cibulovém kabátku

Medailonky v cibulovém kabátku

Dej si tu práci, stojí to za to.

Jitka Beranová, Liberec

Všehochuť /12.09.13
Kuře se slaninou a rozmarýnem

Kuře se slaninou a rozmarýnem

Pečená kuřecí stehna, špikovaná slaninou a rozmarýnem.

Pavel Štrougal, Ústí nad ...

Všehochuť /25.08.12
Roláda se zelím

Roláda se zelím

Skvělá s jogurtem nebo zakysanou smetanou.

Květa Horká, Slatiňany

Všehochuť /06.06.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Sluníčko svítí, příroda láká a mně se nechce sedět doma, natož trávit hodiny u sporáku. Co s tím? Přece uvařit něco rychlého a hurá na výlet! Večer si posedíme s rodinou na zahradě, rozpálíme gril a budeme se kochat výhledem na letošní úrodu. Co s ní udělám? Upeču nějaký koláč nebo zavařím na později? Z receptů, které jste nám poslali, si jistě něco vyberu.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu