Reklama
Kuřecí paličky v jogurtu s domácími hranolky
Fotogalerie:

Kuřecí paličky v jogurtu s domácími hranolky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Připraveno podle receptu

Jaroslavy Krejčíkové z Olomouce

Ingredience

  • 8–10 kuřecích paliček
  • 1 palice česneku
  • 2 bílé smetanové jogurty
  • 1/2 lžičky kurkumy
  • 1/2 lžičky karí koření
  • podle potřeby sůl
  • podle chuti pepř
  • na posypání petrželka
  • DOMÁCÍ HRANOLKY:
  • 800 g brambor
  • 3 lžíce olivového oleje
  • sůl podle chuti

Doba přípravy

Počet porcí

3 - 4

Orientační cena

170 Kč

Postup přípravy

  1. Maso omyjeme a naskládáme do pekáčku. Česnek oloupeme a prolisujeme. Smícháme ho s bílým jourtem a kořením. Paličky potřeme připravenou směsí a pekáček zakryjeme alobalem. Uložíme ho do lednice, nejlépe přes noc, aby se maso namarinovalo.

  2. Druhý den ho vložíme do trouby a pečeme při 170 °C asi 1,5 hodiny. Ke konci alobal odkryjeme, aby se na mase vytvořila křupavá kůrka.

  3. Připravíme hranolky. Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na stejnoměrné hranolky. Rozložíme je na plech vyložený pečicím papírem, osolíme je a potřeme olejem. Kdo chce, může je také opepřit. Pečeme asi 20 minut při 200 °C.

  4. Při podávání posypeme paličky drobně posekanou čerstvou petrželkou.

Pošli recept! - Speciál - Levné dobroty (16.1.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Netradiční kančí gulášek s noky

Netradiční kančí gulášek s noky

Každá hospodyňka má vymazlený recept na guláš. Ochutnejte i ten můj. Vlasta ...
Všehochuť /31.12.13
Sladkokyselé kuře

Sladkokyselé kuře

Tuto pochoutku zvládne i začátečník.
Libuše Malenová, Třebíč
Všehochuť /22.09.09
Husí stehno se šouletem

Husí stehno se šouletem

Je výborné i s plátkem uzeného masa.
Blanka Máchalová, Praha
Všehochuť /17.11.14
Tagliatelle s marinovanými vepřovými plátky a fazolkami

Tagliatelle s marinovanými vepřovými plátky a fazolkami

Výborné těstoviny s křehkým a chuťově výrazným masem. Pokud máte rádi pálivé, ...

Všehochuť /02.08.13
Babiččiny maxizávitky

Babiččiny maxizávitky

Můžeš přidat zeleninovou oblohu.

Monika Mikešová, Hradec Králové

Všehochuť /02.07.15
Králík v jogurtové marinádě

Králík v jogurtové marinádě

Stále vymýšlím nová jídla.

Jitka Stříbrnská, Hustopeče

Všehochuť /24.09.12
 

Nejnovější

Kremrole s jahodovým krémem

Kremrole s jahodovým krémem

Podle receptu Terezy Rybkové Tereza Rybková, redaktorkaKromě práce v časopise pro ...
Sladký život /01.05.18
Štěstíčkový dort

Štěstíčkový dort

Kateřina Pálinkášová, Karviná

Sladký život /26.04.18
Čokoládové nebe

Čokoládové nebe

Ludmila Prokůpková, Krnov

Sladký život /26.04.18
Pikantní omeleta

Pikantní omeleta

Tomáš Kudrna, Zlín

Vaříme express /25.04.18
Platýs na citronovém pepři

Platýs na citronovém pepři

Veronika Poláčková, Mýto

Vaříme express /25.04.18
Muffiny s nutellou

Muffiny s nutellou

Tereza Hliňáková, Praha

Sladký život /25.04.18
Dortík Raffaello

Dortík Raffaello

Romana Chwistková, Horní Suchá

Sladký život /25.04.18
Roláda z bílků

Roláda z bílků

Vendula Velasová, Lažany

Sladký život /25.04.18
Mrkvové placičky

Mrkvové placičky

Podle receptu

Hany Jiříčkové z Benešova

Za pár korun /24.04.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama