Reklama
Kuřecí paličky v jogurtu s domácími hranolky
Fotogalerie:

Kuřecí paličky v jogurtu s domácími hranolky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Připraveno podle receptu

Jaroslavy Krejčíkové z Olomouce

Ingredience

  • 8–10 kuřecích paliček
  • 1 palice česneku
  • 2 bílé smetanové jogurty
  • 1/2 lžičky kurkumy
  • 1/2 lžičky karí koření
  • podle potřeby sůl
  • podle chuti pepř
  • na posypání petrželka
  • DOMÁCÍ HRANOLKY:
  • 800 g brambor
  • 3 lžíce olivového oleje
  • sůl podle chuti

Doba přípravy

Počet porcí

3 - 4

Orientační cena

170 Kč

Postup přípravy

  1. Maso omyjeme a naskládáme do pekáčku. Česnek oloupeme a prolisujeme. Smícháme ho s bílým jourtem a kořením. Paličky potřeme připravenou směsí a pekáček zakryjeme alobalem. Uložíme ho do lednice, nejlépe přes noc, aby se maso namarinovalo.

  2. Druhý den ho vložíme do trouby a pečeme při 170 °C asi 1,5 hodiny. Ke konci alobal odkryjeme, aby se na mase vytvořila křupavá kůrka.

  3. Připravíme hranolky. Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na stejnoměrné hranolky. Rozložíme je na plech vyložený pečicím papírem, osolíme je a potřeme olejem. Kdo chce, může je také opepřit. Pečeme asi 20 minut při 200 °C.

  4. Při podávání posypeme paličky drobně posekanou čerstvou petrželkou.

Pošli recept! - Speciál - Levné dobroty (16.1.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pečená jehněčí kýta

Pečená jehněčí kýta

Jehněčí maso můžeš sehnat u řezníka nebo koupit přímo od farmáře. Jan Lapeš, ...
Všehochuť /12.09.12
Jarčin kotlíkový guláš

Jarčin kotlíkový guláš

Kotlík s gulášem postav doprostřed stolu a hodování může začít.
Jaroslava ...
Všehochuť /11.08.08
Plátky na gulášových kostkách

Plátky na gulášových kostkách

Kdo má rád, může maso podlít i smetanou.

Radmila Kárníková, Bílovice nad ...

Všehochuť /05.07.14
Rybí polévka

Rybí polévka

Je skvělá!

Petr Pavlík, Praha

Všehochuť /06.12.14
Dobrá čína z Vysočiny

Dobrá čína z Vysočiny

Tahle dobrota se u nás na stole objevuje opravdu často.
Eva Bencová, Hamry nad ...
Všehochuť /19.03.10
Řízečky v listové peřince

Řízečky v listové peřince

Hodí se také jako studená chuťovka. 

Kristýna Faigelová, Brno 

Všehochuť /24.02.12
 

Nejnovější

Vegetariánské fašírky

Vegetariánské fašírky

Lucia Borbélyová, Tvrdošovce, Slovensko
Zdravě a chutně /16.08.18
Zapékané brambory s celerem

Zapékané brambory s celerem

Podle receptu

Jindřišky Pošmurné z Havířova

Všehochuť /16.08.18
Tuňákové karbanátky

Tuňákové karbanátky

Výborné i jako svačinka


Podle receptu Yvony Sedláčkové z Písku

Všehochuť /16.08.18
Caprese z pečené řepy

Caprese z pečené řepy

Andrea Janáková, Polička

Všehochuť /16.08.18
Madlenky s perlou

Madlenky s perlou

Olga Pysarenko, Praha

Sladký život /16.08.18
Rumové kynuté koláče

Rumové kynuté koláče

Jitka Skálová, Rakovník

Sladký život /16.08.18
Brambory zapečené s mletým masem

Brambory zapečené s mletým masem

Vladimíra Wagnerová, Horní Jiřetín

Škola vaření /15.08.18
Bleskoví utopenci

Bleskoví utopenci

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Vaříme express /15.08.18
Rychlá omáčka s kuřetem

Rychlá omáčka s kuřetem

Milada Vavrošová, Ostrava

Vaříme express /15.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD_08_Rajcata_cukety_a_papriky

Rajčata, cukety

Velmi často se setkáváme s názorem, že zelenina patří do salátů nebo jako obloha či příloha k masu. Tak to ale opravdu nemusí být! Můžeme si z ní připravit vydatný hlavní chod, masem ji naopak jen doplnit, ale dokonce se z ní dá upéct i chutný dezert. Nevěříte? Jen čtěte dál, vyzkoušejte lákavé recepty od našich čtenářů a přesvědčte se sami.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama