Reklama
Kuřecí paličky na švestkách s rýží
Fotogalerie:

Kuřecí paličky na švestkách s rýží

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Výrazná chuť švestek a koňaku udělá z jídla netradiční kulinářský zážitek.  

Jarmila Bílá, Litomyšl

Ingredience

  • 500 g sušené švestky
  • 1 kg kuřecí paličky
  • 2 lžičky sůl
  • 2 cibule
  • 2 ks mrkev
  • 4 lžíce koňak
  • 300 g rýže
  • 2-3 hřebíčky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Vypeckované švestky spaříme v misce horkou vodou. Kuřecí paličky omyjeme, osolíme a vložíme do zapékací mísy. Jednu cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Mrkev také očistíme a pokrájíme na malé kostičky. 

  2. krok2

    Vše vložíme do zapékací mísy ke kuřecím  paličkám. Spařené švestky scedíme, rozkrojíme na půl a přidáme také do mísy. Nakonec při-lijeme koňak. Podlijeme 
    200 ml vody a pečeme v troubě předem vyhřáté na 160 °C přibližně 1,5 hodiny, dokud maso nezměkne. 

  3. krok3

    Rýži propláchneme a dáme vařit do 400 ml mírně osolené vody. Přidáme druhou cibuli, kterou jsme oloupali a zapíchli do ní hřebíčky. Vaříme asi 15 minut doměkka.

Pošli recept! 9/2013 (5.8.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Medová kuřecí křidélka

Medová kuřecí křidélka

Křídla by měla získat krásnou zlatavou barvu. Božena Kolářová, Pouště
Všehochuť /03.08.15
Kuřecí prsa s grilovaným melounem

Kuřecí prsa s grilovaným melounem

Příjemné zpestření grilovaného masa.

Libuše Hlaváčová, Brno

Všehochuť /22.06.12
Zapečené kuřecí řízky se sýrem

Zapečené kuřecí řízky se sýrem

Tímto receptem nedělní oběd určitě neošidím.
Martin Kolář, Most
Všehochuť /22.01.09
Rolovaná vepřová kýta

Rolovaná vepřová kýta

Nejlépe se k ní hodí šťouchané brambory.

Zdena Schwarzová, Karlovy Vary

Všehochuť /08.06.15
Papriky plněné masem

Papriky plněné masem

Alena Štrougalová, Neštěmice

Všehochuť /19.11.18
Vepřové maso s polentou a pyré  z řepy

Vepřové maso s polentou a pyré z řepy

Kukuřičná polenta má jednoduchou přípravu i pro začátečníky a zeleninová pyré jsou ...

Všehochuť /18.01.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu