Reklama
Kuřecí nugety s pikantní  krustou
Fotogalerie:

Kuřecí nugety s pikantní krustou

Dagmar Bártová

Mělník

Je to jídlo lehké jako dech. Když se ti podaří sehnat domácí kuřátko třeba na farmářských trzích, bude oběd dokonalý.

Dagmar Bártová, Mělník

Ingredience

  • 600 g kuřecí prsa
  • podle chuti mletý pepř
  • trocha soli
  • špetka mletého chilli
  • 1 bílek
  • 500 ml bílé víno
  • 4 lžíce strouhanka
  • 4 lžíce sekané lískové ořechy
  • podle potřeby olej na smažení

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Maso omyjeme ve studené vodě a osušíme papírovou utěrkou. Nakrájíme ho na malé hranolky a okořeníme pepřem, solí a špetkou chilli koření. Necháme asi deset minut odležet.

  2. krok2

    Připravíme si ořechový obal: do misky vložíme bílek a vidličkou jej našleháme do pěny. Přidáme bílé víno a spolu s bílkem promícháme. Pak přidáme strouhanku, nasekané ořechy a ochutíme solí a pepřem. Těstíčko důkladně promícháme.

  3. krok3

    Z připravené ořechové hmoty rukama tvoříme malé placičky, do kterých zabalíme ochucené kuřecí maso.

  4. Na pánvi rozehřejeme olej a obalené hranolky po všech stranách zprudka osmažíme, aby získaly zlatavou barvu. Hotové je vyndáme z pánve a položíme na savý papír, aby přebytečný tuk odkapal.

  5. Teplé nugety podáváme s vařenými brambory. Dají se jíst i studené s pečivem a sterilovanými okurkami.

Tip redakce

Nugety jsou výborné i z krůtího masa. Do obalovacího těstíčka můžeš přidat drcené kukuřičné lupínky.

Pošli recept! - Speciál - Jablka, ořechy, med (15.10.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Krůtí plátky v žampionové omáčce

Krůtí plátky v žampionové omáčce

Moje vnoučata je milují. Ludmila Čiháková, Kroměříž
Všehochuť /11.08.14
Vepřové karé s noky a žampionovou omáčkou

Vepřové karé s noky a žampionovou omáčkou

Abychom ušetřili čas přípravy, upečeme brambory už den předem. Nemusíme čekat, až ...

Všehochuť /06.11.16
Krůtí roláda s ořechovou nádivkou

Krůtí roláda s ořechovou nádivkou

Pozor při naklepávání, krůtí maso se snadno potrhá. Pracuj jemně, nejlépe přes ...

Všehochuť /15.04.16
Rybí polévka

Rybí polévka

Na společné rodinné Vánoce jsme ji vařili v desetilitrovém hrnci.
N. Parmová, ...
Všehochuť /12.12.08
Rybí kousky v těstíčku

Rybí kousky v těstíčku

Díky vhodnému ochucení má maso lahodnou chuť a těstíčko dobře drží rybu pohromadě.

...
Všehochuť /27.02.12
Vepřové na slanině a houbách s jasmínovou rýží

Vepřové na slanině a houbách s jasmínovou rýží

Jasmínová rýže je chuťově mnohem lepší a rozhodně se vyplatí si za ni připlatit. ...

Všehochuť /04.04.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Konečně je to tady. Jaro se hlásí o pozornost a jak lépe ho mezi námi přivítat než pořádnou hostinou? Pozvi svou rodinu i známé k bohatě prostřenému stolu a vychutnej si atmosféru Velikonoc ve veselé náladě. Provoň si domov známou vůní mazance nebo pečínky a vykouzli úsměv něčím dobrým na zub všem blízkým i náhodným návštěvám.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama