Kuřecí nugety s pikantní  krustou
Fotogalerie:

Kuřecí nugety s pikantní krustou

Dagmar Bártová

Mělník

Je to jídlo lehké jako dech. Když se ti podaří sehnat domácí kuřátko třeba na farmářských trzích, bude oběd dokonalý.

Dagmar Bártová, Mělník

Ingredience

  • 600 g kuřecí prsa
  • podle chuti mletý pepř
  • trocha soli
  • špetka mletého chilli
  • 1 bílek
  • 500 ml bílé víno
  • 4 lžíce strouhanka
  • 4 lžíce sekané lískové ořechy
  • podle potřeby olej na smažení

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Maso omyjeme ve studené vodě a osušíme papírovou utěrkou. Nakrájíme ho na malé hranolky a okořeníme pepřem, solí a špetkou chilli koření. Necháme asi deset minut odležet.

  2. krok2

    Připravíme si ořechový obal: do misky vložíme bílek a vidličkou jej našleháme do pěny. Přidáme bílé víno a spolu s bílkem promícháme. Pak přidáme strouhanku, nasekané ořechy a ochutíme solí a pepřem. Těstíčko důkladně promícháme.

  3. krok3

    Z připravené ořechové hmoty rukama tvoříme malé placičky, do kterých zabalíme ochucené kuřecí maso.

  4. Na pánvi rozehřejeme olej a obalené hranolky po všech stranách zprudka osmažíme, aby získaly zlatavou barvu. Hotové je vyndáme z pánve a položíme na savý papír, aby přebytečný tuk odkapal.

  5. Teplé nugety podáváme s vařenými brambory. Dají se jíst i studené s pečivem a sterilovanými okurkami.

Tip redakce

Nugety jsou výborné i z krůtího masa. Do obalovacího těstíčka můžeš přidat drcené kukuřičné lupínky.

Pošli recept! - Speciál - Jablka, ořechy, med (15.10.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kotlety s hořčicovo-smetanovou omáčkou

Kotlety s hořčicovo-smetanovou omáčkou

Potřebuji změnu a v kuchyni mě baví nejvíc experimenty. Zatím moje rodina neprotestuje, ...
Všehochuť /06.08.08
Vepřová panenka v listovém těstě

Vepřová panenka v listovém těstě

Panenku lze nahradit i plátkem kuřecích prsou.

Jitka Nevrklová, Batelov

Všehochuť /17.03.13
Ragú s kapary a olivami

Ragú s kapary a olivami

Je to tip pro nedělní oběd nebo nějakou slavnostnější příležitost. 

Dana ...

Všehochuť /27.02.12
Květákový nákyp

Květákový nákyp

Nákyp z květáku patří k našim nejoblíbenějším jídlům. Postup je ...
Všehochuť /21.11.08
Svíčková z kuřete

Svíčková z kuřete

Lahůdka pro ty, kteří nemají rádi hovězí.

Ilona Karlová, Světlá nad Sázavou

Všehochuť /20.01.15
Lahodná špenátová sekaná

Lahodná špenátová sekaná

Tohle pečené masíčko je skvělé třeba i na slavnostní nedělní oběd.

Lenka ...

Všehochuť /26.11.13
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama