Reklama
Kuřecí maso na hořčici
Fotogalerie:

Kuřecí maso na hořčici

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Bazalka dodá jídlu netradiční chuť.
Jiřina Kapsová, Mladá Boleslav

Ingredience

  • 500 g kuřecí prsa
  • 2 lžíce hořčice plnotučná
  • 1 lžíce bazalka
  • 20 ml olej
  • 1 cibule velká
  • 200 g šlehačka
  • 1 lžička jíška instantní
  • špetka sůl
  • špetka pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Prsa naporcujeme na medailonky a naklepeme přes potravinovou fólii. Potřeme hořčicí, posypeme bazalkou a necháme odležet.
  2. Na rozpáleném oleji osmažíme cibulku, ale jen dožluta, aby omáčce zůstala barva po hořčici. Přidáme maso a podlijeme horkou vodou, nalijeme šlehačku.
  3. Vaříme do změknutí, pak přidáme jíšku, povaříme, okořeníme. Podáváme se šťouchanými brambory a s ledovým salátem.

Pošli recept! 1/2011 (13.12.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Losos na rozmarýnu

Losos na rozmarýnu

Jako slavnostní jídlo k výročí svatby je to nejlepší volba. Květa Kroupová, Praha ...
Všehochuť /19.11.10
Vepřové maso s polentou a pyré  z řepy

Vepřové maso s polentou a pyré z řepy

Kukuřičná polenta má jednoduchou přípravu i pro začátečníky a zeleninová pyré jsou ...

Všehochuť /18.01.14
Dušené na zeleném pepři a šalvěji

Dušené na zeleném pepři a šalvěji

Doma máme rádi omáčky a takhle připravené maso je opravdu skvělé. 

Věra Tichá, ...

Všehochuť /27.02.12
Dýně na karí s kuřecím masem

Dýně na karí s kuřecím masem

Dýni je možné připravit na mnoho způsobů a tohle je jeden z těch ...

Všehochuť /15.10.13
Cuketová roláda s masovou náplní

Cuketová roláda s masovou náplní

Tato roláda u nás nahradila klasickou sekanou.

Kateřina Volfová, Svitavy

Všehochuť /13.10.12
Marinované hovězí plátky

Marinované hovězí plátky

Rychlý oběd s přípravou v sobotu večer.
Veronika Poláčková, Mýto
Všehochuť /13.01.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu