Oku lahodící a barvami inspirující pokrm.
Otto Plášek, Brno
Ingredience
- 6 ks kuřecí prsa
- 3 uvařená vejce
- 300 ml kuřecí vývar
- 300 g čerstvý nebo mražený hrášek
- dle chuti sůl, pepř a koření na paellu
- dle potřeby olej, máslo a česneková pasta
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Prsa očistíme a do každého uděláme tenkým nožem kapsu. Vnitřek kapsy naplníme lžičkou česnekové pasty a vložíme polovinu uvařeného vejce. Otvor zajistíme párátkem. Prsa z obou stran osolíme, opepříme a jemně posypeme kořením na paellu.
-
Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a naplněná prsa zprudka opečeme. Pak je vložíme do pekáče a dopékáme 20 minut při 230 °C.
-
Do menšího hrnce nalijeme kuřecí vývar a přidáme hrášek. Vaříme 20 minut, tím se vývar zredukuje a získá silnější chuť. Poté pomocí ponorného mixéru vytvoříme hráškový krém, který propasírujeme přes jemné sítko a dochutíme oříškem másla, solí a pepřem.
-
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na plátky. Ochutíme bylinkovou solí a opečeme dozlatova na troše oleje.
-
Prso servírujeme přepůlené, aby vynikla náplň. Před mixováním můžeme odebrat i trochu hrášku a pokrm jím před podáváním posypat.