Reklama
Kuřecí kapsa s hráškovým krémem a dukáty
Fotogalerie:

Kuřecí kapsa s hráškovým krémem a dukáty

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Oku lahodící a barvami inspirující pokrm.

Otto Plášek, Brno

Ingredience

  • 6 ks kuřecí prsa
  • 3 uvařená vejce
  • 300 ml kuřecí vývar
  • 300 g čerstvý nebo mražený hrášek
  • dle chuti sůl, pepř a koření na paellu
  • dle potřeby olej, máslo a česneková pasta

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Prsa očistíme a do každého uděláme tenkým nožem kapsu. Vnitřek kapsy naplníme lžičkou česnekové pasty a vložíme polovinu uvařeného vejce. Otvor zajistíme párátkem. Prsa z obou stran osolíme, opepříme a jemně posypeme kořením na paellu.

  2. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a naplněná prsa zprudka opečeme. Pak je vložíme do pekáče a dopékáme 20 minut při 230 °C.

  3. Do menšího hrnce nalijeme kuřecí vývar a přidáme hrášek. Vaříme 20 minut, tím se vývar  zredukuje a získá silnější chuť. Poté pomocí ponorného mixéru vytvoříme hráškový krém, který propasírujeme přes jemné sítko a dochutíme oříškem másla, solí a pepřem.

  4. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na plátky. Ochutíme bylinkovou solí a opečeme dozlatova na troše oleje.

  5. Prso servírujeme přepůlené, aby vynikla náplň. Před mixováním můžeme odebrat i trochu hrášku a pokrm jím před podáváním posypat.

Pošli recept! 4/2015 (3.3.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Hovězí maso na fazolkách

Hovězí maso na fazolkách

Recept máme od kamarádky z Řecka. Monika Puškárová, Frýdek-Místek
Všehochuť /26.10.11
Tlusté kuře se štouchanými bramborami

Tlusté kuře se štouchanými bramborami

Šťavnaté kuřátko nesmí na stole chybět.

Eliška Brandová, Liberec

Všehochuť /29.08.12
Vepřový bůček pečený v zelí

Vepřový bůček pečený v zelí

Kysané zelí si připravujeme domácí, jeho příprava není složitá a je výborné.

...

Všehochuť /11.06.14
Petrželkové knedlíky s houbovkou

Petrželkové knedlíky s houbovkou

Jsou jemné a krásně voní bylinkami.
Jana Holákovská, Chomutov
Všehochuť /14.06.11
Hovězí s dýní

Hovězí s dýní

Dýně dá masu výbornou  nasládlou chuť.

Ilona Skálová, Mělník

Všehochuť /22.11.13
Řízky pod sněhem

Řízky pod sněhem

Také tě nebaví vařit stále stejně? Schovej řízek do tajemného obalu.
Iva ...
Všehochuť /22.12.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu