Reklama
Kuřecí játra se slaninou a žampiony
Fotogalerie:

Kuřecí játra se slaninou a žampiony

Barbora Vlková

Otrokovice

Kuřecí játra patří  k nejlevnějším druhům masa. Když je dobře připravíš, určitě si pochutnáš a sklidíš pochvalu. 

Barbora Vlková, Otrokovice

Ingredience

  • 500 g kuřecí játra
  • 2 lžíce olej
  • 1 cibule
  • 200 g anglická slanina
  • 250 g žampiony
  • 1 svazek petrželka
  • 130 ml zakysaná smetana
  • 120 ml vývar
  • trocha pepře
  • sůl podle chuti

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Játra důkladně očistíme a pečlivě odstraníme blanky. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno, půlku slaniny nakrájíme na malé kostičky. Žampiony také očistíme a překrájíme na půlky.

  2. krok2

    V pekáčku na sporáku zahřejeme olej, přidáme cibuli, po chvilce přisypeme nakrájenou slaninu a žampiony a vše necháme zpěnit. Na závěr jemně opepříme. Potom přidáme játra a ta překryjeme zbývajícími plátky slaniny. Vložíme opláchnutý svazek petrželky (celý – nekrájíme) a asi 10 minut podusíme.

  3. Po této době svazek petrželky vyndáme a maso zalijeme směsí zakysané smetany a vývaru. Na závěr osolíme a dáme do trouby předehřáté na 180 °C. Pečeme 15 minut.

  4. Před servírováním jemně posypeme nakrájenou petrželkou. Kuřecí játra se žampiony můžeme podávat se šťouchanými bramborami, s dušenou rýží nebo s kroketami.

Pošli recept! 2/2014 (20.1.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Medailonky na sušených rajčatech

Medailonky na sušených rajčatech

Podle receptu Tomáše Hejkala z Karviné
Všehochuť /07.12.18
Bramborové knedlíky s uzeným masem

Bramborové knedlíky s uzeným masem

Jednoduchý a rychlý oběd.

Lenka Zdráhalová, Bystřice pod Hostýnem

Všehochuť /15.12.12
Kuřecí rolka s dušenou mrkví

Kuřecí rolka s dušenou mrkví

Poctivý nedělní oběd pro nás nemusí být jen klasické omáčky. Já raději připravím ...
Všehochuť /02.07.09
Plátky na víně s rajčatovým salátem

Plátky na víně s rajčatovým salátem

Když dáš jako přílohu salát, je jídlo dietnější a také svátečnější.
Mirka ...
Všehochuť /19.11.10
Dýňový nákyp s mletým masem

Dýňový nákyp s mletým masem

Dýně nákyp zjemní a zvláční.

jana Stávková, Čejkovice

Všehochuť /10.09.12
Sýrová pěna s olivami a slaninovými chipsy

Sýrová pěna s olivami a slaninovými chipsy

Pokaždé když se nás má sejít víc při lahvince vína nebo džbánku piva, přemýšlím,...
Všehochuť /21.03.12
 

Nejnovější

Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha
Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Konečně je to tady. Jaro se hlásí o pozornost a jak lépe ho mezi námi přivítat než pořádnou hostinou? Pozvi svou rodinu i známé k bohatě prostřenému stolu a vychutnej si atmosféru Velikonoc ve veselé náladě. Provoň si domov známou vůní mazance nebo pečínky a vykouzli úsměv něčím dobrým na zub všem blízkým i náhodným návštěvám.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama