Kuřecí droby jsou chutnou a jednochou variantou obědu či večeře.
Otto Plášek, Brno
Ingredience
- 500 g kuřecí srdíčka
- 500 g kuřecí játra
- 1 velká cibule
- 150 g uzená slanina
- 3 lžíce vývar Demi-glace
- 10 kuliček jalovec
- 3 větvičky rozmarýn
- dle chuti a potřeby hladká mouka, pepř, sůl
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Na kostičky nakrájenou uzenou slaninu částečně vyškvaříme v hrnci a přidáme na jemno nakrájenou cibuli. Kuřecí srdíčka dobře opláchneme, zbavíme vrchní části a překrojíme na polovic. Játra očistíme, propláchneme a nakrájíme na malé kousky.
-
Vnitřnosti přidáme do hrnce k opražené cibuli se špekem a zprudka orestujeme. Podlijeme kuřecím vývarem a přidáme tři lžíce Demi-glace, zamícháme a necháme dusit. Přidáme v hmoždíři nadrcený jalovec a otrhaný rozmarýn a dusíme doměkka asi 30 minut.
-
Dochutíme dle potřeby a vlastní chuti solí a pepřem a zahustíme jednou lžičkou hladké mouky rozmíchané v trošce studené vody. Necháme 10 minut zlehka probublávat za občasného promíchání. Podáváme s rýží.