Reklama
Kuřecí droby na jalovci a rozmarýnu
Fotogalerie:

Kuřecí droby na jalovci a rozmarýnu

Otto Plášek
Otto Plášek
Brno

Kuřecí droby jsou chutnou a jednochou variantou obědu či večeře.

Otto Plášek, Brno

Ingredience

  • 500 g kuřecí srdíčka
  • 500 g kuřecí játra
  • 1 velká cibule
  • 150 g uzená slanina
  • 3 lžíce vývar Demi-glace
  • 10 kuliček jalovec
  • 3 větvičky rozmarýn
  • dle chuti a potřeby hladká mouka, pepř, sůl

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Na kostičky nakrájenou uzenou slaninu částečně vyškvaříme v hrnci a přidáme na jemno nakrájenou cibuli. Kuřecí srdíčka dobře opláchneme, zbavíme vrchní části a překrojíme na polovic. Játra očistíme, propláchneme a nakrájíme na malé kousky.

  2. Vnitřnosti přidáme do hrnce k opražené cibuli se špekem a zprudka orestujeme. Podlijeme kuřecím vývarem a přidáme tři lžíce Demi-glace, zamícháme a necháme dusit. Přidáme v hmoždíři nadrcený jalovec a otrhaný rozmarýn a dusíme doměkka asi 30 minut.

  3. Dochutíme dle potřeby a vlastní chuti solí a pepřem a  zahustíme jednou lžičkou hladké mouky rozmíchané v trošce studené vody. Necháme 10 minut zlehka probublávat za občasného promíchání. Podáváme s rýží.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Hořčičné kotlety

Hořčičné kotlety

Hořčice dodá jídlu navinulou chuť. Andrea Šebístková, Praha
Všehochuť /10.03.15
Kuřecí stehna na tymiánu

Kuřecí stehna na tymiánu

Tymián bude vonět po celé kuchyni.
Božena Kolářová, Pouště
Všehochuť /27.12.11
Špikované kuřecí prso na smetaně

Špikované kuřecí prso na smetaně

Zdobíme kysanou smetanou a brusinkami.

Tomáš Mika, Brno

Všehochuť /07.04.16
Roláda se sušenými rajčaty

Roláda se sušenými rajčaty

Díky bílému vínu jsou krůtí závitky  příjemně pikantní, opravdová lahůdka!
...

Všehochuť /06.07.15
Pomalu pečený vepřový bok s karotkovou omáčkou

Pomalu pečený vepřový bok s karotkovou omáčkou

Vepřové maso s mrkví tvoří opravdu velmi lahodnou kombinaci.

Otto Plášek, Brno

Všehochuť /26.08.14
Kohout na víně a tymiánu

Kohout na víně a tymiánu

Se základem si musíš pohrát‚ ale pak už se to dělá skoro samo...
Lucie Strakošová, ...
Všehochuť /12.08.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Jahody... často se jim říká královské ovoce nebo také ovoce lásky. Jsou to trefná označení! Svým tvarem připomínají srdce a z každého zákusku udělají božský zážitek. Pojďte si je s námi vychutnat a užít si sladkosti, které nabízí sama příroda. Vyzkoušejte jahody jak v hlavním jídle, tak v nápojích nebo jako ozdobu neodolatelných dortů. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu