Reklama
Kuřecí droby na jalovci a rozmarýnu
Fotogalerie:

Kuřecí droby na jalovci a rozmarýnu

Otto Plášek
Otto Plášek
Brno

Kuřecí droby jsou chutnou a jednochou variantou obědu či večeře.

Otto Plášek, Brno

Ingredience

  • 500 g kuřecí srdíčka
  • 500 g kuřecí játra
  • 1 velká cibule
  • 150 g uzená slanina
  • 3 lžíce vývar Demi-glace
  • 10 kuliček jalovec
  • 3 větvičky rozmarýn
  • dle chuti a potřeby hladká mouka, pepř, sůl

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Na kostičky nakrájenou uzenou slaninu částečně vyškvaříme v hrnci a přidáme na jemno nakrájenou cibuli. Kuřecí srdíčka dobře opláchneme, zbavíme vrchní části a překrojíme na polovic. Játra očistíme, propláchneme a nakrájíme na malé kousky.

  2. Vnitřnosti přidáme do hrnce k opražené cibuli se špekem a zprudka orestujeme. Podlijeme kuřecím vývarem a přidáme tři lžíce Demi-glace, zamícháme a necháme dusit. Přidáme v hmoždíři nadrcený jalovec a otrhaný rozmarýn a dusíme doměkka asi 30 minut.

  3. Dochutíme dle potřeby a vlastní chuti solí a pepřem a  zahustíme jednou lžičkou hladké mouky rozmíchané v trošce studené vody. Necháme 10 minut zlehka probublávat za občasného promíchání. Podáváme s rýží.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřecí játra s rajčatovou omáčkou

Kuřecí játra s rajčatovou omáčkou

Uvař je, když chceš mít oběd rychle hotový. Ivana Bartušková, Luka nad Jihlavou
Všehochuť /24.05.11
Labužnické řízečky

Labužnické řízečky

Slavnostní

Evžen Syrotka, Praha

Všehochuť /14.08.18
Hovězí pupek na jalovčinkách

Hovězí pupek na jalovčinkách

Jalovčinky jsou močopudné, prokrvují sliznici trávícího traktu a zlepšují trávení. ...

Všehochuť /29.06.12
Pstruh na másle

Pstruh na másle

Skvělá nedělní pochoutka.

Šárka Jaworská, Český Těšín

Všehochuť /24.08.14
Obložené lodičky

Obložené lodičky

Drobné pohoštění i oběd

Podle receptu Jany Podpěrové z Ostravy

Všehochuť /28.01.19
Marinované špízy

Marinované špízy

Grilování je pro mě srdeční záležitost.

Josef Bartušek, Bítovčice

Všehochuť /07.08.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu