Kuře na paprice, obměna klasického receptu na slepici oblíbeného v dobách našich prababiček, má snazší a rychlejší přípravu, a přitom je božsky dobré!
Postup
Porce kuřete osolte a obalte v paprice. Na másle zpěňte cibuli, vložte maso, osmahněte ho, podlijte a duste doměkka; trvá to asi tři čtvrtě hodiny.
Hotové kousky kuřete vyndejte, šťávu propasírujte přes cedník a zahustěte moukou rozkvedlanou ve smetaně. Povařte čtvrt hodiny a pak vraťte kousky kuřete do omáčky. Podávejte s noky.
JEMNÉ NOKY
Přiveďte do varu 500 ml mléka s 50 g másla, přidejte sůl a za stálého míchání postupně vsypte 250 g prosáté hrubé mouky. Míchejte tak dlouho, až se těsto nebude lepit na stěny kastrolu.
Do vychladlého těsta přidejte 2 vejce, dobře promíchejte, lžičkou namáčenou ve vodě vykrajujte stejně velké noky a vhazujte je do vroucí osolené vody. Až vyplavou nahoru, vyjměte je cedníkem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Oběd od babičky(3 recepty)
- Vaříme dětem: 37 nej receptů i pro malé strávníky(37 receptů)
- Jako od maminky: 36 ověřených tradičních receptů(36 receptů)
Komentáře