Reklama
Kuře na víně po francouzském způsobu
Fotogalerie:
 

Kuře na víně po francouzském způsobu

Pavel Štrougal
Pavel Štrougal
Ústí nad Labem - Krásné Březno

Kuřecí stehna pečená na víně se slaninou a žampiony.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem - Krásné Březno

Ingredience

  • 2 kuřecí stehna
  • 50 g slanina
  • 100 g žampiony
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česnek
  • 150 ml červené víno
  • sůl, pepř, bobkový list
  • 1 lžíce máslo
  • 1 lžíce olej
  • 200 ml kuřecí vývar

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Kuřecí stehna opláchneme, osušíme, posypeme solí a pepřem. V kastrolu rozehřejeme olej, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a částečně ji rozškvaříme. Vložíme připravená stehna a po obou stranách je opečeme.

  2. Opečená stehna vyjmeme, do výpeku přidáme máslo, nasekaný česnek, na plátky nakrájenou cibuli a vše zpěníme. Pak přidáme oloupané, očištěné a na plátky nakrájené žampiony. Vše krátce orestujeme a podlijeme červeným vínem.

  3. Opečená stehna vrátíme do kastrolu, přidáme dva bobkové listy, trochu pepře a soli. Kastrol vložíme do předehřáté trouby a pečeme nejprve pod pokličkou, až je maso téměř měkké. Pak poklici odstraníme a stehna dopečeme. Během pečení podléváme kuřecím vývarem.

  4. Upečená stehna přendáme na talíře, doplníme výpekem se žampiony a podáváme.

    Jako příloha jsou vhodné bramborové knedlíky nebo noky, vařené brambory nebo dušená rýže.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Cannelloni s náplní

Cannelloni s náplní

Karla Orná, Plzeň
Všehochuť /06.02.18
Vrabci v protlaku

Vrabci v protlaku

Známé jídlo jsem zkusila trochu upravit.
Romana Kortusová, Stochov
Všehochuť /19.01.11
Kuřecí kapsa s tajemstvím

Kuřecí kapsa s tajemstvím

Sušená rajčata dodají masu zajímavou chuť.

Veronika Poláčková, Mýto

Všehochuť /03.05.12
Králičí čína s cuketou

Králičí čína s cuketou

Čína říkáme doma různým masovým směsím se zeleninou. Všem chutnají a já ...

Všehochuť /27.02.12
Povidlová omáčka z Bílých Karpat

Povidlová omáčka z Bílých Karpat

V našem kraji byla dříve velmi oblíbená.

Libor Velan, Bystřice pod Lopeníkem

Všehochuť /13.01.15
Tvarůžkový špíz

Tvarůžkový špíz

Pravé olomoucké tvarůžky mají zcela ojedinělou pikantní chuť a velmi typickou ...
Všehochuť /14.09.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu