Reklama
Kuře na šalvěji
Fotogalerie:

Kuře na šalvěji

Otto Plášek
Otto Plášek
Brno

Lístky čerstvé šalvěje vložte s kouskem másla pod kůži a těšte se na vynikající chuť.

Otto Plášek, Brno

Ingredience

  • 2,4 kg farmářské kuře (stehna a prsa pouze s křídelní kostí)
  • 10 lístků čerstvá šalvěj
  • hrst plocholistá petržel
  • 1 malá cibule
  • 1 mrkev
  • 300 ml kuřecí vývar
  • dle chuti a potřeby sůl, pepř, červená mletá paprika
  • dle chuti a potřeby máslo, hladká mouka

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Kuře naporcujeme tak, že získáme stehna a prsa s křídelní kostí. Porce kuřete bohatě osolíme a nachystáme si plátky másla, lístky šalvěje a najemno nasekanou plocholistou petržel.
  2. Na každý plátek ztuhlého másla položíme z jeho vrchní části celý list čerstvé šalvěje a spodní část bohatě obalíme položením do nasekané plocholisté petrželové natě. Do každého stehna a prsa uděláme prsty kapsu pod kůží a vložíme po dvou kusech bylinkového máslového plátku. Po vložení pod kůži lehce přitlačíme přes kůži a vložíme do pekáče.

  3. Kuřecí porce lehce opepříme a poprášíme mletou červenou paprikou. Lehce podlijeme vodou a přidáme pro chuť jednu nahrubo nakrájenou cibuli a jednu mrkev. Přiklopíme pekáč a pečeme na střední nebo i nižší teplotu pomalu cca 90 minut. Po 60 minutách přelijeme výpekem a dopečeme do krásné barvy.

  4. Po upečení vyjmeme porce upečeného kuřete a slijeme scezený výpek. Do výpeku přidáme kuřecí vývar, nasekané dva lístky šalvěje a jen lehce zahustíme dle potřeby máslovou jíškou. Příloha rýže nebo brambor.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Plněné zelné listy

Plněné zelné listy

Chutnají nám s brambory nebo s noky. Pavel Štrougal, Ústí nad Labem
Všehochuť /10.09.15
Vajíčka v košíčku

Vajíčka v košíčku

Křepelčí vejce jsou velmi chutná a zdravá.

Lída Guk, Pelhřimov

Všehochuť /28.03.15
Krůtí maso v marinádě

Krůtí maso v marinádě

Lehce pikantní

Eva Stodůlková, Praha

Všehochuť /20.02.18
Křupavé řízky s parmazánem

Křupavé řízky s parmazánem

Salát má příjemnou pikantní chuť.

Marcela Julínková, Praha


Všehochuť /16.12.15
Telecí steak s pyré

Telecí steak s pyré

Červená čočka se nemusí namáčet.

Jana Hlavsová, Praha

Všehochuť /08.05.15
Pstruh s česnekovou pastou

Pstruh s česnekovou pastou

Kdo nejí často rybu, dělá velkou chybu.
Dagmar Vašáková, Hodonín
Všehochuť /23.09.09
 

Nejnovější

Pečený hovězí guláš

Pečený hovězí guláš

Podle receptu Ivany Bláhové ze Sušice
Škola vaření /04.10.19
Kakaové kostičky

Kakaové kostičky

Miroslav Vorel, Litvínov

Všehochuť /04.10.19
Potahovaný dort

Potahovaný dort

Podle receptu Soni Michalové z Hodonína

Sladký život /04.10.19
Noky s houbami

Noky s houbami

Dita Skoumalová, Praha

Vaříme express /03.10.19
Hruškové špičky

Hruškové špičky

Ozdobí každý stůl

Podle receptu Petry Zikmundové ze Šumperka

Všehochuť /03.10.19
Brownies s mořskou solí, kešú a pistáciemi

Brownies s mořskou solí, kešú a pistáciemi

Podle receptu

Sáry Fučíkové z Trutnova

Sladký život /03.10.19
Kris kros koláč s jablky

Kris kros koláč s jablky

Podle receptu 

Katky Blahošové z Krnova

Sladký život /03.10.19
Lilek plněný bulgurem

Lilek plněný bulgurem

Podle receptu

Blanky Pučíkové z Mladé Boleslavi

Škola vaření /02.10.19
Dort divočák

Dort divočák

Aneta Tlačbabová, Jihlava

Všehochuť /02.10.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Knedlíková kuchařka

Je to tak, knedlíky do českých jídelníčků prostě patří. Už ve škole nám dávají ovocné knedlíky, při slavnostnějších okamžicích si dopřejeme svíčkovou se šesti a během náročného týdne rodinu odbudeme knedlíkem s vajíčkem. Tím to však nemusí končit! Vyzkoušej jiné recepty i způsoby přípravy a uvidíš, že knedlíky jsou prostě nestárnoucím hitem.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama