Reklama
Kuře na majoránce a bílém víně
Fotogalerie:

Kuře na majoránce a bílém víně

Petr Červenka

Třebíč

Aby nebylo kuřecí maso suché, peču je s čerstvou zeleninou. Kdo má rád, může spolu s paprikami a rajčaty přidat žampiony.

Petr Červenka, Třebíč

Ingredience

  • 1 kuře (cca 1,5 kg)
  • 2 stroužky česnek
  • 50 g máslo
  • 5 lžic majoránka
  • 250 ml bílé víno
  • 1 zelená paprika
  • 1 červená paprika
  • 400 g rajčata
  • sůl podle potřeby

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

170 Kč

Postup přípravy

  1. Kuře omyjeme a rozčtvrtíme. Česnek oloupeme a nasekáme najemno. Máslo necháme změknout a smícháme ho s česnekem.

  2. krok2

    Čtvrtky kuřete potřeme čes­nekovým máslem, posolíme a posypeme polovinou majoránkových lístků. Potom je vložíme do ohnivzdorného pekáče, který jsme předem vytřeli máslem. Dáme do trouby předehřáté na 220 °C.

  3. Asi po 20 minutách podlijeme kuře částí vína a zbytkem vína potom podléváme postupně v průběhu dalšího pečení.

  4. krok4

    Obě papriky omyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na proužky. Rajčata nařízneme a spaříme v horké vodě, aby se snáze loupala. Potom je nakrájíme na čtvrtiny. Nakrájenou papriku přidáme ke kuřeti asi po 40 minutách pečení, za dalších 10 minut přidáme rajčata. Kuře pak necháme v zelenině dusit ještě asi 20 minut, na úplný závěr vše posypeme zbývající majoránkou. Podáváme s vařeným bramborem.

Tip redakce

Stejně občas dělávám i krůtí křídla, výborná jsou s čerstvým rozmarýnem.

Pošli recept! 6/2014 (16.5.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zeleninová polévka

Zeleninová polévka

Tuto hutnou polévku mají rády hlavně děti. Petra Sanduová, Rosice
Všehochuť /22.09.09
Hovězí mleté steaky

Hovězí mleté steaky

Moc rád griluji a toto je osvědčený recept.

Josef Antala, Odolena Voda

Všehochuť /06.06.16
Řízky v medové marinádě

Řízky v medové marinádě

Čerstvý rozmarýn se dá v průběhu celého roku koupit např. v Albertu.

Katka ...

Všehochuť /14.12.12
Staročeská kachní roláda

Staročeská kachní roláda

Dobrota, která má vždy velký úspěch.

Jana Čápová, Olomouc

Všehochuť /07.07.15
Kuřecí  na bylinkách

Kuřecí na bylinkách

Lehký oběd, na kterém si pochutnáš!
Hana Kotková, Liberec
Všehochuť /07.11.08
Kýta marinovaná v pálence

Kýta marinovaná v pálence

Masíčko se nám nikdy nepřejí.

Markéta Musilová, Koryčany

Všehochuť /02.09.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Jahody... často se jim říká královské ovoce nebo také ovoce lásky. Jsou to trefná označení! Svým tvarem připomínají srdce a z každého zákusku udělají božský zážitek. Pojďte si je s námi vychutnat a užít si sladkosti, které nabízí sama příroda. Vyzkoušejte jahody jak v hlavním jídle, tak v nápojích nebo jako ozdobu neodolatelných dortů. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu